Seyahat tutkunu bir kişiliğiniz varsa; gezmek, görmek, daima yeni diyarları keşfetmek şüphesiz hayatınızın en büyük tutkularından biridir. Bulunduğu coğrafyanın dışarısında neler olup bittiğini öğrenmek, farklı kültürleri, hikayeleri deneyimlemek genç yaşlı herkesin istediği bir durum. Ancak, seyahat severlerin bu konuda en çok sıkıntı yaşadığı durumların başında pasaport ve vize işlemleri geliyor. Farklı bir ülkeye seyahat etmek istediğinizde pasaportunuzun olmasının yanı sıra pek çok ülke için vize almak şart. Bu da uğraşmamız gereken bir yığın bürokratik işlerle mücadele etmemiz anlamına geliyor. Üstelik bu nedenle seyahatlerimiz için ciddi bir zamanlama planı da yapmak gerekiyor. Tüm bu nedenler dolayısı ile insanlar bu bürokratik işlemler ile uğraşmadan yolculuk yapabilecekleri ülkeleri ziyaret etmeyi tercih ediyor. Türkiye üzerinden de pasaport ve vize işlemleri ile uğraşmadan yalnızca kimliğinizle gidebileceğiniz ülkeler mevcut. Bu ülkeleri siz sevgili ziyaretçilerimiz için kısaca listeledik. 

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC)

Yavru vatan, KKTC ülkemizden pasaport ve vize gerekmeden seyahat edebileceğiniz ülkelerin başında geliyor. Kıbrıs, denizi, güneşi ve harika doğası ile kelimenin tam anlamı ile bir turizm cenneti diyebiliriz. Bu nedenle özellikle bahar ve yaz döneminde dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor. 

Kıbrıs, eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra Akdeniz’in önemli merkezlerinden biri olarak tarihi boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği de yapmış. Bu nedenle ülkede enfes bir tatil geçirirken tarihe tanıklık eden kültürel değerleri de ziyaret edebilirsiniz. Akdeniz ticareti açısından önemli bir konumda olmasından dolayı Osmanlı döneminden bu yana Türkler için yurt olan Kıbrıs’ta aynı zamanda gece hayatı da son derece parlak. Eğlence merkezleri hem ülkemizden gelen hem de dünyanın farklı noktalarından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor. 

Sıcak Akdeniz ikliminin yaşayan bir örneği olan Kıbrıs’ta hava sıcaklığı yılın her döneminde ortalamanın üstünde. Bu nedenle elinize geçen her fırsatta adayı ziyaret edebilirsiniz. Ancak, yüksek sıcaklıklarla arası iyi olmayanlar için yaz aylarının fazlasıyla sıcak olduğunu belirtmek gerek. 

Kıbrıs’ta “St. Hilarion Kalesi, Surlar İçi, Utanç Evi, Bella Pais Manastırı, Girne Kalesi, Girne Yat Limanı, Mavi Köşk, Aziz Mamas Kilisesi, Büyük Han” gibi tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. 

Ukrayna 

Yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik kartlarınızla, pasaport ya da vize gereği duymadan Ukrayna’ya giriş yapabilmeniz mümkün. Ülkede Türk Lirasının değerli olması da ülkemizden giden ziyaretçiler için bir avantaj olarak ön plana çıkıyor. Sovyetlerin dağılmasının ardından kendi kimliğini kazanan ülke günümüzde farklı siyasi karmaşanın içerisinde olsa da enfes kültürel mirasları ile görülmeye değer bir ülke. Doğu Avrupa’da yer alan ülkede hava koşullarının ülkemiz ortalamasından daha düşük olduğunu da belirtmek gerek. 

Ukrayna’da, “Aziz Sofya Katedrali, Mağaralar Manastırı, Slavut Müzesi, Anavatan Anıtı, Altın Kapı, Aziz Andreas Kilisesi” gibi birbirinden harika tarihi değerleri ziyaret edebilirsiniz. 

Gürcistan 

Ülkemiz üzerinden turist olarak Gürcistan’ı ziyaret etmek istiyorsanız, bir yıla kadar ülkeye giriş hakkınız bulunuyor. Bunun için sadece yeni tip çipli kimliğinizin olması yeterli. Ülkemizden Gürcistan’a gitmenin pek çok yolu bulunuyor. Sarp Sınır Kapısını yürüyerek geçmek suretiyle dahi ülkeye giriş yapabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’dan Batum’a doğrudan uçak seferlerinin de bulunduğunu söylemek gerek. Aynı zamanda NeredenNereye.com üzerinden Batum’a sefer düzenleyen otobüs firmalarının Batum otobüs biletlerini de bulabilirsiniz. 

Karadeniz’in doğu kıyısında, Kafkaslar olarak bilinen coğrafyada yer alan ülke yeşilin ve mavinin ahenk ile birleşiminden oluşmuş eşsiz bir tablo gibi diyebiliriz. Ülkede seyahatiniz sırasında çok sayıda hafızanıza kazınacak doğa manzarası ile karşılaşmanız mümkün. 

Gürcistan’da, “Piazza Meydanı, Batum Tiyatrosu, Fener Kulesi, Batum Limanı, Virgin Mary Kilisesi, Avrupa Meydanı, Orta Camii, St. Nicholas Kilisesi, Ermeni Kilisesi, Mtrala Ulusal Parkı, Astronomik Saat” gibi ülkenin önemli noktalarını tatiliniz sırasında ziyaret edebilirsiniz. 

Azerbaycan  

Azerbaycan, Türkiye’nin kardeş ülkesi olarak biliniyor. Özellikle son dönemde farklı konularda birbiri ile dayanışma içerisinde yer alan iki ülke arasında olan anlaşma nedeniyle sadece yeni tip kimlik kartınızla Azerbaycan’a geçiş yapmanız mümkün. 

Son derece zengin bir kültüre sahip olan ülke, aynı zaman Türk kültürünün en iyi şekilde yaşandığı yerlerden bir tanesi. Bu nedenle ziyaretiniz sırasında yabancılık çekmeden rahatça gezmeniz mümkün. Son dönemde gelişmiş düzeyini giderek arttıran ülke içerisinde hem modern hem de tarihi anlamda görülmesi gereken çok sayıda yer bulunuyor. 

Azerbaycan’da, “Alev Kuleleri, Kız Kalesi, Şirvanşahlar Sarayı, Bibi – Heybet Camii, Bakü Bulvarı, Yanar Dağ, Bakü Televizyon Kulesi, Qobustan Milli Parkı, Han Bağı, Şeki Hanları Sarayı, Şişe Ev, Göygöl Milli Parkı” gibi çok sayıda yeri ziyaret edebilirsiniz. 

Moldova 

Pasaport ve vize almaya gerek duymadan seyahat edebileceğiniz son ülke Moldova. Ülkeye 90 güne kadar olan ziyaretleriniz için yalnızca yeni tip çipli kimlik kartınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. 

Moldova, Doğu Avrupa keşfi yapmak isteyen vatandaşlarımızın en önemli duraklarından bir tanesi. Enfes doğası ve büyüleyici tarihi ülkeyi tüm dünyadan ziyaretçiler için cazip kılıyor. Bunun yanı sıra Avrupa’nın diğer ülkelerine kıyasla oldukça uygun fiyatlara sahip olması onu daha da çekici hale getiriyor. 

Moldova’da, “Nativity Katedrali, Kişinev Su Kulesi, Holly Gates Anıtı, Bender Kalesi, Capriana Manastırı, Moldova Ulusal Tarih Müzesi, Puşkin Müzesi, Valea Morilor Meydanı, Stefan Cel Mare Parkı, Soroca, Dinyester Nehri” gibi ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin