İstanbul, hiç şüphesiz Türkiye’nin ve dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Dünyada eşine ender rastlanır coğrafi konumlanması, iki kıtayı birbirine bağlayan bir köprü olma özelliği taşıması, doğal ve tarihi güzellikleri eşsiz bir şehir. Tüm bu özellikleri onu eşsiz bir şehir yapıyor ancak bu güzel şehrin eksi noktaları da yok değil. Bu kendine has metropolün sağladığı iş imkanları ile birlikte nüfusu da son derece artmış durumda. Bugün milyonlarca insan şehirde yaşamını sürdürüyor. Hal böyle olunca da gerek iş yaşamının yoğunluğu gerekse de insanların zaman zaman kalabalıktan kısa süreli de olsa uzaklaşma isteği yıl içerisinde elimize geçen en küçük fırsatta dahi bir yerlere kaçmak isteği oluşuyor. Ancak bu kısa süreli tatillerimizde şehirden çok da uzaklaşmadan doğanın kollarına kendimizi nerede bırakabiliriz? Kısa süreli tatil fırsatı yakalayan ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler için NeredenNereye.com ailesi olarak biz de İstanbul’un yakınlarında gezilecek yerleri kısaca listeledik. 

Maşukiye – Kocaeli

İstanbul’a 1.5 saat uzaklıkta Kocaeli sınırları içerisinde yer alan bu harika köy özellikle bahar aylarında yeşile bürünen doğası ile sizleri kendisine çekecek. Köy yakınlarında bulunan Kartepe Kayak Merkezi kış sporları ile ilgilenenler için harika bir imkan sunuyor. Aynı zamanda bölgede yer alan Maşukiye Şelalesi ve çevresi özellikle kendin pişir kendin ye tarzı etkinliklerden hoşlanan ziyaretçiler için oldukça uygun bir piknik alanı. Buraya kadar gelip uzun doğa yürüyüşlerinin ardında bir de yemek yapmak ile uğraşmak istemiyorsanız da bölgede konumlanmış olan restoranlarda birbirinden enfes lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. 

Sakarya – Sapanca

İstanbul’a yaklaşık 139 km uzaklıkta olan Sapanca araçla kolay ulaşım sağlanması ile tatil severleri cezbediyor. Eğer şehrin gürültülü ve karmaşık yapısından kaçarak daha huzurlu bir noktada doğa ana ile buluşmak niyetindeyseniz burada bulunan Kırkpınar Köyü’ne mutlaka bir gezi düzenlemelisiniz. Ziyaretiniz sırasında sıcakkanlı yerel halkı ile biraz sohbet etmek biraz yörenin birbirinden harika lezzetlerini deneyimlemek istiyorsanız rotanızı Naturköy olarak belirleyebilirsiniz. Çevresinde farklı konaklama imkanlarının bulunduğu Sapanca Gölü elbette buraya düzenlenen bir gezinin odak noktası oluyor. Kendine has güzelliği ve ev sahipliği yaptığı manzaralar ile odak nokta olmayı da hak ediyor diyebiliriz.

Kandıra – Kocaeli

Kocaeli’ne bağlı Kandıra, sahip olduğu doğal güzellikler ile beraber İstanbul’un kalabalığından bunalan tatil severler için harika bir kaçamak fırsatı sunuyor. Eğer hazır doğanın kollarına gelmişken fırsattan istifade bir kamp yapmak harika olur diye düşünüyorsanız Kandıra’da bulunan Sarısu bölgesi kamp yapmak için harika bir alan. Eğer yaz aylarında gidiyorsanız Kefken bölgesinde denize girmek için fırsat yakalayabilirsiniz. Ayrıca Kefken’de son derece ünlü olan, özellikle gün batımında izlemesi bir hayli keyifli olan Pembe Kayalar’ı görmeden dönmeyin deriz. Sunduğu piknik imkanları ile Kandıra’yı ziyaret etmek için en uygun mevsim olarak doğanın canlanmaya başladığı ilkbahar ayları öneriliyor. 

Acarlar Longozu – Sakarya

İstanbul’dan yaklaşık 200 km uzaklıkta yer alan Acarlar Longozu’na ulaşım sağlamak için araba ile iki saat kadar bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Sakarya topraklarında yer alan Longozu görmek için katettiğiniz yolculuğa değeceğini söyleyebiliriz. Ülkemizde sınırlı sayıda kalan Longoz ormanlarından birini yakından görmek kısa da olsa bir iki gün bu eşsiz doğa ile baş başa kalmak şehir hayatının yorgunluğunu üzerinizden atmanıza son derece yardımcı oluyor diyebiliriz. 

Kıyıköy – Kırklareli

İstanbul’a iki saat uzaklıkta yer alan Kıyıköy, Kırklareli’nin Vize ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Temiz hava ile buluşmak, yeşil ve mavinin farklı tonlarının buluştuğu doğa harikası bir ortamda uzun yürüyüşler yapmak istiyorsanız elinize geçen fırsatlar da kaçamak tatiller yapmanız için Kıyıköy harika bir fırsat sunuyor. Ayrıca balık tutmak gibi bir hobiniz varsa Kıyıköy balığa çıkmak isteyen ziyaretçiler için de oldukça iyi imkanlar sunuyor. Kelimenin tam anlamı ile huzurun kollarında, tek başınıza ya da ailenize huzurlu bir tatil geçirmek için biçilmiş kaftan diyebiliriz. 

İğneada – Kırklareli

İstanbul’a 199 km uzaklıkta bulunan Kırklareli’nin İğneada bölgesi şehirden kısa süreli kaçmak isteyen ziyaretçileri için kollarını sonuna kadar açıyor diyebiliriz. Bölge içerisinde Avcılar Köyü’nde bulunan Zindan dere Şelalesi ziyaretçilerin ilgi odağı konumunda bulunuyor. Ayrıca bölgenin ünlü ülke geneline yayılmış olan özel köfte tarifinden denemeden geri dönmeyin. Bu harika köftenin tadına bakıp yeterince enerji depoladıktan sonra uzun bir doğa yürüyüşü ile İğneada keşfinize devam edebilirsiniz. 

Tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmek adına listemizde yer alan yerlere bir anca gidebilmek için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin