Seyahat etmenin her türlüsü makbul aslında… İster yurt içi olsun ister yurt dışı, gezmek, keşfetmek, görmek ve bilmek insanı tanımlayan en değerli olgular arasında yer alıyor. İnsan gezmiş, var oluş zamanından bu yana dünyanın farklı noktalarını keşfetmenin peşinde olmuş. Sanıyorum atalarımızdan genlerimize miras kalan bu özellik sayesinde bugün dünyanın dört bir yanında gezginler dolaşıyor. Ülkemizdeki bir gezginin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi kesinlikle vizesiz seyahat edebileceğimiz ülkelerdir. Bunun nedenini hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz. Vize işlemleri malumunuz bazen bir insanı hayattan soğutacak kadar teferruatlı olabiliyor. Bazı ülkeler Türkiye için vize işlemlerini tamamen görmezden gelirken bazıları ise yalnızca form doldurma ve harç ödeme gibi basit aşamalar sonucunda ülkeye girmenize imkan tanıyor. Sizler için Türkiye’den vizesiz gidebileceğiniz birbirinden güzel on ülkeyi sizler için sıraladık.

Sırbistan

Gençlik ateşi ile dolu, hareketli bir insan mısınız? Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız bir tatil mi yapmak istiyorsunuz? O zaman yeni neslin akın akın eğlenceli partilere daldığı Sırbistan tam sizlere göre bir ülke. Son zamanlarda ülke içerisinde düzenlenen festivaller, eğlence merkezi olarak tanımlanan ülkelerden bir anda dikkatin kendi üzerine çekilmesine neden oldu. Belgrad’ın köşesinde, Sava ve Tuna nehirlerinin kıyısında sabaha kadar partilerde kendinizi bulabilirsiniz. Ayrıca bu toprakların bir dönem Osmanlı egemenliği altında bulunduğu hatırlatmak gerek. Bu nedenle ülke seyahatiniz sırasında tanıdık eserleri de görmeniz mümkün.

Sırbistan

Bosna Hersek

1990 yıllarındaki savaşın izlerini hala silmeye çalışan kardeş ülkemiz özellikle doğal güzelliklere meraklı olanların zaman kaybetmeden ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Ülke, doğanın ve bu doğa içerisinde sırıtmayan kendine has Ortaçağ mimarisinin ahenk ile buluştuğu bir yer. Dereler, sıcacık insanlara dolu küçük köyler bir masal diyarına yolculuk ettiğinizi düşündürebilir.

Karadağ

Şahane Adriyatik kıyıları, mimarisi ile büyülenmenize neden olacak otel olarak kullanılan şatoları, denizden dimdik yükselen yeşil dağları ile tam anlamı ile bir doğal cennet Karadağ. Avrupa’da Türkiye’den vizesiz gidebileceğiniz en güzel tatil rotalarından bir tanesi kesinlikle.

Karadağ

Makedonya

Geçenler bahsetmiş olduğumuz Ohri Gölü’ni içerisinde barındıran ve gene Avrupa içerisinde doğal güzellikleri ile ön plana çıkan ülkelerden bir tanesi. Makedon’ya özellikle tatil için fazla zamanı olmayanların uğrak adresi. Kısa süreli kaçamak tatiller için, ülkenin 3-4 gün içerisinde tamamen gezilebiliyor olması harika bir fırsat yaratıyor.

Gürcistan

Karadeniz’in saklı kalmış cennetlerinin insanı büyüleyen yapısı eminim birçoğumuz tarafından biliniyordur. Gürcistan’da doğası ile birçok insanı büyüleyecek bir yer. Batum ise hem doğa hem de eğlence bakımından inanılmaz bir şehir. Ayrıca Gürcistan’a gitmek son derece kolay, hatta yalnızca kimliğiniz ile bile giriş sağlayabiliyorsunuz.

Gürcistan

Endonezya

Çok daha farklı coğrafyalar keşfetmek mi istiyorsunuz? Endonezya’nın tam da sizlik bir tatil bölgesi olduğunu söylemek hata olmayacaktır. Tropikal kuşakta yer alan Endonezya, kaç adadan oluşuyor dersiniz? Ülke tam tamına 17 bin adanın bir araya gelmesi ile oluşuyor ve içerisinde volkanlardan, mistik dalış bölgelerine kadar her şey var. Hindular, Müslümanlar, Budistler bu topraklar üzerinde bir arada yaşıyor.

Endonezya

Filipinler

Evet, vizesiz gidebileceğiniz ülkeler serimize Filipinler ile devam ediyoruz. Tropikal toprakların baş sembollerinden biri haline gelen ülke kendi doğal yapısını korumaya son derece özen gösteren yerlerden bir tanesi. Gün batımında kızıla boyanan denizinden renkli otellerine kadar. Parmaklarınızın arasında yumuşak bir pudra hissi uyandıran kumsalları ülkenin bir fırsat bulunduğunda mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini bize bir kez daha kanıtlıyor. Balayı tatili düşünenler ve kış döneminin donduran soğuklarını sıcacık bir ortamda atlatmak isteyenler için harika bir yer.

Filipinler

Kamboçya

Efendim, tarihin garip ve mistik sayfalarına yolculuk yaparken bir yandan da gerçek ve bozulmamış bir doğanın içerisinde huzurlu bir tatil mi geçirmek istiyorsunuz? Buyurun sizleri Kamboçya’ya alalım o zaman. Angkor Wat tapınağı, dünya üzerinde yer alan ve bu denli korunmayı başarabilmiş en nadide eserlerden bir tanesi kesinlikle. Bölgenin insanları sıcacık bir içtenlikle karşılayan ve son derece yardımsever olan yerel halkı ise seyahatinize bir ayrı tat katıyor.

Kamboçya

Güney Kore

Sırada bizlere izlediğimiz diziler için harika bir kaynak sunan modern yüzyılın bir anda parlayarak dikkatleri üzerine çeken ülkesi Güney Kore yer alıyor. Özellikle yüzyılın son çeyreğinden bir devrim ve insan üstü bir çaba ile ortaya koydukları reformlar sonucunda bugün Güney Kore dünyanın en gelişmiş ülkeleri kategorisinde ilk sıralardan hiç düşmüyor. Teknolojinin de bir nevi kalbinin attığı yer diyebiliriz. Renkli ve cıvıl cıvıl geleneksel festivalleri ile ziyaretçilerini son derece naif ve mistik bir yapılanma ile ağırlıyor bu küçük ülke.

Listemizde yer alan yada kendi rotanızda bulunan vizesiz gidebileceğiniz ülkelere en kısa sürede ulaşmak için en uygun uçak yada otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

“Uzaklara gittikten sonra tamamen değişmiş biri olarak dönmek gerçek bir mucize.” – Kate Douglas Wiggin-

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin