Türkiye, dört mevsimin de tam anlamı ile yaşandığı muhteşem ülkelerden bir tanesi olarak tüm dünyada dikkat çekiyor. Ülkemizin her biri apayrı güzelliğe sahip cennet köşeleri yalnızca yaz aylarında değil, her mevsim sahip olduğu manzaralar ile ziyaretçilerini büyülüyor diyebiliriz. Akdeniz ikliminin inanın içini ısıtan sıcacık tatil bölgelerinde binlerce yıl öncesine uzanan tarihi ve gizemli yapıları ile pek çok turistik alan Türkiye’de ziyaretçilerini bekliyor. Bahar mevsimine yelken açtığımız şu günlerde hava sıcaklıklarının da artması ile birlikte kışın yorgunluğunu ve karamsarlığını üzerinizden atmanızı sağlayacak en iyi bahar tatili rotalarını sizler için kısaca listeledik.

1 . Assos / Çanakkale

Assos, Yeşilyurt Köyü, Behramkale ülkemizin doğa harikası şehirlerinden Çanakkale’nin en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. Genellikle yaz mevsiminde turistler tarafından çokça ziyaret edilen bu bölgelerin bahar mevsiminde de mutlaka görülmeye değer olduğunu belirtmek gerek. Doğanın cıvıl cıvıl renklerini insanlara sunduğu bu ılık mevsim mavinin ve yeşilin birleştiği aynı zamanda binlerce yıllık tarihi gezinize eşlik ettiği Assos’a gitmek için harika bir dönem.

2 . Datça / Muğla

Muğla, hiç şüphesiz enfes doğası ve sıcacık iklimi ile Türkiye’nin dünya genelinde yaz turizmi açısından en bilindik noktalarından bir tanesi. Ancak özellikle bu pandemi döneminde biraz daha kalabalıklardan uzaklaşıp sakin kafa ile bir tatil geçirmek istiyorsanız insanın ömrüne ömür katan Datça baharda muhteşem doğası ile sizleri bekliyor diyebiliriz. Bahar mevsiminin sonlarında Mayıs ayı gibi yolculuk yaptığınızda Akdeniz ikliminin sıcacık etkisi ile denize de rahatlıkla girmeniz mümkün oluyor.

3 . Bodrum / Muğla

Bodrum söz konusu olduğunda çok da fazla açıklama yapmaya gerek yok. Gizli koyları, tarihi yapıları eşsiz plajları ve durmak bilmeyen eğlence yaşamı ile kelimenin tam anlamı ile bir tatil cenneti desek abartmış olmayız. Muğla’nın bu harika tatil merkezi yaz mevsimi geldiğinde yerli ve yabancı turistler ile öylesine doluyor ki erken rezervasyon yaptırmazsanız yer bulmanız bile oldukça zor. Ancak bahar mevsiminde de güzelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen Bodrum bu dönemde yaz sezonuna nazaran son derece sessiz ve sakin yapısı ile sizleri bekliyor.

4 . Mersin

Mersin, Türkiye’nin değerinin altında ilgi gören turizm şehirlerinden biri diyebiliriz. Aslında güzel bir tatil geçirmek için oldukça fazla özelliğe sahip bu şehir. Denizi, yeşili ve mavisi muhteşem bir ahenk ile şehirde yer alırken Akdeniz ikliminin nimetlerinden de oldukça fazla şekilde faydalanıyor. Üstelik sadece doğal güzellikleri ile değil aynı zamanda Türkiye’nin tarihi değerler bakımından en zengin şehirlerinden bir tanesi. Binlerce yıllık kültürü boyunca ortaya çıkardığı kendine özgü mutfak kültürü de birbirinden şahane yöresel lezzetlere ev sahipliği yapıyor.

5 . Safranbolu / Karabük

safranbolu

Tarihin tozlu sayfalarında değil bizzat içinde yaşayabileceğiniz bir yerdir, Safranbolu. Karabük’ün de en önemli turizm bölgelerinden biridir. Geleneksel Türk toplum yaşantısını tecrübe edebileceğiniz en iyi yerlerden biri olan Safranbolu’nun günümüze kadar gelmeyi başarabilen köklü tarihi geçmişi, kültürel miraslarıyla her mevsim tablo gibi bir manzaraları serer gözler önüne. Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Safranbolu’ya nisan ayı rotalarınıza ekleyebilirsiniz.

6 . Foça – İzmir

Ege’nin incisi İzmir’in tartışmasız güzel noktalarından biri olan eski balıkçı kasabası Foça, şehirde sessiz, sakin Ege’nin muhteşem gün batımını izleyebileceğiniz harika noktalardan bir tanesi. Yeşilin ve mavinin eşsiz bir ahenk ile kaynaştığı bu tatil noktası havaların ısınmaya başlaması ile birlikte bahar mevsiminde de eşsiz bir güzelliğe bürünüyor.

7 . İğneada / Kırklareli

2007 yılından bu yana Milli Park statüsünde koruma altına alınan doğanın mucizesi İğneada özellikle mayıs ayında inanılmaz bir güzelliğe bürünüyor. Doğa ile baş başa huzur içerisinde zaman geçirmek isteyen insanların eskiden beri uğrak noktası olan İğneada önceden çok bilinmese de şimdilerde oldukça popüler olmuş durumda. Bu nedenle kalabalığın akın etmediği yaz sezonundan önce mayıs ayı içerisinde bu doğa harikası tatil noktasını ziyaret etmek yerinde olacaktır.

8 . Gaziantep

Son yıllarda turistik ziyaretler açısından sıkıntı çekiyor olsa da Gaziantep ülkemizin değeri az bilinen muhteşem şehirlerinden bir tanesi. Milli Mücadele döneminde göstermiş olduğu destansı direnişini ile yakın dönem siyasi tarihinde kendine yer bulmuş olan bu şehir aynı zamanda insanlık tarihini en eski yerleşim noktalarından bir tanesi olarak anılıyor. Gaziantep’te binlerce yıllık kültürün günümüze miras bıraktığı çok sayıda eşsiz tarihi alan bulunuyor. Ancak son derece sıcak olan iklimi nedeni ile yaz aylarında özellikle sıcak ile arası iyi olmayanlar için pek de cazip değil. Bu nedenle havaların ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğu bahar mevsimi şehri ziyaret etmek için son derece ideal.

9 . Kapadokya 

Kapadokya, kendine özgü coğrafi oluşumları ve binlerce yıllık tarihi değerleri ile Türkiye’nin dünyanın her yerinden ziyaretçilerin akın ettiği en önemli turizm noktalarından bir tanesi. İç Anadolu’da yer alan Kapadokya’da sıcaklıklar yaz mevsimi ile kendini gösteriyor ancak kurak iklimi nedeni ile burayı canlı gösteren doğanın biraz öldüğünü söylemek gerek. Gene de Kapadokya yaz, kış her mevsimde eşsiz manzaralara tanıklık ediyor. Dünya genelinde sahip olduğunu ünü hak ediyor demek yerinde olacaktır. Eğer yüksek sıcaklıklar ile aranız iyi değilse egzotik yapısı ile uzun süre aklınızdan çıkmayacak olan Kapadokya’yı bahar mevsiminde ziyaret etmeniz yerinde olacaktır.

10 . Amasya

Anadolu’nun tarihi kadar eski olan Amasya, bahar aylarının görülmeye ve keşfedilmeye değer rotalarından sadece biridir. Tarihin en görkemli noktalarında gezinirken ruhunuza da hareketlilik katacak, şehzadeler şehri Amasya. Karadeniz’in bu küçük ama bir o kadar da sevimli şehri yeşilin her tonunu sergilediği bahar mevsiminde ziyaretçilerini bekliyor. Mavi tonların da doğasına hükmettiği bu harika şehir doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi değerleri ile de dikkat çekiyor.

Bahar mevsiminin birbirinden harika tatil rotalarına en kısa sürede seyahat etmek için Türkiye’nin her yerinden en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin