“Dünyayı dolaşın. Görebileceğiniz bütün rüyaların en muhteşemi. ” –Ray Bradbury-

Ünlü bilim kurgu yazarı Ray Bradbury’nin dediği gibi dünya belki de görebileceğimiz rüyaların en güzelidir. Yaşamın monotonluğunda şehir hayatı içerisine sıkıştığımız için dünyayı pek fazla keşfetme şansımız olmuyor. Bunun en iyi zamanlar, yılın belli bir döneminde çıktığımız tatiller. İnsanlar bu kısa tatil süreleri içerisinde kafalarını boşaltıp, huzur içerisinde doğanın, farklı kültürleri keşfetmenin tadına varabileceği yerlere gitmenin planını yapıyor. İyi bir tatil, insanların sene içerisindeki yorgunluklarını unutması ve dinlenmeleri için harika bir fırsattır. Tatil planlarımız çoğu zaman deniz, kum, güneş üçlüsünü içeren tatil yerlerine yönelik olsa da böyle olmak zorunda değil. Yazın ilk fırsatta Antalya yolunu tutarak denize girmek yerine bir farklılık yaparak Karadeniz Bölgesinin harika yaylalarında, el değmemiş doğal güzellikler içerisinde huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Eğer imkanınız varsa yurt dışında tatil yaparak daha önce hiç görmediğiniz noktaları keşfedebilirsiniz. Bu yazımızda yurt dışına yönelik tatil planları olan fakat nereye gideceğini tam olarak kestiremeyenler için yurt dışında tatil yapabileceğiniz beş harika yeri listeledik.

Londra

Listemizin ilk sırasında Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri olan Londra yer alıyor. Filmler, romanlar, diziler bu büyüleyici şehirden pek çok defa övgü ile söz etti. Güneşin batmadığı imparatorluk olarak adlandırılan İngiliz imparatorluğunun yüzyıllardır en önemli kentlerinden bir tanesi Londra. Benim gibi sinema tutkunu olan ziyaretçiler içinse artık bir efsane haline gelmiş olan James Bond’un ana vatanı olan bu şehri görmek, birçok filme dekor olmuş olan şehrin sembollerini gezmek ayrıca inanılmaz bir anı olacaktır. Şehir ülkenin en kalabalık şehri. Özellikle sanayi devriminden sonra almış olduğu göçlerle birlikte nüfusunu katlamış olarak bugünlere ulaşan bir şehir. İngiltere’nin en renkli şehri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Londra ziyaretçilerinin şehirdeki seyahatlerini sonlandırmadan önce, “Tower of London, Londra Gözü, Tower Bridge, Buckhingam Sarayı ve Trafalgar Meydanı” gibi Londra’nın gezilecek yerlerini görmelerini tavsiye ederiz.

Paris

Listemizin ikinci sırasında Aşıklar şehri Paris yer alıyor. Romantizm kokan onlarca filmin başrolü olan bu şehir bir çok insanın hayatında bir kez olsun görmek istediği noktalardan bir tanesi. Elbette ki bundan şehir için yapılmış harika tanıtımların katkısı da çok fazla. Fransa’nın başkenti olan bu şehir aynı zamanda Avrupa sanatının da en önemli şehirlerinden bir tanesi. Bu nedenle şehir içerisinde bir çok eşsiz sanat eserini barındıran harika müzeler bulabilirsiniz. Bu şehrin kaldırım kafelerinde afiyetle bir şeyler yeyip içerken Eyfel Kulesi’nden sızan güneş ışıkları ile gün batımı izlemek sizlerde eşine nadir rastlanan etkileyici anılar bırakabilir. Paris’te birbirinden şık binalar, kaldırım kafeler, küçük dükkanlar, barlar, müzeler, gurme restoranlar, tiyatrolar ve parklar sık sık göreceğiniz noktalar olacak. Paris gidip biraz daha doğa ile kucaklaşmak isteyen seyahat severler bu şehri gezdikten sonra kendilerine eşsiz manzaralar sunacak olan Fransa’nın kırsal kesimlerine günübirlik seyahatler düzenleyebilir.

Maldivler

Maldivler, tatil denildiğinde aklımıza gelen ilk yerlerden bir tanesi oluyor. Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere tatil denildiğinde birçok insan için deniz, kum, güneş üçlüsü akla geliyor. Maldivler bu üçlünün inanılmaz bir ahenk ile buluştuğu noktalardan bir tanesi. İrili ufaklı yaklaşık 1190 adacıktan oluşan bu bölge dünyanın başka yerlerinde görülmesi zor olan manzaralar sunuyor sizlere. Doğanın tadını bir tropikal adada çıkarmak isteyenlerin kesinlikle rotasında yer alması gereken Maldivler her yönüyle eşsiz bir tatil bölgesi.

Amsterdam

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam Avrupa’da ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi. Bu şehrin en önemli özelliklerinden biri etrafını çevreleyen su kanalları. Aynı zamanda gezip görebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Amsterdam hem Orta Çağ sanatını ve mimarisini sergileyen hem de doğal güzelliği ile büyülen pek çok nokta barındırıyor. Yıl içerisinde düzenlene birbirinde renkli festivallerin parçası da olabilirsiniz.

Phuket

Son zamanlarda Uzak Doğu tatillerinin popüler olması ile birlikte adından sıkça söz ettiren yerlerden bir tanesi de Phuket. Tayland’ın en gözde tatil noktalarından biri olan bu yer eşsiz doğal güzelliği bir gidenin bir daha dönmek istemediği sayılı noktalardan bir tanesi. Berrak denizin ortasında dikili duran yeşilliklerle süslü kaya ise bölgenin sembolü haline gelmiş durumda.

Listemizde yer alan tatil yerlerine yada rotanıza eklediğiniz çok daha farklı noktalara bir an önce varmak için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin