Aydın, Ege bölgesinde İzmir ve Manisa’dan üçüncü büyük il olarak bilinmektedir. Ülke içerisinde efeler diyarı olarak bilinmektedir. Şehirde yaşayanların büyük çoğunluğu turizm ve tarım alanında çalışma gösterir. Aydın bünyesinde Kuşadası ve Didim gibi ülkenin en fazla rağbet gören turistik beldelerini barındırmaktadır. Bağlı bulunduğu coğrafya nedeni sahip olduğu iklimden dolayı tarım ürünlerinin çeşitliliği dikkat çekmektedir. Aydın’da zeytin, incir, pamuk, domates, patlıcan, karpuz, buğday gibi çeşitli tarım ürünleri yetiştirilebilmektedir.

Apollon Tapınağı/Didim

Akdeniz iklimin temel özelliklerini sergileyen şehirde yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olarak geçmektedir. Şehir dünyanın farklı noktalarından gelen pek çok insanın heyecanla keşif yaptığı eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Bunun yanı sıra Aydın’ın tarihine bakıldığında şehrin kuruluşunun M.Ö 7000 yıllarına kadar dayandığı görülmektedir. Bu köklü geçmişi nedeni ile Aydın içerisinde pek çok tarihi eseri de doğal güzellikleri ile birlikte görmek mümkündür. Özellikle antik dönemin gözde şehirlerinden biri olması nedeni ile aynı döneme ait, Yunan medeniyetinin sayılı örneklerinden antik kentlere ev sahipliği yapmaktadır. Şehir bu özelliği ile çok yönlü bir turizm ağı sağlar.

Aydın ziyaretiniz sırasında, şehir içerisinde gezmek için ulaşımı halk otobüsleri, özel halk otobüsleri, dolmuş ve taksiler aracılığı ile sağlayabilirsiniz.

Aydın’da Gezilecek Yerler

Bahsetmiş olduğumuz gibi Aydın özellikle Kuşadası ve Didim gibi beldeleri nedeni ile ülkenin en çok rağbet gören turizm alanlarından bir tanesidir. Yurt dışından ve yurt içinden bu denli ziyaretçiyi ağırlamasının nedeni yalnızca deniz, kum, güneş üçlüsü değildir. Şehir içerisinde çok sayıda gezilecek görülecek yer bulunmaktadır. Aydın’ın gezilecek yerlerini sizler için kısaca listeledik.

Aphrodisias Antik Kenti

Efendim buradan mitolojinin kökenlerine uzun bir yolculuk yapacak değiliz elbette ki. Ancak gene de sözü etmeden olmaz. Günümüze kadar korunmayı başarmış, Aydın’ın Karacasu ilçesinde yer alan bu antik kent ismini Yunan mitolojisinin güzellikle tanrıçası Aphrodite’den almıştır. Roma döneminde bu şehrin diğer şehirlerden farklı olarak Aphrodite’ye yapılan tapınmaları ile ünlü olduğu biliniyor. Bu nedenle özenle inşa edilen bu tapınak kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında.

Aphrodisias Antik Kenti

Didyma Antik Kenti  

Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan bu antik kent eğer mitolojiye birazcık olsun ilginiz varsa mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır. Tarihin gizemli sayfalarına harika bir yolculuk yapmak için sizlere harika bir kapı aralayan bu şehirde, Zeus, Apollon, Poseidon gibi tanrıların yaşadığına inanılıyordu. Bu nedenle antik dönemin mimarisini en iyi şekilde yansıtan şehirlerden bir tanesidir.

Didyma Antik Kenti

Dilek Yarımadası

Dilek Yarımadası, Kuşadası’na 28 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ege Denizi’nin en güzel manzaralarından birine sahip olan bu bölgenin hemen karşısında Yunan adaları bulunmaktadır. Tatiliniz içerisinde kalabalıktan uzak huzurlu dakikalar geçirmek istiyorsanız burayı yalnızca kendinize saklamak isteyeceksiniz.

Milet Müzesi

Milet Müzesi’nde şehirde gezdiğimiz antik kentlerden günümüze miras kalan kalıntıları yaklaşık olarak 600 metrekarelik bir alan içerisinde görebilirsiniz. Müze içerisinde lahitler, antik döneme dair semboller, heykeller ve daha bir çok kalıntıyı görebilirsiniz.

Güvercinada Kalesi

Osmanlı döneminde korsanlara karşı korunmak için kullanılan kale bugün müze olarak faaliyet göstermektedir. Geçmişinde içerisinde farklı korsan gruplarının yaşamış olmasından dolayı Korsan Kalesi olarak da anılmaktadır.

Altınkum Plajı

Yaz tatilini en güzel şekilde geçirmenin yollarından biri elbette ki, deniz, kum, güneş üçlüsü. Aydın sınırları içerisinde bu üçlünün birbirine karışımını en güzel şekilde yaşayabileceğiniz yer kesinlikle Altınkum Plajı.

Didim

Aydın’da ne yenir?

Aydın, Ege mutfağının en güzel lezzetlerini rahatlıkla tüketebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Aydın’da birbirinden çeşitli zeytinyağlı yiyecekler tüketerek tatilinizi sağlıklı beslenerek geçirebilirsiniz. Aydın’daki seyahatinizi sonlandırmadan önce, “yuvarlama, keşkek, zeytinyağlı börülce, çine köftesi, kırlı kızartması, paşa böreği, enginar yemeği, çingene pilavı, tahinli pide, turunç reçeli” gibi yöresel lezzetleri tatmanızı tavsiye ederiz.

Ege’nin bu harika şehrine zaman kaybetmeden seyahat etmek için NeredenNereye.com üzerinden en uygun Aydın otobüs bileti satın alabilirsiniz.

“Mutluluk gidilen yolun üzerindedir, yolun sonunda değil.”

– Epiktetos

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin