Bugün siz sevgili ziyaretçilerimiz ile birlikte Türkiye’nin turizm denildiğinde ilk akla gelen noktalarından biri olan Antalya’ya kısa bir yolculuk yapıyoruz. Şüphesiz, ülkemizin bu sıcak Akdeniz şehri her yıl dünya genelinden binlerce belki de milyonlarca insana kapılarını açıyor. Bu özelliği ile dünyanın sayılı turizm kentlerinden biri kabul ediliyor. Özellikle, sıcak Akdeniz iklimi nedeni ile soğuk coğrafyaların insanı için vazgeçilmez bir yaz tatili rotası konumunda. Elbette, bu kadar ünlü olması için birçok haklı neden var. Antalya, antik dönemin nadide şehirlerinden biri olduğu için bu dönemden çok sayıda esere ev sahipliği yapmasının yanı sıra eşsiz doğal güzellikleri ile de insanı büyülüyor. Bizler de siz ziyaretçilerimiz için bugün Antalya’nın özellikle son dönemde giderek daha popüler hale gelen turizm noktası Kurşunlu Şelalesi’ne kısa bir yolculuk yapacağız.

Kurşunlu Şelalesi’ni anlatmadan önce çok kısa bir şekilde güzide şehrimiz Antalya’dan bahsetmek yerinde olacaktır. Türkiye’nin turizm denildiğinde ilk akla gelen şehirlerinden biri olan Antalya, tüm dünyaca meşhur olduğu şekliyle gerek tarihi değerleri gerekse eşsiz doğal güzellikleri nedeni her seyahatseverin ömründe bir kere dahi olsa görmesi gereken noktalardan biri diyebiliriz. Antalya, coğrafi olarak Akdeniz’in batısında yer alıyor. Uygun iklimi ve verimli arazileri nedeni ile antik dönemde de yerleşim için uygun bulunan şehir, bu dönemden çok sayıda esere ev sahipliği yapıyor. Günümüzde, Türkiye’nin gelişmiş şehirlerinden biri olarak kabul edilen ve özellikle turizm nedeni ile hizmet sektöründe ön plana çıkan Antalya’nın yerli halkının nüfusu 2 milyonun üzerinde. Ormanları, dağları, şelaleleri ve yürüyüş parkurları ile gezginlerin hayal kenti olduğunu söylemek güç değil.

Antalya, Akdeniz ikliminin belki de en güzel şekilde yaşanabildiği yerlerden biri olarak, ziyaretçilerine neredeyse kış mevsimine kadar denize girebilme imkanı sunuyor. Bu şehri kaç günde gezebiliriz, gibi bir soru için verilebilecek cevap; turistik noktaların son derece bol olması nedeni ile 3- 4 gün olabilir. Ancak gene de hızlı bir gezinti yerine her şeyin tadını çıkarmaya odaklandığınız bir tatil için süreyi uzatabilirsiniz. Bahsetmiş olduğumuz gibi, tam bir Akdeniz kenti olması nedeni ile yılın büyük bir bölümünde ziyaret için son derece elverişli. Ülkemizin Kültür Bakanlığına bağlı müzelerini gezmek için kullandığınız müzekart Antalya’da tarihi günümüze taşıyan pek çok müze için de geçerli. Elbette böylesine harika bir şehre gelmişken, Akdeniz mutfağının lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan zeytinyağlı yöresel lezzetlerini ustalarının ellerinden denemenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

Kurşunlu Şelalesi

 Kurşunlu Şelalesi, deniz turizmi için tercih edilen Akdeniz kentimizin görülmeğe turizm noktalarından biri olarak özellikle son yıllarda ön plana çıkıyor. Hem yerli hem de yabancı turistin ilgisini çeken bu şelale gerçekten eşine ender rastlanan doğal güzelliklerden bir tanesi. Kurşunlu Şelalesi, bir adet ana şelale ve etrafında yer alan küçük şelalelerden meydana geliyor.

1986 yılında gün yüzüne çıkarılan bu doğa harikası o tarihten itibaren insanların ilgi odağı olmayı başarıyor. Ziyaretçiler, doğanın huzurlu kollarında sakin bir yürüyüş yaparken anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekiyor, oyun parklarını ziyaret ediyor ve daha fazlası ile Kurşunlu Şelalesi’nin tadını çıkarabiliyor. Kurşunlu Şelalesi çevresinde yer alan piknik alanları da ziyaretçilerin günün yorgunluğunu huzur içerisinde bir ziyafet çekerek atmasına olanak sağlıyor.

Bölge, Akdeniz ikliminin altındaki zengin bitki türleri ile de ön plana çıkıyor. Doğa meraklısı bir gezginseniz bu harika bir özellik. Şelalenin etrafında çok sayıda kızıl ağaç bulunuyor. Pek çok orman bulunan bölgede ortalama derinlikleri 6 metreyi bulan 7 adet göl var. Ziyaretiniz sırasında, tavşan, domuz, yarasa, sincap, tilki, ibibik gibi hayvanlarla karşılaşabilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi’ni ziyaret edenler, bölgede yer alan Lübnan Sedirine de uğrayabilirler. Bu alan, ortalama 1000 yıllık Meşe, Çınar, Ardıç gibi ağaçlara ev sahipliği yapmaktadır.

Kurşunlu Şelalesi Nerede?

Antalya’nın Aksu bölgesinde yer alan şelaleye Antalya merkezden rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Antalya – Isparta yolu üzerinde olan şelaleye ulaşmak için ortalama 5 km yol gitmeniz gerekiyor. Aspendos yolu üzerinde Serik Caddesini takip ederek, Kurşunlu Şelalesi’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

 Antalya merkezinden kalkan minibüs ve otobüs seferleri ile Kurşunlu Şelalesi’ne kolayca ulaşım sağlamak mümkün. Otobüsler her saat başında sefer düzenliyorlar. Ayrıca özel aracınızı kullanarak da bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi Giriş Ücreti ve Saatleri

Şelaleye her gün, 09:00 – 18:00 giriş yapabilirsiniz. Yerli ve yabancı turistler için haftanın her günü açık olan şelaleye yetişkinler 10 TL, öğrenciler ise 5 TL karşılığında giriş yapabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin