Havalar ısındıkça ısınıyor, yaz yaklaşıyor. Şehirlerde yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu da yaz tatili nerede, nasıl değerlendirebileceğinin izini sürmeye başlamış durumda. Tatillerinizin büyük çoğunluğunu aynı noktalarda gerçekleştirmekten sıkıldınız mı? Sıkılmışsınızdır, sıkılmışsınızdır. Hiçbir seyahat sever her zaman aynı yerleri görmek istemeyecektir. Türkiye’de yaşayanlar için farklılık yaratmanın en güzel yollarından birisi de farklı ülkeleri seyahat etmek olsa gerek. İyi, güzel edelim de bunun vizesi var, bir yığın bürokratik işlemi var dediğinizi duyar gibiyim. Evet, tam olarak bu sıkıntıdan sizleri kurtarmak için kısa ama etkili bir yazı hazırladık.

Malumunuz vize, bulunduğunuz ülkeden farklı bir ülkeye, iş, seyahat yada farklı bir amaçla yolculuk gerçekleştirmek istediğinizde sizden talep edilen belgeler bütünü olarak tanımlanabilir. Yada kısaca, “bu insanlar bir orada bir burada otursunlar oturduğu yerde, bunların yoluna taş koyalım,” diyerek uydurulmuş bir engelleme aracı da diyebilirsiniz. Nasıl tanımlarsak tanımlayalım vize işlemlerinin farklı ülkelerde keşif yapmak için en büyük engellerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Vize işlemleri için bir yığın belgeyi topladığınız halde onay alınmaması ise başlı başına bir işkence olabiliyor. Peki bunun bir çaresi yok mudur? Aslında seyahat sever bütün okuyucularımıza sihirli bir pasaport vererek bu işi kökünden çözmeyi isterdik ancak gerçek dünyada bu pek mümkün görülmüyor. Öyleyse sizler için hazırladığımız vizesiz gidebileceğiniz dört ülke listemizi takip ederek, bir yığın bürokratik işlemin yükünden kurtularak yurt dışında harika bir tatil geçirebilirsiniz.

İçerikteki Konular

Makedonya

Listemizin ilk sırasında yer alan Makedonya bizim kısaca kardeş ülke olarak tabir edebileceğimiz yerlerden bir tanesi. Hepimizin ömründen çok daha uzun yıllar boyunca topraklarımıza, Osmanlı İmparatorluğu’na bağlı olarak kalan Makedonya bu betimlemeyi hak etmektedir. Üsküp, Ohrid, Manastır, Kırçova, Struga ve Kalkandelen şehirleri ülkenin doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile turizm alanında ön plana çıkan noktalarıdır. Bu şehirlerin bizim açımızdan önemli sayılabilecek özelliği ise bu şehirlerin hemen hemen hepsinde Osmanlı döneminden kalma gelenekler, yapılar ve hikayelerin modern Makedonya ile kaynaşmış şeklini görebiliyor olmamız. Ayrıca bu güzel balkan şehri yalnızca tarihi ile değil, doğal güzellikleri ile de insanların gözlerine bir ziyafet sunuyor. Makedonya ziyaretçilerinin hazır bu güzel şehre gelmişken, “Bitola, Tetova, Mavrovo, Galiçnik, Gostivar, Resne,” gibi noktalarını gezmelerini tavsiye ederiz.

Arnavutluk

Sırada Adriyatik Denizi kıyısında bulunan bir ülke yer alıyor. Arnavutluk da tıpkı Makedonya gibi bizim balkanlarda kalan bir yarımız adeta. Gelenek, kültür ve yapılanma olarak bu şehir içerisinde de oldukça benzer noktalar yakalayabilirsiniz. Ayrıca Avrupa’nın yeşillik alanlarının büyük bir paydasına bu ülkenin sahip olduğunu düşünmemek elde değil. Bir Arnavutluk tatili düşünüyorsanız, “Tiran, Elbistan, Durres ve Vlore” gibi şehirlerini ziyaret etmeyi unutmayın.

Osmanlı döneminin çarpıcı etkilerinin oldukça net görüldüğü bu şehirde tarihimizin yansımalarını görmek de sizlere keyifli dakikalar geçirtebilir.

Andorra

Vizesiz ziyaret edebileceğiniz ülkeler listemizin üçüncü sırasında yer alan Andorra kendisini tamamen keşfedilmemiş topraklara atmak isteyenler için ideal bir alan oluşturuyor. Bu küçük ülke Avrupa’nın orta yerinde şahsına münhasır yapısı ve kültürü ile oldukça ilgi çekici bir yer. Aynı zamanda dünyanın en küçük ülkelerinden biri olma unvanını da elinde bulunduruyor. Fransa ve İspanya arasında, Pirene Dağları’nın eteklerine kurulu bu fantastik ülke, “hem karnım doysun hem pastam dursun,” ilkesi ile hareket eden tatilin yanında alışverişi de aradan çıkarmak isteyenler için harika bir fırsat sunuyor. Andorra sınırları içerisinde vergisiz alışveriş yapmanız mümkün. Bir yandan daha önce hiç bilmediğiniz bir kültürü tanıyabilir, diğer yandan alışveriş listenize ardı ardına tikler ekleyebilirsiniz.

Sırbistan

Vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler listemizin bu sırasında biraz daha ekonomik bir tatil hayal edenlerin rahatlıkla tercih edebileceği Sırbistan yer alıyor. Bütçenizi sarsmadan bir yolculuk gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Sırbistan’ın “Belgrad, Novi Sad, Pazar Nis,” gibi şehirlerini gezip görmek sizin harika bir deneyim olacaktır. Ayrıca eğer tatilinizin süresi biraz daha uzunsa ve daha yer keşfetmek istiyorsanız, “Sbotica, Studenica Manastırı, Gamzigrad, Davolja Varos (Şeytanın şehri), Derdap Milli Parkı” gibi Sırbistan’ın gezilecek yerlerini görmenizi tavsiye ederiz.

Yakaladığınız ilk fırsatta keşfedip ufkunuzu geliştirmeniz için Avrupa’da vizesiz gidebileceğiniz dört ülkeyi sizler için listeledik. Kısaca bahsetmiş olduğumuz bu ülkeleri bir de kendi gözlerinizle görün, yaşayın, tadın deriz. Sizlere keyifli yolculuklar dilemeden önce listemizde yer alan vizesiz gidilen ülkeler yada kalbinizin sizleri getireceği çok daha farklı rotasyonlar için otobüs ve uçak biletlerinizi en uygun şekilde NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin