İstanbul hiç şüphe yok ki, doğal ve tarihi güzellikleri, nüfusu, sanayisi ve iş imkanları ile bugün Türkiye’nin en büyük şehri. Nüfusu neredeyse 20 milyona yaklaşan bu şehir kelimenin tam anlamı ile bir metropol. Türkiye’nin toplam nüfusunu İstanbul’un nüfusu ile oranladığımızda ülkenin neredeyse beşte birlik kısmı bu şehir içerisinde hayatını sürdürüyor diyebiliriz. Durum böyle olunca insanlar da haliyle zaman zaman bu şehirden biraz olsun uzaklaşıp, kalabalığın olmadığı huzurlu ve sakin noktalarda biraz olsun nefes alarak, iş yükünün yorgunluğundan ve stresten uzaklaşmaya çalışıyor. Bu nedenle biz de NeredenNereye.com ailesi olarak elinize geçen tatil fırsatlarında şehirden çok da uzaklaşmadan gezip keşfedebileceğiniz İstanbul’a yakın 10 harika seyahat rotasını sizler için derledik. 

Mudanya

Mudanya, İstanbul’dan ulaşımın son derece kolay olduğu Bursa’nın en güzel ilçelerinden biri olmasının yanı sıra şehrin Marmara Denizi’ne açılan kapısıdır. Her yıl ülkenin ve dünyanın farklı köşelerinden binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Mudanya’da, “Eski Girit Mahallesi, Mütareke Evi ve Müzesi, Kumyaka, Kumla, Altıntaş, Dereköy Kilisesi, Tahir Paşa Konağı,Trilye” gibi gezip görebileceğiniz son derece güzel duraklar bulunuyor. Bursa’nın geneline yayılmış olan yeşil doğa örtüsü Mudanya ilçesi içerisinde de cömertçe kendisini gösteriyor. Mavinin ve yeşilin ahenkle birleştiği bu doğa size metropol bir kent olan İstanbul’un yorucu atmosferinden çıkma fırsatı sağlıyor. Aynı zamanda hepimizin bildiği gibi Bursa bir dönem Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış olduğundan Mudanya gezinizi bitirdikten sonra kolayca ulaşım sağlayarak gezebileceğiniz çok sayıda tarihi değere de ev sahipliği yapıyor.  Mudanya hakkında daha detaylı bilgi

Trilye 

trilye-bursa Mudanya’nın Bursa’da gezilmesi gereken noktalardan biri olduğunu bahsetmiştik. Yolunuz Bursa’ya düştüğünde görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri de Mudanya’nın Trilye beldesi. Bursa, günümüzde Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor ve bu kent son yıllarda geliştirilen kara ve deniz yolları itibari ile ulaşımı son derece kolay. Trilye beldesi de modern şehir yapılanmasının içerisinde kendine özgü doğasını ve köy yapısını korumayı başarmış harika bir belde. Yıl içerisinde elinize geçen kısa bir tatil fırsatını hiç düşünmeden Trilye beldesinde geçirebilirsiniz. Mudanya’dan yalnızca 11 km uzaklıkta bulunan bu doğal cennet şehrin tüm yorgunluğunu omuzlarınızdan atmak için harika bir rota. 

Gölyazı

golyazi-bursaGölyazı, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan şirin mi şirin bir doğa harikası. Göl kenarına kurulmuş olan bu bölge özellikle son zamanlarda popüler olması ile birlikte sosyal medyada çokça görmeye alışık olduğumuz panoramik manzaralara ev sahipliği yapıyor. Gölyazı, son zamanlarda giderek ivme kazanan bir artış grafiği ile çok daha fazla turisti ağırlıyor. Muhteşem doğası ve tanık olduğunuz harika manzaraların dışında kuş cenneti olması ile de dikkat çekiyor. Yılın belirli dönemlerinde onlarca farklı kuş türü göç eden kuşlar Gölyazı beldesini bir ara durak olarak kullanıyor. Gölyazı’da aynı zamanda doğa yürüyüşüne ara verdiğinizde ziyaret edebileceğiniz küçük bir antik kent de bulunuyor. İstanbul’a yaklaşık 180 km uzaklıkta bulunan Gölyazı’ya ulaşım yaklaşık 2 saat kadar sürüyor. 

Maşukiye 

Kuzeyde Sapanca Gölü, güneyde Kartepe ve Samanlı Dağları ile çevrili olan Maşukiye, Kocaeli’de yer alan bir beldedir. İçerisinde yer alan su kaynakları ve el değmemiş doğası ile birlikte Maşukiye Marmara Bölgesi’nin en önemli mesire alanlarından bir tanesi. İstanbul’a olan yakınlığı nedeni ile şehirde yaşayanlarca en sık tercih edilen kaçamak noktalarından biri olan Maşukiye’de sabah kahvaltıları, doğa yürüyüşleri, kamp aktiviteleri gibi yapılacak çok sayıda aktivite için uygun alanlar var. Korunmayı başarmış bu doğa içerisinde huzur ile baş başa kaldığınızda şehrin tüm yorgunluğunu teneffüs ettiğiniz temiz hava ile omuzlarınızdan atabiliyorsunuz. Tabiiki oraya kadar gitmişken Kartepe’ye uğramayı da ihmal etmeyin…

Abant Gölü 

abantBolu merkezinden yaklaşık 34 km uzaklıkta bulunan Abant, Türkiye’nin en bilinen turizm merkezlerinden biri olarak biliniyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsiminde kenarına yerleşmiş olduğu gölün doğanın farklı renkleri ile ortaya çıkardığı ünlü manzaralar ile bilinen Abant elinize geçirdiğiniz tatil fırsatlarından birinde mutlaka gitmeniz gereken noktalardan bir tanesi. Görece İstanbul’a yakın bir konumda bulunan Bolu’nun bu doğa harika aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte vakit geçirmeniz için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Türkiye’nin önemli turizm noktalarından biri olan Abant içerisinde konaklama konusunda sıkıntı çekmeden bütçenize uygun tesislerde konaklayabilirsiniz. Abant içerisinde yürüyüş yolları, restoranlar, çeşitli aktivite alanları bulunuyor. 

Yuvacık

Karadeniz yaylalarını aratmayan doğal güzelliği ile Yuvacık, İzmit Körfezi’nin doğu ucunda konumlanıyor. Yeşilin maviyle buluştuğu noktada el değmemiş doğal bitki örtüsü, akarsu ve şelaleleri ile Yuvacık, Kocaeli’nin mutlaka görülmesi gereken noktalarından bir tanesi. 25 kilometre karelik bir alan üzerine kurulmuş olan Yuvacık, baraj gölleri, piknik alanları, şelaleleri, alabalık tesisleri ve çok daha fazlası ile şehir yapısından ve kalabalığından uzaklaşarak doğaya kucak açmak isteyenler için harika bir fırsat sunuyor. İstanbul’a olan yakınlığı da düşünüldüğünde kısa bir tatil fırsatı yakaladığımızda bu harika rotayı ziyaret etmemek için herhangi bir engel görünmüyor. 

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan Ballıkayalar Tabiat Parkı, sanayi bölgesinin hemen dibinde bulunmasını beklemeyeceğiniz harika bir doğaya sahip. İstanbul’a son derece yakın bir konumda bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, bir kanyon üzerine konumlanmış şekilde bulunuyor. Bu nedenle park içerisinde onlarca farklı bitki türünün oluşturduğu yeşil şölen akarsu kaynaklarının mavi suları ile oldukça ahenkli şekilde buluşuyor. Bu muazzam parkta, Ballıkayalar deresi kenarında piknik, kanyonda trekking ve bisiklet turu, kaya tırmanışı gibi birçok etkinlik gerçekleştirebilir, dahası kamp kurup burada konaklayabilirsiniz. 

Şile

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte yani bahar ve yaz dönemi içerisinde harika bir görünüme bürünen Şile, İstanbul’da yaşayan ve şehrin gürültüsünden biraz olsun kaçmak isteyenler için harika bir yer. Burada doğanın kollarında kamp yapabilir ya da yazın kavurucu sıcaklarında rahatlamak için denize girebilirsiniz. Gününüzü deniz kenarında değerlendirdikten sonra isterseniz akşam için Şile’de konaklayabilir ve çevredeki restoranlarda özenle hazırlanmış deniz mahsullerinin keyfini çıkarabilirsiniz. İstanbul’dan ulaşımın son derece kolay olduğu Şile özellikle tatil için fazla zamanı olmayanlar için enfes bir kaçamak noktası. 

Riva

Beykoz’a oldukça yakın bir konumda bulunan Riva, İstanbul’un yakınında bulunan bu noktayı daha önceden keşfedenler için mutlaka uğranan bir durak. Kışın soğuk havalarından çabuk etkilenen ve bu etkinin altından bir an önce çıkmak isteyen bir yapıya sahipseniz kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Riva’da yazın erken geldiğini belirtmek gerek. Enfes bir doğal ortama sahip olan Riva ziyaretçilerine deniz manzaralı piknik keyfi, yürüyüş imkanı, gezilecek tarihi noktalar gibi güzellikler sunuyor. 

riva-beykoz

Kilyos

Yaz aylarını İstanbul’da geçirmek zorunda olanlar için Kilyos ya da diğer ismi ile Kumköy mutlaka duyulmuştur. Boğucu sıcak havaların etkisinden kaçmak için İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan Kilyos sahili biçilmiş kaftan diyebiliriz. Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos’a araç ile kolaylıkla ulaşım sağlamak mümkün. Ancak oldukça fazla nüfusu barındıran İstanbul’da buradan haberdar olan kişi sayısı da çok fazla. Bu nedenle özellikle yaz aylarında Kilyos plajının oldukça kalabalık olduğunu söylemek gerek. Gene de yarım saatlik bir yolculuk ile ulaşabileceğiniz bu destinasyon Karadeniz’in serin suları ile yazın kaçamak yapmak için son derece ideal.

Her biri İstanbul’a yakın konumda, ulaşımı kolay merkezler. Günübirlik gidebileceğiniz gibi belki gittiğinizde biraz konaklamak isteyebilirsiniz. Özellikle hafta sonu konaklamaları için iyi bir seçenek olacaktır. Aşağıdaki butonu kullanarak Otelz.com üzerinden dilediğiniz otele hemen rezervasyon yapabilirsiniz.

Online Otel Rezervasyonu

Bu enfes merkezlere ulaşım için ise Türkiye’nin her yerinden en uygun otobüs bileti NeredenNereye.com’da!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin