Hepimizin yakından takip ettiği gibi takvimler 2020 yılının başını gösterdiğinden bu yana Dünya genelinde sorunlar ile boğuşuyoruz. Açıkçasını söylemek gerekirse bu sene seyahatseverler açısından işler pek de iyi gitmiyor. Ancak ağustos ayına yaklaştığımız şu günlerde pandemi verilerinin korkutucu rakamlardan uzak olması ile birlikte seyahatseverleri Kurban Bayramı heyecanı sardı diyebiliriz. Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmışken birçok kişinin hem bayram hem de tatil planları ile meşgul olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Yaşadığımız ve hep birlikte mücadele ettiğimiz bu sıkıntılı günlerin ardından omuzlarımızda biriken yükü iyi bir tatil ile atmak yerinde olacaktır. NeredenNereye.com ailesi olarak yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda en iyi seyahat rotalarını sizler için derledik. 

Kurban Bayramı Hangi Tarihte?

Bu yılın toplumsal olarak en zor süreçlerinden biri hiç şüphesiz Dünya genelinde hızla yayılan bir pandemi ile mücadele ediyor oluşumuz. Bu sürecin oldukça fazla insanı evlerine kapattığını, sosyal yaşamımızı durma noktasına getirdiğini unutmamak gerek. Haliyle böyle bir sürecin ardından insanlar Kurban Bayramı’nı da evde geçirmek zorunda olduğumuzu düşünüyor. Ancak gün geçtikçe normalleşme planı kapsamında daha da rahatlıyoruz. Oysa kontrollü sosyalleşme, maske ve sosyal mesafe ile beraber Kurban Bayramı’nda hem bayram hem de tatil yaşanabilecek durumda. Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz tarihinde başlayacak ve 3 Ağustos tarihinde son bulacak. 

Tatil planı yapan seyahatseverler için en önemli konulardan bir tanesi de şüphesiz Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceği. Birçok kişi resmi mercilerden açıklanan kararı takip ederek tatilde için konaklama gibi işlemlerini çözmeyi düşünüyor. Ancak resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmış değil. Bu yıl tatilin tahminen 5 gün süreceği öne sürülüyor. 

Kurban Bayramı Tatil Rotaları

Demre 

Tarihin en eski dönemlerinden bu yana bir yerleşim bölgesi olarak kullanılan Demre günümüzde turizm alanında örnek şehrimiz Antalya’nın gizli kalmış cazibe merkezlerinden bir tanesi. Demre’nin aynı zamanda Hristiyanlar için de oldukça büyük bir önemi bulunuyor. Anlatılanlara göre hepimizin Noel Baba olarak bildiği Santa Claus burada doğmuş ve zamanla burada Hristiyan dinini yaymış önemli din adamlarından bir tanesi. Kurban Bayramı tatilinde Demre’ye gittiğinizde sizi ilk karşılan oldukça dingin ve berrak sulara sahip harika bir deniz oluyor. Yaz aylarında yapılacak bir tatilin olmazsa olmazlarından deniz, kum, güneş Demre’de fazlası ile mevcut. 

Kaş 

Malum, Kurban Bayramı seyahatseverlerin uzun bir süredir gözlediği tatil fırsatlarından bir tanesi. Haliyle yılın bu döneminde birçok tatil bölgesi son derece kalabalık ve dolu oluyor. Eğer bu tatilde aileniz ile birlikte gözlerden uzak doğanın huzurlu kollarında bir tatil geçirmek istiyorsanız Antalya’nın saklı cennetlerinden biri olan Kaş tam da sizlere göre. Akdeniz’in en güzel plajları ve bununla birlikte her türden konaklama seçenekleri Antalya, Kaş içerisinde sizleri bekliyor. 

Ölüdeniz – Fethiye 

Fethiye, hiç tartışmasız Türkiye’nin olduğu kadar Dünya’nın da en gözde tatil bölgelerinden bir tanesi. İnsanın aklından uzun süre çıkmayan mavinin farklı tonlarındaki denizi burayı bir yaz tatili için cazibe merkezlerinden biri haline getiriyor. Fethiye’de 5 yıldızlı otellerde konaklama imkanınız olduğu gibi farklı bütçelere uygun olarak geniş yelpazede çok sayıda konaklama tesisi de bulunuyor. Tüm bu özellikleri göz önüne alındığında Fethiye’de harika bir bayram tatili geçirebilirsiniz. Ancak bölgenin bayram tatili döneminde yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edileceğini ve bu nedenle biraz kalabalık olabileceğini de akıllardan çıkarmamak gerekiyor. 

Dalyan 

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı tatili boyunca deniz, güneş, kum üçlüsünü arayacağınızı biliyoruz. Ancak tüm tatilinizi deniz kenarında geçirmek istemeyebilirsiniz. Tüm bunların yanında sevdiklerinizle beraber doğanın size sunduğu armağanları sonuna kadar keşfetmek oldukça güzel bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Ülkemizin gözde tatil noktalarından biri olan Dalyan’ın size bu imkanı sonuna kadar sunduğunu belirtmekte fayda var. Bir yandan Dalyan Kral Kaya Mezarlarını gezerken öte yandan otantik pansiyonuzdan yürüme mesafesinde olan denize gidebilir ve harika bir gün geçirebilirsiniz. 

Gümbet 

Türkiye’de tatil denildiğinde Bodrum insanların aklına gelen ilk noktalardan bir tanesi oluyor. Deniz, kum, güneş üçlüsünden her anlamda sonuna kadar faydalanabildiğiniz bu tatil bölgesinde son derece hareketli gece hayatı da insanların burayı tercih etmesinde etkili oluyor. Gümbet, Bodrum’un en çok talep gören tatil bölgelerinden bir tanesi. Gümbet bölgesinde de her türden konaklama imkanı bulunuyor. 

Şirince 

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince Köyü özellikle son zamanlarda giderek daha popüler olan tatil beldelerinden bir tanesi. Bu şirin köyde doğa ile baş başa harika bir tatil geçirebilirsiniz. Kısa süreli bir tatil için uygun olan bu alan şarapları ile de oldukça ünlü. Bayram tatili boyunca huzurlu zamanlar geçirirken bölgedeki tarihi noktaları da gezebilirsiniz. 

Bağla 

Bodrum’un sahil kesimlerinde yer alan Bağla özellikle son yıllarda keşfedilmesi ile birlikte Dünya’nın farklı köşelerinden çok sayıda turisti ağırlıyor diyebiliriz. Yeni yeni popüler olan bu bölge Bodrum’un uzun yıllardır turist akınına uğrayan diğer noktalarına nazaran son derece sessiz ve sakin. Pandeminin yaygın olduğu günümüz şartlarında sevdiklerinizle birlikte izole bir tatil geçirmek için son derece uygun bir alan. 

Hemen bir otobüs bileti alarak, dilediğiniz yere güvenli ve hijyenik koşullarda ulaşabilirsiniz. NeredenNereye.com tüm Türkiye’ye sağlıklı ve mutlu günler diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin