Hepimizin bildiği gibi artık takvimlerimiz Aralık ayına göz kırpıyor. Ne yazık ki; 2019 yılından bu yana süren Covid – 19 pandemisi nedeniyle ortaya konulan kısıtlamalar nedeniyle seyahat severler gönül rahatlığı ile tatil yapamadı. 2021 yılında kısıtlamaların yaşanması nedeniyle gezginlerin bir çoğu kısıtlamaların hafiflediği yaz aylarında tatil yapma fırsatı yakalayabildi. Ancak herkesin bu şansa eriştiğini söylemek pek de mümkün. 2022 yılında Türkiye’de uygulanan aşı çalışmaları ile birlikte daha rahat bir tatil dönemi geçirebileceğimizi söylemek mümkün görünüyor. NeredenNereye.com ailesi olarak yılbaşına sayılı günlerin kaldığı şu günlerde sizler için Türkiye‘nin 2022 yılı tatil planını hazırladık.

Tatil takvimine göre, 2022’nin ilk yarısındaki tatillerin bir kısmı hafta sonuna denk gelse de mayıs ayı içerisinde bulunan Ramazan Bayramı ve Temmuz ayına denk gelen Kurban Bayramı Sayesinde uzun tatiller yapmak mümkün. 

Mayıs Ayında 10 Gün Üzeri Tatil 

İçerisinde bulunduğumuz 2021 yılı yılbaşı tatili 1 Ocak günün hafta içerisine denk gelmesi nedeniyle yeni yıla 1 günlük bir tatil ile başlamıştık. Ancak 2022 yılında yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak tarihi cumartesi gününe denk geliyor. Aynı şekilde en yakın tarihte yer alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da cumartesi günü kutlanıyor.  Ancak üzülmeye gerek yok. 2022’de yaşanacak olan Ramazan Bayramı, mayıs ayında olacak. 1 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramı arefesi ve 2 Mayıs Pazartesi günü başlayan Ramazan Bayramı, 4 Mayıs Çarşamba günü bitiyor. Bu durumda perşembe ve cuma günleri için iş yerinizden 2 gün izin alarak 9 gün sürecek bir tatile çıkabilirsiniz. Bu süre yurt içi ve yurt dışı pek çok tatil rotasını keşfetmek için son derece uygun. Eğer 19 Mayıs Perşembe gününe denk gelen resmi tatil için cuma günü izin alarak hafta sonu ile birlikte 4 günlük bir tatil yapabiliyorsunuz.  Aldığımız ekstra izinleri de hesaba katarsak 2022 yılı içerisinde Mayıs ayında toplamda 13 günlük bir tatil yapmak mümkün oluyor. 

Temmuz’da Uzun Tatil Fırsatı 

Temmuz ayı ülkemizde yaz mevsiminin ortasına denk gelerek, sıcaklıkların en yüksek seviyelere ulaştığı aylardan biri oluyor. Bu dönemde pek çok insan yaz turizmi için Ege ve Akdeniz kıyılarını tercih ediyor. Elbette tatil planınız sizin isteklerinize göre şekillenecektir. 2022 yılı Türkiye tatil takvimine baktığımızda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kurban Bayramı ve 15 Temmuz tatilini birleştirme fırsatı bulunuyor. Bu yıl da Kurban Bayramı, 15 Temmuz’un hemen öncesinde 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı arifesinde sadece yarım gün izin alarak 12 Temmuz Salı gününe kadar sürecek bayramla birlikte 5 günlük bir tatile çıkabilirsiniz. 15 Temmuz Cuma’dan önceki Çarşamba ve Perşembe günleri için 2 günlük izin alarak bu tatili 10 günlük bir plana çevirebilirsiniz. 

Erken Rezervasyon Fırsatı 

2022 Yılı Türkiye Tatil Takviminin en güzel yanlarından biri gezginlere erken rezervasyon için imkan sunması. Gerçekleştireceğimiz tatiller için bütçemize uygun seçenekler bulmak da son derece önemli. Bu nedenle otel rezervasyonlarınız ve uçak ya da otobüs biletlerinizi son dakikaya bırakmamanızı öneririz. Söz konusu uzun tatiller için otel rezervasyonlarınızı erkenden yaparak tatil bütçesinden tasarruf sağlayabilirsiniz. 

2022 Yılı Türkiye Tatilleri 

  • Yılbaşı – 1 Ocak – Cumartesi
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı – Cumartesi
  • 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü – Pazar
  • Ramazan Bayramı – 2,4 Mayıs – Pazar – Çarşamba
  • 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı – Perşembe
  • Kurban Bayramı – 8 Temmuz – Cuma 
  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü – Cuma 
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı – Salı 
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı – Cuma (Yarım gün) – Cumartesi

2022 yılında gerçekleştireceğiniz tüm seyahatler için Türkiye’nin her köşesine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin