Doğu Ekspresi, Türkiye’nin özellikle son yıllarda popüler hale gelen hatta öyle ki, gezginlerin biletlerini bulmakta zorlandığı bir tren seferi. Daha çok turistik amaçlı olarak düzenlenen bu tren seferi, sosyal medya ortamında paylaşılan eşsiz manzara fotoğrafları ile birlikte bir anda büyük üne kavuşarak bir fenomen haline geldi diyebiliriz. Bu sayede yerli ve yabancı ziyaretçilerden Doğu Ekspresi tren seferine olan ilgi bir hayli arttı. Sosyal medya fenomenleri, blog yazarları, gezginler gibi bir çok grup tarafından Doğu Ekspresi seferi Türkiye’de deneyimlenmesi gereken etkinliklerin başında gösteriliyor. Güzergahı üzerinde yer alan şehirlerin en güzel manzaralarına tanıklık eden bu sefer, giderek daha ünlü hale geliyor. 

Hepimizin yakından bildiği gibi tüm dünya olarak 2019 yılının son çeyreğinden günümüze değin Covid -19 pandemisi ile mücadele ediyoruz. Ne yazık ki, salgın günümüzde dahi tam olarak bitmiş durumda değil. Özellikle pandeminin ilk dönemlerinde ülkeler vatandaşlarını salgından korumak için oldukça katı önlemler almak zorunda kaldı. İnsanlar seyahat etmekten ziyade ev ortamından dahi dışarı çıkmayarak toplu karantina yaşamak zorunda kaldı. Her ne kadar yapılan aşı çalışmaları ile durum hafiflemiş olsa da maske, sosyal mesafe gibi kavramlar hala hayatımızın büyük bir parçası. Birçok büyük şirket çalışanlarının ev ortamından işlerine devam etmesi için mücadele veriyor. 

Covid -19 pandemisinin bize kaybettirdikleri arasında ne yazık ki; Doğu Ekspresi seferleri de bulunuyordu. Pandemi önlemlerinin katı olduğu dönemlerde Türkiye, Doğu Ekspresi seferlerini geçiçi olarak duraklatma kararı almıştı. Pandemi başında dünya genelinde yaşanılan durumun belirsiz olması nedeniyle Doğu Ekspresi’nin de ne zaman yeni seferlerine başlayacağı gezginler arasında büyük merak konusuydu. Türkiye, aradan geçen uzun zamanın ardından önümüzdeki ay içerisinde Doğu Ekspresi seferlerinin yeniden hayata geçirilmesine karar verdi. Elbette Doğu Ekspresi seferlerinde de şehirler arası yolculuklarda geçerli olan güvenlik ve hijyen önlemleri geçerli olacak. 

Corona virüs pandemisi nedeniyle uzun bir dönem boyunca seferlerine ara verilen Turistik Doğu Ekspresi, 15 Aralık’ta yeniden ziyaretçilerine kapılarını açmaya başlayacak. Bu haberin gezginler arasında büyük sevinçle karşılandığını da belirtmek gerek. Pandemi öncesi oldukça popüler turistik bir tren seferi olan Doğu Ekspresi bilinenin aksine bir tur değil, kompartımanlı bir tren. Ancak nostaljik yapısı ve yol boyunca size eşlik eden manzarası, bu harika tren seferini seyahat tutkunları için tercih edilen bir seçenek haline getiriliyor. 

Doğu Ekspresi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

Covid – 19 Pandemisi önlemleri kapsamında uzunca bir süredir seferleri yapılmayan Turistik Doğu Ekspresi, 1 ay sonra yeniden yollarda olacak. Haliyle bu popüler tren seferi hakkında gezginlerin merak ettiği bir çok konu bulunuyor. Sizler için Doğu Ekspresi hakkında bilmeniz gerekenleri kısaca derledik. 

Doğu Ekspresi Güzergahı Nedir?

Doğu Ekspresi, Ankara Tren Garından kalkış yaptıktan sonra son durak olarak Kars Tren Garına ulaşım sağlıyor. Tren seferinin ara duraklarında ise, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum illerimiz yer alıyor. 

Doğu Ekspresi Yolculuğu Kaç Saat Sürüyor? 

Herhangi bir rötarın söz konusu olmadığı normal tren seferi yaklaşık olarak 25 saat sürüyor. Doğu Ekspresi her gün saat 17:55’te Ankara Tren Garından kalkış yapıyor ve ertesi gün saat 18:55’te Kars Tren Garına varıyor. 

Doğu Ekspresinde Yataklı Vagon Bulunur Mu?

Tren seferinde yataklı, kuşetli ve pulman olmak üzere üç çeşit bulunuyor. Yapacağınız tercihe göre bilet fiyatları değişiklik gösteriyor. 

Yemek Servisi Var Mı?

Trende bir de yemekli vagon bulunuyor. Restoranda alkol satışı da yapılıyor. Restoranın belirli bir açılış ya da kapanış saati ise bulunmuyor. 

Doğu Ekspresi İle Ne Ne Zaman Seyahat Etmeliyim?

Bu sorunun cevabı elbette size kalmış. Ancak, sosyal medyada etkileyici kış manzaraları ile ünlü olan bu tren seferi kış aylarında fazlası ile yoğun. Bu dönemde bilet bulamıyor olmanız son derece normal. Kış mevsiminde seyahat etmek istemeyenler için ise Nisan, Mayıs ve Haziran gibi bahar ve yaz ayları tavsiye ediliyor. 

Doğu Ekspresi Bilet Ücreti Ne Kadar?

Bu popüler tren seferinde standart bilet ücretlerinden söz etmek pek de mümkün değil. Bilet ücretleri, seyahat edeceğiniz zaman ve yolculuk edeceğiniz kompartımana göre değişiyor. 

Doğu Ekspresi Yataklı Bilet Fiyatları

  • Tam (Tek Kişi) 480.00 TL
  • Tam (2 Kişi) 600.00 TL
  • Genç (Tek Kişi) 384.00 TL
  • Genç (Çift Kişi) 489.00 TL
  • 65 Yaş Üstü (Tek Kişi) 240.00 TL
  • 65 Yaş Üstü (Çift Kişi) 300.00 TL

Doğu Ekspresi Pulman (Koltuklu) Bilet Fiyatları

  • Tam 54.50 TL
  • Genç 49.50 TL
  • 65 Yaş Üstü 29.00 TL

Not : Bu fiyatların yazımızın hazırlandığı tarihte resmi olarak açıklanan bilet fiyatları olduğunu unutmamalısınız. Fiyatlar seferi gerçekleştirmek istediğiniz tarihte güncellenmiş olabilir. Doğu Eksperi bilet fiyatlarını TCDD resmi sitesi üzerinden kontrol edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin