Malumunuz kısa zaman önce yeni yıla başladık… Her yeni yıl gezginler için yeni maceralara kapı açmak, daha önce keşfetmediği rotalar için yıllık bir program yapmak demek. Eğer yılın belirli dönemlerinde kısa süreli de olsa kendinize tatiller için fırsat yakalayabiliyorsanız Türkiye gibi bir ülkede yaşadığınız için oldukça şanslı sayabilirsiniz. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde hatta her şehrinde görülmeye değer onlarca doğal ve tarihi değer bulunuyor. Yıl boyunca sık sık yolculuğa çıkmak için fırsat yakalayanlar için 2020’de Türkiye turunu biz çiziyoruz. İşte siz değerli gezginler için 2020’de her aya özel bir tatil rotası.

Ocak – Rize/Ayder Yaylası

Kendinizi kartpostallardan ya da masal kitaplarından fırlamış bir dünyada bulmaya hazır olun. Her ne kadar kış mevsiminde pek tercih edilmiyor olsa da özellikle son yıllarda eşsiz doğası nedeni ile Karadeniz turizmi tam bir patlama yaşıyor diyebiliriz. Soğuk havalara birazcık direnciniz varsa ve unutulması zor kış manzaralarına tanıklık etmek istiyorsanız Ocak ayı için tavsiye ettiğimiz tatil rotası Rize’nin Ayder Yaylası oluyor.

Şubat – Safranbolu/Karabük

Şubat ayı için belirlediğimiz tatil rotası gene Karadeniz’den… Solmayan yeşili, dalgaların kulaklarınıza vuran hırçın sesi, sıcacık insanı Karadeniz’i dünyanın en güzel noktalarından biri haline getiriyor. Tüm bu özellikleri nedeni ile tatil için son yıllarda Karadeniz Bölgesi’ni tercih edenlerin sayısı bir hayli fazla. Şubat ayı için önereceğimiz Safranbolu da biliyorsunuz UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ülkemizin otantik yapısını korumuş en nadide bölgelerinden biri.

Mart – Gölcük/Abant/Bolu

Takvimler mart ayını gösterdiğinde biraz daha romantik bir tercihe yöneliyoruz. Bahar mevsiminin ilk ayında Abant Gölü’nün manzarası bir başka oluyor. Kış soğuklarının yerine hafif hafif ılık havalara bırakması ile birlikte sevdiğiniz kişiyle eşsiz manzaralar eşliğinde doğada kaybolmak size oldukça iyi gelecek.

Nisan – Köyceğiz/Muğla

Biliyoruz, söz konusu konum Muğla olduğunda aklınıza hemen deniz, kum, güneş üçlüsü ile bir yaz tatili geliyor. Elbette yaz tatili fırsatı içinde de değerlendirilebilir ancak Muğla’da yer alan Köyceğiz özellikle son zamanlarda yazın kavurucu sıcakları gelmeden önce su sporlarına ilgi duyan ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Baharın gelişi ile canlanan doğayı en güzel şekilde görebileceğiniz bu yeri siz de listenize eklemelisiniz.

Mayıs – Kaz Dağları/Balıkesir

Antik dönemde, İda Dağı olarak bilinen Kaz Dağları, mitolojilere konu olan güzelliği ile sizleri bekliyor. Kendine özgü tam 21 endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Kaz Dağları’nın yakından görmek ve doğanın içerisinde kaybolmak için bahar mevsiminden daha uygun bir dönem olamaz.

Haziran – Termal Kaplıcalar/Yalova

Yaz ayları söz konusu olduğunda deniz, kum, güneş üçlüsünden oluşan tatil noktalarından bahsetmemiz bekleniyor olabilir. Ancak listemizde bolca bu konumlardan bulabilirsiniz. Yaz mevsiminin ilk ayı olan Haziran için biz sizlere Yalova’nın sağlık getiren sularını tavsiye ediyoruz. Bir yandan dinlenirken diğer yandan romatizma gibi birçok hastalığa iyi gelen şifalı sularda vakit geçirebilirsiniz.

Temmuz – Antalya

Sıcakların zirve yaptığı ayda en hareketli zamanlarını yaşayan Antalya’da bir tatil geçirmek isteyebilirsiniz. Antik dönemden kalma şehirleri, pek çok tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Antalya renkli gece hayatında da dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor.

Ağustos – Çeşme ve Alaçatı

Yaz tatili denildiği zaman yerli ve yabancı birçok insanın aklına ilk gelen noktalardan biri Çeşme oluyor. Doğası, harika plajları, berrak denizi düşünüldüğünde bunda pek de haksız sayılmazlar. Tüm dünyadan bu kadar ilginin olması, yaz mevsiminde bölgenin en canlı dönemini yaşamasına neden oluyor. Gündüzleri göz alabildiğince uzanan plajlarda geceleri ise hareketli mekanlarda geçirmek istiyorsanız yazın vazgeçilmez adreslerinden biri Çeşme ve Alaçatı.

Eylül – Nemrut/Adıyaman

Dünyanın en benzersiz noktalarından biri olan Nemrut’u güneşin doğuşunu ve kızıl renkli batışını izlemek için Türkiye turu listenize mutlaka eklemelisiniz. Binlerce yıllık bir tarihin kapılarını tüm büyüleyici yönleri ile size açan bu dağ mutlaka görülmesi gereken noktalar arasında bulunuyor.

Ekim – Karagöl/Artvin

Özellikle sonbahar mevsiminde yeşilin, sarının ve kırmızının onlarca farklı tonunu keşfedebileceğiniz Karadeniz’in saklı cenneti Karagöl sizleri bekliyor. Daha önceki yazılarımızda Karadeniz’in kendi özgü şehri Artvin eşsiz doğal güzelliklerinden çokça bahsetmiştik. Sonbahar bu harika şehri keşfe çıkmak için oldukça uygun bir mevsim.

Kasım – Cunda Adası

Sonbaharda bir de Ege’nin güzelliğini görmek isteyenler için Ayvalık’ın hemen yanında bulunan Cunda tüm misafirperverliği ve kendine özgü doğası ile ziyaretçilerini bekliyor. Sonbaharda yurdun geri kalanından daha ılıman bir iklime sahip olan adada özgürce dolaşabiliyorsunuz.

Aralık – Kapadokya

Ülkemizin en değerli turizm alanlarından biri olan Kapadokya elbette her mevsimde güzel ancak karlarla kaplı bir Kapadokya manzarasına daha önce şahitlik etmediyseniz mutlaka görmelisiniz diyor ve yılın son ayı olan Aralık ayının gezi planları için kendisini aday gösteriyoruz.

Listemizde yer alan seyahat noktalarına vakit kaybetmeden ulaşım sağlamak için Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin