Evet, tarihlerimize bakıyoruz. Takvimler Aralık ayını gösteriyor. Bu ne demek? Elbette ki, birçok kişi bu sorunun cevabını biliyor. Şüphesiz modern toplumlarında yılın en eğlenceli dönemlerinin başında yılbaşı geliyor. 31 Aralık tarihi yaklaştıkça 2017 yılını geride bırakıp 2018 yılına gireceğiz. Malumunuz her yılbaşı insanlar yeni yıldan beklentilerle hareket ederler ve yeni yıla nasıl girerseniz tüm seninin öyle geçeceğine inanılır. Bu nedenle yılın son gecesini harika anılarla kapatmak isteyen insanlar dünyanın her köşesinde çılgın eğlenceler düzenliyor. Yaklaşan yılbaşı için bir seyahat planınız varsa bizler de sizler için unutulmaz bir yılbaşı geçirmek adına gidebileceğiniz dört adresi listeledik.

İspanya Barselona Yılbaşı Kutlamaları  

İspanya, şüphesiz yılbaşı kutlamalarının en güzel şekilde gerçekleştirildiği yerlerden biri. İspanyollar yıl sonuna doğru hayli sıkılıyor olsa gerek ki, 10 gün öncesinden yeni yıla girme hazırlıklarına başlıyorlar. Bizim sabırsızlıkla beklediğimiz bayram tatilleri gibi diyebiliriz biraz. İspanya’da bu hazırlık dönemine Navidad deniyor ve bu süreç boyunca yalnızca yeni yıl eğlencesi ile ilgileniyorsunuz diyebiliriz. Bu tatil süreci İspanya’da yaşayan aileler için harika bir bir araya gelme fırsatı olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle eğlenceyi kendi evinde yaşayanların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Tabi asıl cümbüş rengarenk sokaklar ile ortaya çıkıyor. Yılbaşı gecesi, İspanya’nın farklı köşelerinden gelen insanlar ile birlikte Barselona’da inanılmaz bir hareketlilik yaşanıyor. Hatta öyle ki, cafe, bar, restoranlarda yer bulmak mümkün olmadığı için yılbaşı kutlaması bütün şehir sokaklarına taşıyor. Hemen hemen her köşe başında büyüklü küçüklü havai fişek gösterileri ile şehir o kadar renkli manzaralara sahne oluyor ki, hafızalarınızda yer edinen bu renkli kareler ikinci kez Barselona’ya gelmek için harika teklif sunuyor sizlere.

İskoçya Edinburg Yılbaşı Kutlamaları

Dünyada en hareketli yılbaşı gecesini yaşayabileceğiniz yerlerden biri de Edinburg şehri. Çünkü İskoçya bu konuda oldukça heyecanlı… Ülkede yılbaşı kutlamaları yalnızca bir gün ile sınırlı değil, tam dört gün dört gece eğlenceli zamanlar yaşanıyor. Hogmanay diye adlandırılan bu zaman içerisinde eğlenceden uzak kalmak neredeyse mümkün değil diyebiliriz. Ülkenin her köşesinde, havai fişek gösterileri, canlı sanatçı performansları, geçitler, festivaller düzenleniyor. Avrupa’da harika bir yılbaşı tatili geçirmek istiyorsanız biçilmiş kaftan bu şehir. Ayrıca dünyanın sayılı markalarının bulunduğu caddelerden de alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Prag Yılbaşı Kutlamaları

Çek Cumhuriyeti’nin kalbi olarak tabir edilen Prag, önceki yazılarımızda bahsettiğimiz üzere Avrupa’nın yükselen eğlence merkezlerinden biri haline geliyor. Şehrin inanılmaz tarihi yapısı ve birbirinden şık binaları yılbaşından günler önce süslenmeye başlanıyor ve şehir kutlamalar için hazır hale getiriliyor. Çek Cumhuriyetinde insanlar yılbaşını evinde kutlamayı sevmiyor bu nedenle bu dönemde sokaklar neredeyse hiç boş kalmıyor. Son yıllarda gelişen bir kutlama olarak insanlar mesafelere meydan okuyarak toplu halde yürüyüş yapıyorlar. Müzik, gösteriler ve birbirinden farklı eğlenceler şehirde rahatça ulaşabilecekleriniz arasında. Tüm bu cümbüş içerisinde bir de Prag eşsiz manzarası eklendiğinde burada geçirdiğiniz dakikalarda anı en iyi şekilde yakalamak için bir fotoğraf sanatçısı olmak isteyebilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri New York Yılbaşı Kutlamaları

Sırada dünyanın en popüler şehirlerinden biri geliyor. Amerika’nın en gözde şehirlerinin başında gelen New York’ta yılbaşı kutlamaları için oldukça büyük hazırlıklar yapılıyor. Bu kalabalık metropolun insanları da eğlencenin ve tatilin tadını çıkarmak adeta yılbaşını kutlamalarını bekliyorlar. Times meydanında kutlamalar, bütün dünya ile canlı olarak çeşitli televizyon kanalları aracılığı ile paylaşılıyor. Filmler, kitaplar, resimler.. Dünyanın en popüler şehirlerinden olan New York’ta her zevke göre eğlence mevcut.  Unutulmaz bir yılbaşı yaşamak istiyorsanız kesinlikle gitmeniz gereken yerlerden biri.

Yılbaşı tatilinde listemizde olan yada olmayan şehirlerden herhangi birinde olmak ve yeni yıla sevdiklerinizle girmek için NeredenNereye.com üzerinden hemen bir uçak bileti alın, yeni yıla güzel bir başlangıç yapın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin