Birçok insanın aklında karantina sonrası tatil planları yer alıyordu. Birçok tatil sever bu yıl kalabalık ortamlarda yapılan tatil seçeneklerinden uzak durmak istiyor. Bu sebeple çadır kampı ve karavan kampı şuan en gözde tatil seçeneklerinden biri haline geldi. Sevdiklerinizle yalnız kalabileceğiniz bir kamp tatili için Türkiye’nin en önde gelen turizm şehirlerinden Antalya’da kamp yapabileceğiniz ücretli/ücretsiz kamp alanlarını kısaca listeledik. 

Antalya Kamp Alanları 

Çıralı – Olimpos Kamp Alanı

Çıralı – Olimpos kamp alanı Dünya’nın farklı köşelerinden pek çok insanın tercih ettiği kamp alanlarından bir tanesi. Akdeniz’in bu bölgesinde yer alan dağların denizi kesmesi nedeni ile buraya ulaşım biraz zor diyebiliriz. Bu nedenle buradaki sahil ve koylara ulaşmak isteyenler genelde kamp yapmak için zahmetli bir yolculuğu göze alanlar oluyor. Bu size kalabalıktan uzak kalma fırsatı sağlayan bir özellik. Böylece buradaki huzurlu ortamda Antalya’nın eşsiz doğasının tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. 

Olimpos - Çıralı - Antalya
Olimpos – Çıralı – Antalya

Geyikbayırı Kamp Alanı

Geyikbayırı, yazın bunaltıcı sıcaklarından kaçmak için gidebileceğiniz en uygun kamp alanlarından bir tanesi. Buradaki serin hava yaz ayları boyunca kamp yapmak isteyen insanların bölgeye yönelmesine neden oluyor. Türkiye’nin sayılı kaya tırmanış alanlarından biri olan bölge Dünyanın farklı köşelerinden ziyaretçileri ağırlıyor. 

Maden Koyu Kamp Alanı

Antalya merkezine yaklaşık yarım saat uzaklıktaki Kemer ilçesinde yer alan Maden Koyu Kamp Alanı şehrin en güzel kamp alanlarından bir tanesi. Eşsiz güzellikteki denizi ile birlikte bölgede yer alan çarpıcı mağaralar da insanların buraya olan ilgisini arttırıyor. Bölgenin oldukça temiz olarak ziyaretçilerini beklediğini de söylemek gerek. 

Adrasan Kamp Alanı

Olimpos’a oldukça yakın bir konumda bulunan Adrasan Kamp Alanı muhteşem kamp alanı, doğal güzellikleri ve 2 km’lik plajı ile ziyaretçilerini bekliyor. Sahillinin tam anlamı ile bir doğa harikası olduğunu söylemekte fayda var. Sakin bir denize sahip olan kamp alanı öğleden sonra kendini gösteren batı rüzgarı ile de yazın bunaltıcı sıcaklarına meydan okuyor. 

Adrasan-Antalya
Adrasan-Antalya

Phaselis Kamp Alanı

Phaselis Kamp Alanı yalnızca deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmanız için değil aynı zamanda Türkiye’nin en önemli antik kentlerinden birine ulaşabileceğiniz noktalardan bir tanesidir. Tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan Phaselis Antik Kenti’nde agora ve hamamlar gibi çoğunluğu Roma Dönemi’ne ait birçok yapının hala eski ihtişamları ile ayakta olduğunu göreceksiniz. Helenistik mimarinin özelliklerini taşıyan antik tiyatro ise 2000 kişilik kapasitesi ve muhteşem deniz manzarasıyla gerçekten gözalıcı. 

Korsan Koyu Kamp Alanı

Kumluca’da bulunan bu kamp alanının özellikle son yıllarda son derece popüler olduğunu söylemek gerek. Korsan Koyu, deniz mavisi ile doğanın yeşilinin birleştiği harika bir koyda kendini gösteriyor. Özellikle huzur içerisinde tatil geçirmek isteyenlerin bu ıssız bölgeyi tercih etmesine şaşırmamak gerek. 

İncekum Orman Kamp Alanı

Antalya merkezine 2 kilometre mesafede bulunan İncekum Kamp Alanı 5 yıldızlı tatil köylerinin bulunduğu bir noktada yer alıyor. Bu özelliği ile kamp yapması görece daha kolay bir bölge. Kamp yaptığınız sırada market gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz noktalara daha kolay şekilde ulaşabilir aynı zamanda tatilinizin gecelerinde eğlence mekanlarının keyfine varabilirsiniz. 

Kalkan Kamp Alanı 

Toros dağlarının eteklerinde yer alan güzel bir liman beldesinde bulunan Kalkan Kamp Alanı, Akdeniz’in en güzel şekilde korunmayı başarmış doğa alanlarına ev sahipliği yapıyor. Buradaki kamp alanında elektrik, duş, giyinme kabinleri, restoranlar, alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunuyor. Kamp tatiliniz boyunca doğası ile insanı kendine hayran bırakan Kalkan bölgesini tüm incelikleri ile gezmeyi unutmayın. 

Kalkan - Kaş - Antalya
Kalkan – Kaş – Antalya

Patara Kamp Alanı

Dünyaca ünlü bir plaja sahip olan Patara Kamp Alanı aynı zamanda sahilinde bulunan Caretta Caretta kaplumbağaları ile ünlü bir bölge. Aynı zamanda bölgeye adını veren Patara Antik Kenti de tatiliniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Bölgede yer alan plajın uluslararası birçok turizm otoritesi tarafından defalarca Dünya’nın en iyi plajlarından biri olarak gösterildiğini de söylemek gerek. 

Kaş Kamp Alanı

Antalya, Kaç hiç şüphesiz Türkiye’nin en güzel doğa manzaralarına tanıklık eden bölgelerinden bir tanesi. Tablolara konu olduğunu söylemek ile abartmış olmayız. Yeşilin ve mavinin her tonunun eşsiz bir ahenk ile karıştığı bu doğa harikasında kamp yapmak ise kesinlikle bir ayrıcalık. Antalya, Kaş bölgesi aynı zamanda birbirinden harika kamp alanlarına da ev sahipliği yapıyor. 

Türkiye’nin pek çok farklı noktasından en uygun Antalya otobüs bileti , Kemer otobüs bileti için NeredenNereye.com’un ziyaret edebilirsiniz. 

Antalya Otobüs Bileti Satın Al

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin