Evet, yeni bir yıla başladık hatta bunu söylemek için biraz geç bile kalmış sayılabiliriz. Takvimlerimizden yılın ilk aylarının sayfaları eksilmeye başladığına göre seyahat tutkunları da bu yıl için kendilerine uygun bir plan hazırlamaya başlamıştır. Ülkemizin ve dünyanın farklı noktalarını keşfetmek isteyen insanlar için etkinlikler, festivaller son derece önemli yer tutuyor seyahat planlarında. Biz de sizler için 2019 yılında yurt içinde ve yurt dışında yapılacak festivalleri kısaca listeleyerek bir amme hizmetinde bulunmak istedik.

2019 Yılında Yurt Dışında Düzenlenecek Festivaller

Venedik Karnavalı – Venedik – İtalya (Şubat-Mart)

2019 yılının ilk dönemine damgasını vuracak bir festival ile başlıyoruz listemize. Geçmişi 1268 yılına kadar uzanan Venedik Karnavalı tüm dünyada oldukça popüler. Birbirinden renkli maske ve kostümler ile gerçekleştirilen festival 16 Şubat tarihinde başlıyor, 5 Mart tarihinde bitiyor. Bu süre boyunca onlarca farklı eğlence ve yarışma Venedik sokaklarına taşıyor diyebiliriz. Ufak bir bilgi de eklemeden geçmeyelim. Venedik Karnavalı’nda kullanılan maskeler toplumsal sınıf farklılıklarına bir tepki olarak ortaya çıkmış.

Rio Karnavalı – Rio de Janerio – Brezilya (Mart)

1 – 9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Rio Karnavalı tüm dünya genelinde öylesine bir fenomen halini almış durumda ki; Bu festival hakkında bir şeyler duymamış olmanız imkansız. Her yıl festival döneminde dünyanın farklı noktalarından binlerce insan Rio de Janerio sokaklarına taşıyor. Dünyanın en renkli ve hareketli festivallerinden bir tanesi.

Holi Festivali – Yeni Delhi – Hindistan (Mart)

20 – 22 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Hindistan’ın Holi Festivali, Kuzey yarım kürenin baharı karşıladığı bir festival. Hindistan’ın binlerce yıllık geçmişinden miras kalan mitlerden beslenen festivalin gerçek anlamda çok renkli olduğunu söyleyebiliriz. Yerel halk bu festival sonunda kendilerini ve yaşadıkları bölgeyi kötülüklerden arındırdığına inanıyor. Kısa bir not olarak festival tarihinin birkaç günlük değişimler gösterebileceğini hatırlatalım.

Coachella – Kaliforniya – ABD (Nisan)

Çölde kamp yapmak fikri başlangıçta sizlere biraz garip geliyor olabilir. Ancak bu yıl 12 -21 Nisan tarihleri aralığında düzenlenmesi planlanan Coachella Festivali boyunca dünyanın farklı köşelerinden binlerce insan İndio Çölü’nde uyku tulumları eşliğinde kamp yapıyor. Son yıllarda ülkemizde dahil olmak üzere farklı ülkelerden birçok ünlü isiminde katıldığı festival daha da popüler hale geldi.

Tayland Su Festivali – Phuket (Nisan)

Tayland özellikle son yıllarda ülkemizden de son derece fazla kişinin tatil için ilk seçeneklerinden biri haline geldi. Phuket Adası ise Taylan’ın neredeyse sembolü haline gelmiş durumda. Bu doğa harikası bölgede bu yıl 13 -15 Nisan aralığında düzenlenecek olan Songkran Festivali boyunca ıslanmayan kalmıyor. Buda heykellerini baştan aşağı yıkayan yerel halk bir yandan ıslanırken bir yandan da kötülüklerden arındığına inanıyor.

Cannes Film Festivali – Fransa (Mayıs)

Sinema sanatına ilgi duyanların her yıl sabırsızlıkla ile beklediği tarihlerden biri kesinlikle dünyaca ünlü Cannes Film Festivali. Sinema sektöründe yer alan oyuncular, yapımcılar, yönetmenler Cannes Film Festivali’nin kırmızı halısı üzerinde şıklık yarışına giriyor. 14 – 25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan festival boyunca dünya sinemasının en iyi hikayelerini izlerken bir yandan da birbirinden ünlü isimleri yakından görme fırsatını yakalayabilirsiniz.

San Fermin Festivali – Pamplona – İspanya (Temmuz)

Runing of the Bulls adıyla da bilinen festivali herkesin bildiğinizden eminiz. Festival hayvan hakları koruyucuları tarafından pek hoş karşılanmasa da her yıl düzenlenmeye devam ediyor ve İspanya dünyanın farklı noktalarından binlerce kişiyi ağırlıyor. 6 -14 Temmuz arasında düzenlenmesi planlanan festivalde İspanya sokakları boyunca koşan boğalar zaman zaman tehlikeli olsa da meraklıları için bu pek de caydırıcı bir unsur değil.

Sziget Festivali – Budapeşte – Macaristan (Ağustos)

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de her yıl düzenlenen Sziget Müzik Festivali, dünya genelinden gelen on binlerce kişiyi ağırlıyor. Festivalin bu yıl, 7 – 13 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Festival biletleri çok önceden satışa çıkmış durumda. Kur farkı nedeni ile biraz pahalıya patlar ancak buna değecek bir festival olduğundan emin olabilirsiniz.

Burning Man Festivali – Nevada – ABD (Ağustos – Eylül)

25 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinde düzenlenen ve geçtiğimiz dönemlerde ülkemizden de ünlü isimleri ağırlayan festival Black Rock çölünde, stil, müzik ve kültür fırtınaları estiriyor. Festival biletlerini erken satış döneminde satın alarak uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Octoberfest – Almanya (Eylül – Ekim)

Yılın son döneminde bir seyahat planınız varsa ve rotanız Almanya’yı gösteriyorsa dünyaca ünlü Octoberfest’e katılmadan olmaz. 21 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Octoberfest boyunca geleneksel kıyafetler ile onlarca farklı biranın sunumunu yapan Almanlar ve dünyanın farklı noktalarından bir araya gelmiş on binlerce heyacanlı turist sizleri bekliyor. Rahatlayın, eğlenin ve kendinizi müziğin ritmine kaptırın.

Tori No Ichi – Tokyo – Japonya  (Kasım)

Japonya’da kutlanan bu festival boyunca Uzak Doğu kültürünün renkli dünyasına giriş yaparken bir yandan da farklı tapınaklarda tarihin sayfalarına bir göz atabileceksiniz. Tokyo’da bulunan onlarca farklı tapınağı dolaşırken bir yandan da şehri gezmiş oluyorsunuz. Festival boyunca sevdiklerinize götürebileceğiniz küçük figürleri bolca bulunan hediyelik eşya standlarından alabilirsiniz. Etkinlik 10 – 22 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor.

 

2019’da Yurt İçinde Düzenlenen Festivaller

Winterfest – Bursa (Şubat)

Şubat ayının başından 14 Şubat tarihine kadar, Türkiye’nin en ünlü kayak merkezi Bursa- Uludağ’da Winterfest etkinliğine katılabilirsiniz. Otellerin tam doluluğa ulaştığı bu tarih aralığı için önceden yer ayırtmak isteyebilirsiz. Kayak için en uygun mevsimde düzenlenen Winterfest etkinliğine birçok ünlü isimde katılıyor.

Urla Ot Festivali – İzmir (Mart)

Dünyanın her yerinde olduğu Anadolu topraklarında da baharın gelişi coşku ile kutlanıyor. 24 – 25 Mart tarihleri arasında düzenlenen İzmir – Urla Ot Festivali bu yıl sekizinci kez düzenlenecek. Türkiye’nin farklı noktalarında yüzlerce kişi ile bir arada Ege Bölgesini yazın kavurucu sıcaklarından önce keşfetmek harika bir deneyim olabilir.

İstanbul Film Festivali – İstanbul (Nisan)

İstanbul Film Festivali, bizlerin alışkın olduğu bir etkinlik ancak yurt dışından da takipçileri var. Dünyanın farklı noktalarından gelen ziyaretçilerin yanı sıra ünlü yönetmenler ve oyuncular da festivalde buluşuyor. 5 – 16 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festivalde sinema sanatının ince örneklerini izlerken bir yandan da İstanbul’un bahar manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

Magic Break – Antalya (Nisan)

Akdeniz’in en büyük etkinliklerinden biri sayılan müzik festivali Magic Break; tatilinizi bu bölgede değerlendirmek için oldukça güzel bir fırsat sunuyor. Ancak festival zamanı konusunda iyi bir planlama yapmak isteyebilirsiniz çünkü bölgedeki konaklama tesislerinin fiyatları oldukça artış gösteriyor. Bu yıl için festival tarihi olarak 20 – 23 Nisan zaman aralığı belirlenmiş.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı – Adana (Nisan)

Nisan ayı ülkemizde etkinlik bakımından bir hayli zengin geçiyor diyebiliriz. Aynı ay içerisinde katılabileceğiniz bir diğer etkinlik ise Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali. Etkinliğin bu 3 – 7 Nisan 2019 tarihleri aralığında düzenlenmesi planlanıyor. Festival boyunca sokak etkinliklerine ücretsiz olarak katılıp eğlencenin tadına varabilirsiniz.

İstanbul Gençlik Festivali – İstanbul (Mayıs)

2 -6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan İstanbul Gençlik Festivali yaşça genç olanlara ve her daim kendini genç hissedenlere hitap ediyor. Konserler, söyleşiler ve teknolojik yeniliklerin tanıtımı gibi etkinliklere ev sahipliği yapan festivale katılımın yüksek olması için çalışmalar sürüyor. Gençlerin geleceğe yönelik ilgisini çekebilmek adına ülkenin popüler ünlü isimlerinin konserleri festival boyunca hız kesmeden devam ediyor. Oldukça eğlenceli saatler geçirirken bir yandan da geleceğe kısa bir bakış atmak hayli keyifli olsa gerek.

Tekirdağ Kiraz Festivali – Tekirdağ (Haziran)

Haziran ayı içerisinde düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali için henüz kesin tarihler açıklanmış değil ancak Tekirdağ yönetiminin daha şimdiden bu etkinlik için çalışmaya başladığını bildirelim. Trakya kültürü yakından tanımak, kiraz yemeye doymak, müzik ve eğlence ile içe içe olmak için kaçırılmayacak bir festival.

Cappadox – Nevşehir (Haziran)

Cappadox artık geleneksele gelmeye başlayan bir etkinlik. Düzenlendiği ilk yıldan bu yana Kapadokya’nın eşsiz doğal mirası ile birleşerek katılanların hafızalarına kazınıyor. Festival boyunca yalnızca yurt içerisinden değil yurt dışından da ziyaretçilerle sıklıkla karşılaşıyorsunuz. Ülkenin önde gelen isimlerinden harika konserler de eğlencenin dozunu arttırıyor. Cappadox’un bu yıl 14 – 19 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanıyor.

Bozcaada Caz Festivali – Çanakkale (Temmuz)

Müziğe biraz ilginiz varsa her yıl düzenlenen Bozcaada Caz Festivalini de duymuşsunuzdur. Festival bu yıl 27 – 29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Konserlerin yanı sıra doğa harika bu ada içerisinde etkinlikler, tadımlık sofralar ve yerel halk ile tatlı sohbetlerin tadına varabileceksiniz.

Zeytinli Rock Festivali – Balıkesir (Ağustos – Eylül)

Bu yıl 28 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festivale Balıkesir’in Edremit ilçesi ev sahipliği yapıyor. Özellikle genç yaştaki katılımcıların dikkat çektiği festival boyunca müziğe doyacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Bilet fiyatları ön satışa ve sizin istediğiniz standartlara göre değişiklik gösteriyor. Ancak uçuk rakamlar olmadığını söyleyebiliriz.

Uluslararası Antalya Film Festivali – Antalya (Ekim)

Sinema meraklıları için adres İstanbul’dan sonra Antalya. Dünyaca ünlü oyuncuların yanı sıra yer ve yabancı sinema dünyasının tanıdık simaları ile buluşma şansı yakalıyorsunuz festival boyunca. Geçtiğimiz yıl 29 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin bu yıl da benzer zaman aralığında düzenlenmesi planlanıyor. Altın Portakal ödülünün kime gideceğini merak ediyorsanız şimdiden festival planınızı yapsanız iyi olur.

Uluslararası Komedi Festivali – Ankara (Kasım)

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan festival tam olarak şehrin stresinden yorulmuş ve gülmenin tadına varmak isteyen kişiler için harika bir rota sunuyor. Mahşer – i Cümbüş gibi ünlü komedi gruplarını ağırlamış olan sahnesinde gene birbirinden renkli isimlerin olacağı kesin. Geçtiğimiz yıl 14 – 25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festival bu yıl da benzer zaman diliminde yapılacak.

Uluslararası Şefika Kutluer Festivali – Ankara  (Aralık)

İnternet üzerinden de biletlerini satın alabileceğiniz Şefika Kutluer Festivali, “Doğu ve Batı’nın bir araya” gelmesi teması ile ilgi çekmişti. Geçtiğimiz yıl 1 -20 Aralık tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin bu yılda benzer tarihler arasında düzenlenmesi planlanıyor. Ana organizasyon Ankara’da, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlense de bir ayağı İstanbul Zorlu PSM’ye kadar uzanıyor.

Listemizde yer alan tüm festivallere ulaşım sağlamak için en uygun uçak ve otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin