Uzak doğu dünyanın en ilginç en çok merak edilen bölgeleri arasında bulunuyor. Uzak doğu tatili kapsamında kişilerin gezip görmesi gereken birçok ülke bulunuyor. Dolayısıyla Uzak doğu gezinize uzun bir süreç ayırmanızda fayda var. İşte o liste!

Çin Halk Cumhuriyeti

Çin, birçok farklı manzara ve eyalete sahip geniş bir ülkedir. Ziyaret etmek için en iyi yerlerin hangileri olduğunu seçmek zor olabilir, ancak sizin için Çin’de görülmesi gereken bazı turistik yerlerin bir listesini derledik! Çin’in başkenti Pekin’de Yasak Şehir ve Çin Seddi gibi tarihi yerler var. Diğer popüler turistik yerler arasında Güney Çin Denizi’ndeki Şangay, Xi’an, Guangzhou ve Sanya yer almaktadır. Çin seyahatiniz sırasında Xian veya Suzhou gibi geleneksel Çin şehirlerini de keşfetmek isteyeceksiniz.

Çin, uzun bir geçmişi olan devasa bir ülkedir. Turistik destinasyonlar açısından ise ziyaretçiler için birçok popüler nokta bulunmaktadır. Bununla birlikte, ziyaretçilerin rahatlığı için en popüler beş turistik yer belirlendi ve bunlar şöyle: Pekin, Şanghay, Xian, Wuhan ve Guangzhou şeklindedir.

Ziyaretçiler bu destinasyonlara geldiklerinde, ilgili şehirlerdeki turizm danışma merkezlerine dikkat etmelidirler. Bu merkezler, ziyaretçilere ilgi çekici yerler ve bunlara nasıl ulaşılacağı hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Ayrıca yerel dil ve kültür hakkında da bilgi verirler. Ayrıca önemli yerel gelenekler hakkında broşürler sağlarlar. Ziyaretçilere ayrıca seyahat sigortası satın almaları tavsiye edilir.

Güney Kore

Güney Kore, çok sayıda turistik cazibe merkezi olan güzel bir ülkedir. Ziyaretçiler, kültürel deneyimlerden yürüyüş ve bisiklete binme gibi açık hava etkinliklerine kadar farklı tur türleri arasından seçim yapabilir. Güney Kore’de ziyaretçilerin kaçırmaması gereken bazı yerler şunlardır: 

Güney Kore, her türden gezgin için çok çeşitli cazibe merkezlerine sahip muhteşem bir destinasyondur. Gitmeden önce, bazı temel bilgilere aşina olmak gerekir. Güney Kore, çeşitli coğrafya, topografya ve iklime sahip bir ülkedir. Kuzeyi dağlık ve serin, güneyi ise daha sıcak bir iklime sahip çoğunlukla düzdür. Güney Kore’ye seyahat etmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, iklimlere hazırlıklı olmanızdır. Yaz aylarında ziyarete gelenlerin uygun kıyafet, güneş kremi, şapka ve güneş gözlüğü getirmeleri gerekmektedir. Yaz ayları çok sıcak ve nemli olabilir. Kış aylarında Güney Kore’ye seyahat ediyorsanız, bir palto, şapka, eldiven ve bot getirdiğinizden emin olun.

Hindistan

Hindistan, farklı kültür ve coğrafyaya sahip geniş bir ülkedir. Mumbai’nin koşuşturmacasından Ahmedabad’daki antik kalıntıları keşfetmeye veya Puri’nin doğal güzelliğini keşfetmeye kadar gezginlere inanılmaz bir deneyim yelpazesi sunuyor. İster Rajasthan’da safarilerde macera arıyor olun, ister sadece geleneksel Hint atmosferini içinize çekmek istiyorsanız, Hindistan’da görülecek pek çok yer var – hepsi keşfedilmeyi bekliyor!

Hindistan, herkese hitap eden çok sayıda cazibe merkezine sahip devasa bir ülkedir. Bir dünya mirası alanı, dini hac yeri, canlı metropol, doğal güzellik veya sadece biraz huzur ve sessizlik arıyorsanız, Hindistan’da size uygun bir yer var. Hindistan’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken ilk 5 yerden biri Tac Mahal’dir. Bu UNESCO Dünya Mirası Alanı, Hindistan’daki en ikonik ve sevilen turistik yerlerden biridir. Tac Mahal, Babür mimarisinin en ünlü örneklerinden biridir ve İslam sanatının en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir. Aynı zamanda Dünyanın Yedi Harikasından biridir.

Moğolistan

Moğolistan, muazzam doğal ve kültürel cazibe merkezlerine sahip uçsuz bucaksız bir ülkedir. Gezginlerin mutlaka görülmesi gereken birçok yere çekilmesi şaşırtıcı değil. İster kısa bir gezi ister uzun bir yolculuk planlıyor olun, bu yerler seyahatinizi unutulmaz kılacak. Moğolistan’ı ziyaret eden birçok turist, ülkede görülmesi gereken yerlerin ne olduğunu merak ediyor. Moğolistan’ı ziyaret ederken herkesin ziyaret etmesi gereken belirli bir yer listesi yoktur, çünkü bu tamamen öznel olacaktır ve bireysel tercihlere bağlı olacaktır. Ancak, görülmeye değer üç ana cazibe merkezi vardır. Bunlar ger ya da Erdenet’in Kutsal Gölü; Budist Gherkhimer manastırı, ve Naadam festivalidir.

Bu turistik yerlere giriş ucuz değil ama kesinlikle buna değer. Ger, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir ve giriş pahalıdır, ancak buna değer. Göl çok güzel, mimarisi çarpıcı ve manastır aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde ve görülmeye değer. Son olarak, Naadam festivali kesinlikle görülmeye değer geleneksel bir yıllık festivaldir. On binlerce insan oyunları, performansları ve at yarışlarını görmek için bir araya geliyor. Bu inanılmaz bir deneyim ve kaçırılmaması gereken bir deneyim.

Japonya

Japonya, son derece zengin ve çeşitli kültürel mirasa sahip bir ülkedir. Fuji Dağı ve Tokyo Kulesi gibi dünyanın en ünlü anıtlarından bazılarına ev sahipliği yapmıştır. Ülkenin ayrıca Kyoto ve Nara gibi birçok popüler turistik yeri var. Aşağıda Japonya’yı ziyaret ederken kesinlikle kaçırılmaması gereken birçok yer var: 

Nikko Tosho-gu Mabedi; bu mabet MS 1600’de tüm Japonya’yı birleştiren beş şogundan biri olan Tokugawa Ieyasu’ya adanmıştır. Tapınak, güzel bahçelere ve Japon tarihinin önemli anlarını tasvir eden çok sayıda heykele sahiptir.

Japonya’nın ekonomik ve siyasi başkenti olarak bilinen Tokyo, turistler için önemli bir destinasyondur. Tokyo Kulesi, Shinjuku Camii ve Tokyo Büyükşehir Hükümet Binası gibi Japonya’nın en ikonik yapılarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Şehir ayrıca Ghibli Müzesi ve İmparatorluk Sarayı da dahil olmak üzere çok sayıda turistik noktaya ev sahipliği yapmaktadır.

Tokyo kadar iyi bilinmese de Osaka, turistler için ilginç bir destinasyondur. Japonya’nın en ünlü sanatçısı, Japonya’nın ilk İmparatoru ve Japonya’nın ilk üniversitesinin doğduğu yer. Şehir aynı zamanda Umeda Sky Building ve Osaka Hayvanat Bahçesi de dahil olmak üzere bir dizi popüler turistik noktaya ev sahipliği yapmaktadır.

Kyoto, Japonya’nın en ünlü turistik yerlerinden biridir. Kyoto İmparatorluk Sarayı ve Kiyomizu-dera Tapınağı gibi ülkenin en ikonik yapılarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Şehir ayrıca Nijo Kalesi Harabeleri ve Gion bölgesi de dahil olmak üzere bir dizi popüler turistik noktaya ev sahipliği yapmaktadır.

Kuzey Kore Halk Cumhuriyeti

Kuzey Kore, ilginç bir tarihe sahip büyüleyici bir ülkedir. Dünyanın en kapalı ve baskıcı milletlerinden biri olarak, bu esrarengiz milleti ziyaret ederken tam olarak ne göreceğinizi ve ne yapacağınızı bilmek zor olabilir. Ancak, Kuzey Kore kültürü ve toplumu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, Kuzey Kore’de kesinlikle kaçırılmaması gereken birkaç yer var. Kuzey Kore’de görülmesi gereken yerler başkent Pyongyang, ikinci büyük şehir Kaesong ve DMZ olarak da bilinen Askerden Arındırılmış Bölge olacaktır. Pyongyang’ın en önemli özelliği, her ikisi de görülmeye değer olan ulusal saray ve Juche Kulesi olacaktır. Şehir, May Day stadyumu ve Kwangju nehri gibi birçok ilgi çekici yere sahiptir.

Kaesong, dış ticarete ve yatırıma açılan ilk bölge olması ve birçok ilginç mimari ve tarihi mekana sahip olması nedeniyle ilginç bir şehir. Ayrıca, 1994’te Kim Il Sung’un ölümünden sonra ülke dramatik bir şekilde değişmeden önce Kuzey Kore’deki hayata bir göz atmak istiyorsanız, ziyaret etmek için harika bir yerdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin