Ege Deniz’ini hepimiz biliyoruz öyle değil mi? Elbette ki seyahat etmeyi, keşfetmeyi seven insanlar söz konusu ise ve özellikle de bu insanlar Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsa doğa ananın ülkeye sunduğu en güzel nimetlerden biri olan Ege’yi bilmemeleri mümkün değil. Kendi içerisinde özellikle deniz turizmi için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz. Son yıllarda farklı nedenlerden dolayı gelen turistlerin sayısında gözle görülür azalmalar olsa da Ege hala dünyaca ünlü bir tatil merkezi. Üstelik bunun nedeni yalnızca doğal güzellikleri de değil. Ege, antik dönemin de en gözde yerleşim yerlerinden bir tanesi. Hal böyle olunca kültürel anlamda da enfes bir birikime sahip oluyor. Ancak bugün Ege’nin bize ait olan yakasından bahsetmeyeceğiz.

Yunanistan, Türkiye’nin en yakın komşularından biri. Özellikle tatil trendlerini takip eden okuyucular biliyordur ki, son yıllarda Türkiye’den Yunan adalarına tatil için gidenlerin sayısında oldukça büyük bir artış var. İnsanlar tatil için her yıl farklı yerleri tercih etmek istiyor. En azından tatilini otellerde kalmak dışında keşfetmek ve gezmek ile geçirmek isteyenler farklı ülkelere gitmek istiyor. Ancak özellikle döviz rakamlarının yükselmesi ile birlikte büyük bir çoğunluk hesaplı tatil yapabilmenin peşine düşmüş durumda. Eğer Türkiye’de yaşıyorsanız, Yunanistan tam da bu fırsatı sizlere sunuyor. Bu nedenle özellikle Türkiye’den tatili yurt dışında geçirmek isteyenlerin en çok ziyaret ettiği ülkelerden biri haline geldi. Yaz tatili için küçük adımlarla da olsa planlamalar başlamışken biz de sizler için Yunanistan’ın en sevilen 7 adasını listeledik.20

Milos

Atina üzerinden uçak ile ya da feribot ile ulaşım sağlayabileceğiniz Milos, son zamanlarda dünyanın her yerinden çok sayıda turisti ağırlayan bir yer haline geldi. Seksenden fazla doğal plajı, küçük ve şirin balıkçı köyleri, eşine ender rastlanır doğal güzellikleri ve berrak denizi hakkında yapılan yorumları hak etmiyor değil. Oldukça uygun fiyatlara iyi bir tatil geçirebilmeniz de Milos adasını gözde tatil mekanlarından biri haline getiriyor.

Folegandros

Milos adasından yalnızca 1 saatlik bir feribot yolculuğu ile kısa sürede ulaşım sağlayabileceğiniz Folegandros adası, tam bir saklı cennet diyebiliriz. Pek fazla kişinin haberdar olmadığı bu adada şehrin gürültülü yapısına hiç yer yok. Öyle ki, şehirden geldiğinizde kısa süreli bir şaşkınlık yaşayabilirsiniz. Muhteşem doğal güzelliğinin yanı sıra adada yer alan beyaz kiliseler ve şirin evler de dikkat çekiyor.

Lefkada

İyon Denizinin dördüncü büyük adası olan Lefkada, Yunanistan’a küçük bir köprü ile bağlı durumda. Maldivler’in inanılmaz güzellikteki beyaz kum taneli plajlarını ve tertemiz berrak denizini bilmeyen yoktur. Eğer Maldivler’e gitme şansınız yoksa Yunanistan’ın Lefkada  bölgesi de harika bir alternatif oluşturuyor.

Paros

Atina’dan feribot yolculuğu veya uçakla ulaşabileceğiniz Paros adası kesinlikle görülmesi gereken bir yer.  Bir adada tatil geçiriyorsanız kalabalıktan, sesten ve gürültüden uzak kalmak istiyorsunuz demektir. Listemizde yer alan bütün adalar bunları sunuyor. Ancak diğerleri ile kıyaslandığında romantik yolculukları, yel değirmenleri, şirin restoranları ile Paros adasının biraz daha hareketli olduğunu söylemek mümkün.

Andros

Güney Ege’de, Kiklad adalar zincirinin son parçası olan Andros, özellikle Yunan halkının haftasonu tatilleri akın ettikleri bir tatil merkezi. Yeşil, el değmemiş doğası ile büyü yolculuklar yapabildiğiniz adanın berrak sularla süslenmiş uzun kumsalları huzuru arayan seyahat severleri bekliyor.

Mykonos

Mykonos, Yunanistan’ın en ünlü adalarından bir tanesi. Hareketli gece yaşamı sayesinde bütün dünyadan ziyaretçilerin dikkatini çeken ada bu nedenle oldukça fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Eğlencenin doruklara çıktığı uçuk plaj partileri ile ünlü olan Mykonos adasında gündüzleri ise sevimli pelikan dostlarımız sokakları dolduruyor. Dünyanın jet sosyetesinden de birçok isiminde adayı sık sık ziyaret ettiğini hatırlatalım.

Korfu

Korfu adası ile “yeşil” rengi tam anlamı ile özdeşleşmiş durumda. Zümrüt yeşili denizinin sıcak suları, yeşilin her tonunu sergileyen doğa bahçeleri ile birlikte Yunanistan’a tatile gidenlerin bir numaralı tercihi oluyor. Kalabalıktan, stresten ve yorgunluktan kurtulmanın en güzel adresi olabilir Korfu Adası.

Yaklaşan yaz tatilinizi Yunan adalarında geçirmek istiyorsanız, deniz yoluyla kolaylıkla ulaşabileceğiniz gibi dilerseniz yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden bir Atina uçak bileti satın alarak ta başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin