Hepimizin bildiği gibi oldukça uzun bir dönem boyunca Covid-19 pandemisi ile dünya genelinde mücadele ettik. Bu pandemi sürecinde en çok etkilenen gruplardan biri de ülkelerin uygulamış olduğu karantina kurallarından dolayı seyahat severler oldu. Sosyal mesafe ve karantina kuralları seyahat sektörünü kalbinden vurdu diyebiliriz. Öyle ki, uzun bir süre boyunca insanlar evlerinden dahi çıkamadı. Bu nedenle seyahat etmeye duyulan özlem kat be kat arttı. 

Pandeminin etkilerinin neredeyse tamamen ortadan kalkması ile birlikte insanlar yeniden doyasıya seyahat etmek istiyor. Bu nedenle turizm sektörü son derece canlanmış durumda. İnsanlar evden dahi çıkmadıkları o karanlık dönemin intikamını almak istiyor. Bu nedenle bu yıl, tatil trendi: intikam tatili oldu. Dünya genelinde pandemi etkilerinin sıfıra yaklaştığı şu dönemde kötü günleri telafi etmek istiyorsanız “intikam tatili” trendine mutlaka göz atmalısınız. CNN, geniş arkadaş gruplarının ya da ailelerin bir araya geldiği, favori tatil rotalarının tekrar tekrar ziyaret edildiği, bir etkinlikten diğerine koşulduğu intikam tatili anlayışının bu yılın en popüler seyahat anlayışı olacağını öngörüyor. 

İntikam Tatili Nedir?

Peki, “intikam tatil” nedir? İlk bakışta kelime öbeği içerisinde kullanılan intikam kelimesi insanların aklında olumsuz bir çağrışım oluşturuyor olsa da iki yılı geçen bir süre boyunca bırakın tatil yapmayı evlerinden dahi çıkamayan birçok insan için oldukça umut yüklü bir kelime. Bu yönden pozitif bir anlam taşıyor. En kaba tabiri ile pandemi dönemi boyunca yapamadığımız her şeyi yapmak ve Covid-19 pandemisinden intikam almak anlamını taşıyan “intikam tatili” yeniden kavuştuğumuz özgürlüğün tadını sonuna kadar çıkarmayı hedefliyor. Aslında 2021 yılında ortaya çıkan bu tabir, 2022 yılında önlemlerin neredeyse sonlaması ile birlikte en parlak zamanını yaşıyor diyebiliriz. Seyahat etmeyi seven insanların, belirli bir noktaya gitmesi yerine pandemi dönemi boyunca kaybedilen tatil zamanını telafi etmek için özgürce seyahat etmeleri anlamında kullanılıyor. 

Ünlü seyahat otoriteleri ortaya çıkan bu tabiri, pandemi nedeniyle yaşanılan karanlık döneme turistlerin bir sessiz protestosu olarak yaklaşıyor. Uzmanlar bu yeni trendin insanların psikolojik olarak, sessiz şekilde “hayat kısa” demenin farklı bir yöntemini bulduğunu düşünüyor. Dünya genelinde yaşanılan karanlık dönem düşünüldüğünde haksız oldukları da söylenemez. 

İntikam Tatili İçin Seyahat Rotaları 

Tayland

Tayland, dünya genelinde geçtiğimiz 10 yılın en hızlı şekilde ziyaretçi edinen noktalarından biri. Öyle ki, ülke gerek uygun fiyatları gerekse de doğal ve kültürel zenginliği nedeniyle her yıl daha da popüler hale geliyor. Dünya genelinden sayısız turistin akın ettiği ülke, Türkiye’den de oldukça fazla ziyaretçi alıyor diyebiliriz. Asya’nın kültürel mirasını son derece açık şekilde görebileceğiniz bu ülkede turizm patlaması yaşanması ile birlikte dünya genelinden ülkeye akın eden turistler için sayısız etkinlik hazırlanmış durumda. Ayrıca korunmuş doğası dünyanın bir başka noktasında görülmesi zor eşsiz doğa harikalarına ev sahipliği yapıyor. 

Maldivler 

Maldivler, tartışmasız dünyanın tropikal turizm merkezlerinin başında geliyor. Tam bir tatil cenneti olarak görülen bu adalar zinciri, her yıl dünyanın farklı köşelerinden sayısız turiste kapılarını açıyor. İklimi ve eşsiz doğası nedeniyle büyüleyici bir atmosfere sahip olan bu alan kelimenin tam anlamı ile büyüleyici. Uzak rotalara göz dikmiş olan seyahat severler için harika bir tatil rotası. Gün boyu dingin bir tatil geçirirken geceleri düzenlenen birbirinden haraketli etkinlikler boyunca tüm stresinizden kurtulabilirsiniz. Ancak bu kadar talep görmesi neticesinde biraz yüksek bütçeli bir tatil seçeneği olduğundan da bahsetmek gerek. 

Yunanistan

Yunanistan diğer Avrupa ülkelerine kıyasla son derece uygun fiyatlar sunması nedeniyle Türkiye’den de oldukça fazla ziyaretçi alan bir ülke. Antik dönemin tartışmasız merkezi olan Yunanistan, şehirlerinde bu döneme ait sayısız esere ev sahipliği yaparken Akdeniz ikliminin en güzel şekli ile yaşandığı onlarca adasında da turistlere cennet gibi bir tatil imkânı sunuyor. Dizi şeklinde uzanan Yunan Adaları, eşine ender rastlanır doğal güzellikleri nedeniyle dünyanın farklı noktalarından gelen ziyaretçileri büyülüyor diyebiliriz. Sınır komşumuz olan Yunanistan’a Türkiye üzerinden de ulaşım imkânlarının kolay olması nedeniyle Türk turistler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. 

Antalya 

Antalya, Türkiye’de turizmin kalbinin attığı nokta diyebiliriz. Antik dönemden kalma tarihi merkezleri, Akdeniz iklimi, denizi, kumu ve güneşi ile Türkiye’nin dünyada bir markası haline gelmiş diyebiliriz. Elbette bu üne haksız yere sahip olmuş da değil. Bu nedenle hem yerli hem de yabancı turistlerin ilk tercihi haline gelmiş durumda. Antalya’da bir tatilden isteyebileceğiniz her şey var diyebiliriz. Göz alabildiğince uzanan plajları, son derece hareketli gece hayatı, antik kentleri ve çok daha fazlası insanları bu şehre çekiyor. Pandemi boyunca uzak kaldığımız hareketli tatillerden dolayı intikam tatili yapmak için kelimenin tam anlamı ile biçilmiş kaftan diyebiliriz. 

Trabzon

Dört mevsimim tüm güzelliği ile yaşandığı ülkemizde gezilecek görülecek sayısız rota bulunuyor. Özellikle son yıllarda yapılan turizm yatırımları nedeniyle Karadeniz kentleri ise ön plana çıkıyor. Yazın kavurucu sıcaklıklarından bir nebze olsun kaçmak ve göz alabildiğince uzanan yeşil yaylalarda doğa ile bütünleşmek için Karadeniz kentlerinden daha iyi bir seyahat rotası olamaz. Dünyayı kendine hayran bırakan eşsiz yayları her geçen gün daha fazla ziyaretçi ile buluşuyor. Elbette Karadeniz kentleri söz konusu olduğunda bir sembol haline gelmiş olan Trabzon’dan bahsetmemek imkânsız. Yöresel lezzetleri, yaylaları, tarihi noktaları ile kent seyahat için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Trabzon’da yer alan Uzungöl Yaylası ise yerli ve yabancı turistler tarafından şimdiden vazgeçilmez bir tatil rotası olarak hafızalara kazanmış durumda. 

Pandemi sonrası özgürce seyahat etmenin tadını çıkarmak için Türkiye’nin her noktasına en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin