Baharın kapımızı çaldığı şu sıralarda kuzeye göre erken ısınan güney rotalarına doğru yelken açmak belki de elimize geçen ilk tatil fırsatını değerlendirmek için yapabileceğimiz en güzel şeylerden biri olurdu. Hepimizin bildiği gibi son yıllarda ülkemizin güzide tren yolculuklarından biri olan Doğu Ekspresi ile seyahat etmek, sosyal medyanın da etkisi ile oldukça popüler hale geldi. Öyle ki, Doğu Ekspresi biletleri hem pahalandı hem de bulmak oldukça zor hale geldi. Ancak içiniz tren yolculukları çekiyorsa üzülmenize gerek yok. En az Doğu Ekspresi kadar enfes manzaralara tanıklık edip, yeni coğrafyalar keşfedebileceğiniz başka tren hatları da bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Güney Ekspresi treni… Doğu Ekspresi kadar popüler olmadan ve bilet konusunda sıkıntı yaşanmaya başlamadan önce NeredenNereye.com ailesi olarak Güney Ekspresi trenini sizler için kısaca anlatıyoruz. 

Güney Ekspresi Tren Bileti 

Güney Ekspresi tren biletlerini TCDD’nin e-bilet (EYBİS) sistemi üzerinden internetinizin olduğu her konumdan akıllı cihazlarınız aracılığı ile kolaylıkla satın alabilirsiniz. Güney Ekspresi tren biletleri, seferler düzenlenmeden 1 ay öncesinde kullanıcılara sunulmaya başlanıyor. Bugün bilet almak istediğinizde sisteme girerek 1 ay sonra düzenlenecek olan bir güney seferine rahatlıkla bilet satın alabilirsiniz. Tren seferleri şimdilik haftanın 5 günü olacak şekilde yolcular için hazırlanıyor. Ankara’dan Kurtalan’a “pazartesi, çarşamba, perşembe, Cuma ve cumartesi” günleri, Kurtalan’dan Ankara’ya “pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar” günleri olacak şekilde seferler düzenleniyor. 

Güney Ekspresi Ankara’dan kalkış saati 11.20, Kurtalan’dan kalkış ise 08.10 şeklinde karşınıza çıkıyor. Elbette yapılan yeni düzenlemeler ile bu saatlerin değişiklik gösterebileceğini aklınızda tutmalısınız. Ankara’dan tek yöne seyahat ederek Diyarbakır’a ulaşım sağlamanız mümkün. Harika tren yolculuğundan sonra tatilinizin bir kısmını Eski Mezopotamya’nın mirasını taşıyan Diyarbakır’ı keşfetmek için kullanabilirsiniz. 

Güney Ekspresi biletlerini almak için hızlı davranmakta fayda var. Tıpkı Doğu Ekspresi gibi gün geçtikçe daha popüler hale geldiğini söyleyebiliriz. Sisteme giriş yaptığınızda 1 kişi en fazla 4 bilet satın alabiliyor. Bu nedenle sevdiklerinizle birlikte bu seyahate çıkacaksınız buna dikkat etmelisiniz. Sistemde sizlere bilet satın almak için belirli bir süre tanımlanıyor. Bu nedenle işlemlere başlamadan önce tren yolculuğu yapacak tüm kişilerin doğum tarihlerini ve TC kimlik numaralarını hazır bulundurmanızda fayda var. 

Güney Ekspresi tren yolculuğunda üç farklı şekilde seyahat edebilirsiniz. 2+1 pulman koltuk alabilirsiniz. Bu seçenekte otobüs usulü oturarak seyahat etmeniz gerekiyor. 

Bir diğer seyahat seçeneği ise örtülü kuşetli bilet olarak karşımıza çıkıyor. 2 adet ranza tipi yatakla küçük bir masanın olduğu 4 kişilik kompartımanlarda yolculuk yapabiliyorsunuz. En konforlu seçenek ise 2 yataklı yolculuk şekli. Kompartıman içerisinde çift kişilik ranza, ufak bir lavabo ve açılır masa eşliğinde mini buzdolabı bulunuyor. Güney Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonda sandviç, kuruyemiş, cips ve içecek bulabilirsiniz. Ücret karşılığı istediğiniz takdirde sıcak su da sizler için temin ediliyor. Uzun sürecek yolculuk boyunca sevdiklerinizle çay, kahve eşliğinde koyu bir sohbete dalmak için harika bir hizmet. Güney Ekspresi rotası Ankara’dan başlayarak, Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Siirt şeklinde ilerliyor. Bu güzergâh üzerinde Kayseri şehrimizde kısa bir mola veriliyor. Bu molayı nasıl değerlendireceğiniz tamamen sizlere kalmış. 

Güney Ekspresi Rotasında Keşfedebilecekleriniz!

  • Diyarbakır’ın sembol yapılarından biri olan Diyarbakır Kalesi’ni görebilirsiniz. 
  • Sur içinde kalan Arkeoloji Müzesi, St. George Kilisesi, Hz. Süleyman Camisi, Cam Teras ve Fıskaya’yı görebilirsiniz. 
  • Hasan Paşa Han’ında enfes bir kahvaltı yaparak Umu Camii ziyareti yapabilirsiniz.
  • Bölgenin en ünlü kahvelerinin yapıldığı Sülüklü Han’ı kısa bir kahve molası için durak olarak belirleyebilirsiniz. 
  • Dört Ayaklı Minare ve Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ni görebilirsiniz.
  • Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 
  • Bir yandan 10 Gözlü Köprüyü keşfederken bir yandan Dicle boyunca yürüyüş yapabilirsiniz. 
  • Hevsel Bahçeleri’ni ve Silvan’daki Malabadi Köprüsü’nü görebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin