Tatil zaman zaman bütün insanların ihtiyaç duyduğu bir gereklilik. Özellikle yıl içerisinde yoğun iş temposu ile çalışmak zorunda olanlar bir an olsun şehirden uzaklaşmanın, yeni coğrafyalar keşfetmenin ve bu keşif gezisi sırasında omuzlarına binen iş yükünün stresinden kurtulmanın hayalini kuruyor. İnsanlık, kendi gelişimi ile birlikte tarih boyunca her zaman seyahati ve yeni coğrafyalar keşfetmeyi yaşamının bir parçası haline getirmiş. Bunun için tarih boyunca yolculuk yapmamızı engelleyen zorlukların üstesinden gelerek yeni yollar, yeni araçlar keşfetmiş bulunuyoruz. Bugün tatil yapmak, dünyanın öbür ucuna dahi seyahat ederek bir tatil yapmak öylesine basit ki; akıllara Bosna’da kullanılan “Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir,” atasözü geliyor. Tatil denildiğinde aklımıza ilk gelen gözlerden uzak bir belde de deniz, kum, güneş üçlüsü oluyor ancak bu her zaman böyle olmak zorunda değil. Elinize geçen bir seyahat fırsatında ilk olarak Ege ya da Akdeniz yollarına düşmek yerine rotanızı Karadeniz’e çevirebilir, kendinizi doğanın huzurlu kollarına bırakabilirsiniz. Yılın her mevsimi dünyada eşine ender rastlanan manzaralara tanıklık eden Kapadokya – Peri bacaları da en güzel tatil seçeneklerinden birini sunuyor. Kış mevsimini değerlendirmek adına Bursa – Uludağ gibi kış sporlarını deneyebileceğiniz rotalar da tatil planınızı belirleyebilir. NeredenNereye.com ailesi olarak bu yazımızda ben tatilimi yurtiçinde değil sınır dışında uzak rotalarda geçirmek istiyorum diyen gezginler için en güzel yurtdışı tatil rotalarını kısaca listeliyoruz. 

Phuket

Son yıllarda Tayland hükümetinin yerinde tanıtım çalışmaları ile dünyanın farklı noktalarından milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya başlayan Phuket Adası, Türkiye’den yurt dışına tatil için gitmek isteyenlerin de gözde rotası haline gelmiş durumda. Berrak suları, plajı, yeşil ve mavinin son derece ahenkli şekilde harmanladığı doğası ile Phuket Adası en güzel yurt dışı tatil rotalarının başında geliyor. Ülkenin ekonomik durumundan dolayı Avrupa gezilerinden daha hesaplı olması da tatil için tercih edilmesinde önemli bir etken. 

Berlin

Berlin, Almaya’nın en ünlü kentlerinin başında geliyor. Aynı zamanda Türkiye dışında yaşayan en kalabalık Türk nüfusu bu şehirde bulunuyor. Bir eyalet kent olan Berlin’de büyük bir yabancı nüfus bulunuyor. Kentte en fazla olan yabancı grubu ise Türkler oluşturuyor. Bu nedenle Türkiye’den Berlin’e yapılan seyahatlerin sayısı bir hayli fazla. Şehir bu özelliklerinin yanı sıra tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile de Avrupa’nın en güzel tatil rotalarından bir tanesi. 

Amalfi Kıyıları 

Amalfi Kıyıları, İtalya’nın ve hatta Avrupa’nın en önemli deniz tatili noktalarından bir tanesi. Olabildiğince dik uzanan yamaçların eteklerine kurulmuş köylerin sahip ettiği eşsiz manzaralar ile birlikte ziyaretçilerine kapılarını açan bu yer yurt dışı tatiliniz için harika bir rota. 

Venedik

Venedik, İtalya’da birbirinden kanallar ile ayrılmış ve köprüler aracılığı ile bağlanmış 118 adadan oluşan harika bir şehir. Popüler kültürün etkisi ile Venedik ve romantizm öylesine bağdaştırılmış durumdaki, pek çok film, dizi, kitap gibi eserde romantizmin başkenti olarak aktarılıyor. Yapılan çalışmalara göre şehrin yakın tarihte sular altında kalma riskinin de hayli yüksek olduğunu bildirmeden geçmeyelim. Hazır fırsatınız varken bu romantizm kokan şehri yakından görmelisiniz. 

Amsterdam 

Hollanda, özgürlükler ülkesi olarak biliniyor. Tartışmasız Avrupa’nın en renkli ülkelerinden biri olan Hollanda’nın şehri Amsterdam sunmuş olduğu etkinlikler ile özellikle gençlerin tatil için belirlediği rotaların başında geliyor. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile dikkat çeken bu Avrupa şehrini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Küresel ısınmadan dolayı Amsterdam’ın da sular altında kalma riskinin bulunduğundan bahsedelim. 

Edinburgh

İskoçya’nın başkenti olan Edinburgh, Avrupa’nın gözde tatil rotalarından bir tanesi. Bu şehri özel yapan hiç şüphesiz mavi ile yeşilin buluştuğu doğasına kaynamış olan tarihi yapıları. Orta Çağ döneminden kalan çok sayıda eseri Edinburgh şehri içerisinde bir arada görebiliyorsunuz. Bir yandan huzur ile doğaya kaynaşma fırsatı yakalarken bir yandan da tarihin tozlu sayfalarına bir yolculuk yapabiliyorsunuz.

Barcelona

İspanya’nın bir şehri olan Barcelona yılın her mevsiminde ziyaretçilerine ayrı güzellikler ve birbirinden renkli etkinlikler sunan bir Avrupa şehri. Dünyaca ünlü mimarların yaptığı kiliseler, katedraller ve birbirinden renkli yapılar şehrin en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi. 

Maldivler 

Deniz, kum, güneş üçlüsünden bahsedildiğinde ilk akla gelen yerlerden bir tanesi Maldivler. 1190 irili ufaklı adacıktan oluşan bu doğa harikasının dünyada bir eşi benzeri daha yok. Göz alabildiğine uzanan sarışın kumsalları, berrak denizi ile Hint Okyasunu’nun tadını Maldivler’de sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz. 

Tüm yolculuklarınız için gereken otobüs biletini en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin