“Hayat ya cesur bir maceradır ya da hiçbir şey!” – Helen Keller

Efendim, her şey bu Amerikan sineması… Hollywood’un insanların yaşamına kattığı farklı eğlence anlayışları bulunuyor. Bunlardan biri de Amerikan kültüründe yaygın olan fakat ülke sinemasının katkıları ile tüm dünyada bilinen bir hal almış Halloween yani Cadılar Bayramı. Özellikle fazlası ile film izleyen kişiler cadılar bayramı klişelerine bir hayli alışıktır. Etrafta, birbirinden ürkütücü kostümlerle, zombileri, korku filmi karakterlerini taklit ederek dolanan insanlar… Eğer korku filmi klişeleri sadece ve sadece eğlenceli geçen parti sahneleri ile sınırlı kalacaksa gerçekten de çok keyifli bir etkinlik. Hiç kimse partinin ortasında, oraya buraya saklanmış bir seri katil ile uğraşmak istemiyor elbette ki. Merak etmeyin, cadılar bayramı kutlamaları yalnızca Amerika’da gerçekleştirilmiyor. İstanbul içerisinde de cadılar bayramı etkinlikleri düzenleyen eğlence mekanları bulabilirsiniz.

Cadılar bayramı etkinliklerinin düzenlendiği eğlence mekanları ve buralarda düzenlenen partileri listelemeden önce bir iki küçük ayrıtıyı belirtmekte fayda. Öncelikle eğer bir Hallloween eğlencesine katılacaksanız, öncelikle kendinize çevrenize korku salan bir kostüm bulmalısınız. Size bu konu da yardımcı olmak isterdik ancak elimizde pek de tavsiye edebileceğimiz yerler bulunmuyor. Bu nedenle kostümünüzü ufak bir internet araması ile kostüm satan sitelerden alabilir, bir cosplay olması için kendiniz yapabilir yada özel olarak diktirebilirsiniz. Herkesin korkusu kendine, bu nedenle kostüm tavsiye vermek biraz saçma olur ancak gene de belirtmeliyim ki favorim her zaman Frankenstein olmuştur. İkinci ufak hatırlatmaya gelecek olursak, listemizde yer alan mekanların her yıl 31 Ekim’de Cadılar Bayramı düzenleme gibi bir alışkanlığı olmayabilir. Bu nedenle gitmeden önce 31 Ekim 2017’de Cadılar bayramı etkinliği olup olmadığını sormanız da fayda var.

İndigo

Bu mekan İstanbul’da farklı eğlenceler arayanların uzun zamandır listesinde olan bir yer. 31 Ekim’de düzenlenecek olan Cadılar Bayramı kutlamalarının da hakkını vereceğini düşünüyoruz. Hani şu filmlerde yapılan, “Şeker mi Şaka mı?” konuşmasında bol bol duymaya hazır olabilirsiniz. Yalnız partinin ilk kuralı duymadan hareket etmeyin. İlk kural yaratıcı olmak. En farklı ve yaratıcı kostümün sahibini gecenin sonunda sürpriz hediyeler bekliyor. Telefonunuzun şarjının da tam olduğundan emin olun zira bu eğlenceli partinin her karesini paylaşmak isteyebilirsiniz.

Parti Giriş Ücreti: 50 TL

Mürekkep

Filmleri bilirsiniz, karakterleri tabir-i caizse bir bir avlayan manyak katilimize bir mürekkep lekesi yardımı ile teşhis konulur. Bu yöntem bana oldum olası güvenilir gelmese de uzmanlar öyle diyorsa öyledir. Evet, siz de 31 Ekim’de düzenlenecek iyi Cadılar Bayramı etkinliğini Mürekkep’te tanıyabilirsiniz.  Bir klişe haline gelmiş, oyulmuş bal kabakları, üzerinize üzerinize yürüyen zombiler, cazibesi ile sizi kendine çekip yutan tehlikeli bitkiler hepsi ve daha fazlası …

Parti Giriş Ücreti : 35 TL

Mama Shelter Hotel

Aman dikkat! Gerçek bir Cadılar Bayramı deneyimi, korku dolu dakikalar ve sınırsız eğlence… Mama Shelter Hotel, partiye katılmak isteyenler için hemen hemen bütün ayrıntıları düşünmüş. Atmosferin oluşmasına yardımcı olacak, ürkütücü müzikler ile katkı sağlayacak Dj’ler, kostümsüz yakalananlar için kostüm merkezi, uzman makyözler ve çok daha fazlası. Cadılar Bayramı partisinde bir hayli iddialı olan Mama Shelter Hotel eğlencenin düzenleneceği teras katına herkesi bekliyor. Parti ile birlikte aynı zamanda İstiklal Caddesi’nin eşsiz renkliliğine de tanıklık edebileceksiniz. Gece demek kurt adam demek, gece demek sayısız vampir demek… Aman dikkat!

Dorock Stage

Efendim, kostüm ve makyaj konusunda tecrübesiz olanlardan mısınız? Cevabınız evet ise ancak gene de çılgın bir cadılar bayramı eğlencesine katılmak istiyorsanız, Dorock Stage sizin için her şeyi düşünmüş. Hem oldukça farklı çeşitte kostüm bulabileceğiniz bir stand hem de makyajınız konusunda yardım olacak uzman bir ekip bulunuyor. Bütün gece etrafınızı çevreleyen yakışıklı kurt adamlar, birbirinden tatlı kedi kızlar ile karşılaşabilirsiniz.

Parti Giriş Ücreti : 55 TL

Xlarge Club

Cadılar Bayramı konsept itibari ile hemen hemen bütün eğlence mekanlarında benzer şekillerde kutlanıyor. Ancak bu yıl katılacağınız partinin konuk sayısının biraz fazla olmasını ve gerçekten yüzlerce korku figürü ile karşılaşmak istiyorsanız adresiniz Xlarge Club olabilir. Artık klasik haline getirdikleri epik Halloween partilerine her sene çok daha fazla kişi katılıyor. Tabutlardan çıkan cadılar ve size sundukları ikramlar aklınızı başınızdan almadan önce zombilerle yüzleşmeyi unutmayın.

Parti Giriş Ücreti : 66 TL

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin