Yunanistan, zengin bir tarihe ve kültüre sahip popüler bir Avrupa ülkesidir. Aynı zamanda dünyanın en büyük doğal güzelliklerinden bazılarına da ev sahipliği yapmaktadır. Birçok insan, birçok harika cazibe merkezi nedeniyle tatilde Yunanistan’ı ziyaret etmeyi tercih ediyor. Bu yazıda size Yunanistan’a yapacağınız geziyi planlamak için bilmeniz gerekenleri anlatacağız.

Yunan adaları, Yunanistan’da ziyaret edilecek en popüler yerlerden bazıları. Her adanın kendine özgü doğal güzelliği ve kültürü vardır. Her ada aynı zamanda ayrı bir mutfağı ile ünlüdür. Örneğin Mikonos, deniz ürünleri ve domates sosu içeren Girit mutfağıyla ünlüdür. Birçok kruvaziyer şirketi, turistlerin Yunan Adaları’nı şık bir şekilde görebilmeleri için özellikle bu adalara geziler düzenlemektedir. Bu adalar, Yunanistan ile ilgilenen herkesin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.

Yunanistan günümüzde birçok alanda turizme ev sahipliği yapan bir ülke konumunda bulunuyor. Ülkenin başkenti Atina her yıl 2 milyona yakın turistti bünyesinde barındırıyor. Öte yandan Kavala- Selanik gibi şehirlerde turizmin gözde şehirleri konumunda bulunuyor. Yunanistan seyahat severlere birçok alanda güzel bir hizmet destinasyonu sağlar. Ülkenin doğal güzellikleri ve antik döneme mimari eserleri kişilerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Türkiye’deki turistler Yunanistan adaları yakın olduğu için sık sık Yunan Adalarını Mayıs ve Eylül aylarında ziyaret ediyorlar. Mykonos, Santorini, Rodos ve Girit günümüzde en çok ziyaret edilen Yunan adaları konumunda bulunuyor. Yunanistan her yıl milyonlarca turistti adalarda ağırlıyor. Yunanistan’ın gelirinin %60’ını oluşturan turizm ülkenin en önemli geçim kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Yunanistan’da yaz turizmi her yıl çok aktif olarak gemi turlarıyla günümüzde gerçekleşen önemli bir süreci teşkil ediyor.

800 Yıllık Başkent!

Yunanistan’ı ziyaret etmek hakkında bilmeniz gereken bir şey, kültürlerinin diğer birçok Avrupa ülkesinden daha eski olmasıdır. Atina, yaklaşık 800 yıl boyunca Antik Yunanistan’ın başkentiydi. Bu süre zarfında, antik Yunan kültürü Avrupa’ya yayıldı. Bugün Yunanistan, Avrupa’nın en eski kültürlerinden biridir ve yüzyıllarca geçmişine sahiptir. Bu zengin mirasın kanıtlarını Parthenon ve Akropolis gibi simge yapılarda görebilirsiniz. Pek çok insan, Delphi ve Monemvasia gibi diğer ünlü yerlerin yanı sıra bu ünlü yerleri gezebilmek için Yunanistan’ı ziyaret etmeyi tercih ediyor.

Yunanistan’ı ziyaret etmek hakkında bilmeniz gereken bir başka şey de, buranın doğa severler için ideal bir tatil yeri olmasıdır. Yunan adaları doğal güzelliklerle kaplıdır ve çok sayıda yürüyüş parkuru ve su sporu imkanına sahiptir. En popüler adalardan bazıları Mikonos, Rodos, Kos ve Santorini’dir. Hepsi güzel doğal ortamları, zengin tarihi yerleri ve lezzetli yerel mutfağı ile ünlüdür. Ziyaret etmek için heyecan verici bir yer arıyorsanız, bunlar kesinlikle sizin tercihiniz.

Dünyanın Dört Bir Yanından Turistti Ağırlıyor!

Yunanistan, dünyanın dört bir yanındaki insanlar için popüler bir tatil yeridir. Aynı zamanda zengin bir tarihe ve kültüre sahip bir ülkedir. Birçok insan, doğal güzelliğini ve kültürünü ilk elden deneyimlemek için Yunanistan’a seyahat ediyor. Turistleri sunacağı çok şey vardır.

Yunanistan, Doğu Akdeniz’de bir ada ülkesidir. Connecticut ve Rhode Island’ın toplamından daha büyük olan mil karelik bir arazi alanına sahiptir. Yunanistan, büyüklüğüne rağmen birçok güzel doğal alana sahiptir. Ülkede inişli çıkışlı tepeler, dağlar ve vadiler, akarsular ve göllerin yanı sıra ormanlar ve Akdeniz bitkileri vardır. Yunanistan’ın doğal güzelliği, büyüklüğünü telafi ediyor.

Felsefenin Ülkesi!

Yunanlılar, binlerce yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahiptir. Yunanistan’daki en eski uygarlıklar Ege ve Yunan Denizleri çevresinde gelişmiştir. Atina, MÖ 4. yüzyılda, dünyanın en eski şehirlerinden biriydi. C. Atina filozofları, sanatı ve mimarisi ile ünlüydü. Yunanistan, Sokrates, Platon ve Aristoteles gibi figürler aracılığıyla Avrupa Aydınlanmasında da rol oynamıştır. Bugün Yunanistan, Avrupa Birliği, NATO ve Euro Bölgesi üyesidir. Aynı zamanda 28 Avrupa ülkesinin sınır kontrollerini azalttığı Schengen Bölgesi’nin bir parçasıdır. Genel olarak, Yunanlılar Avrupa’daki en kültürlü ve iyi eğitimli nüfuslardan biridir.

Yunanistan ziyareti, yeni deneyimleri ve yerel kültürü seven herkes için bir maceradır. Yunan halkı yabancılara karşı sıcak ve misafirperverdir. Ayrıca mutfakları, dansları veya sosyal gelenekleri aracılığıyla kültürlerini size göstermekte hızlıdırlar. Sizi genellikle ücretsiz veya indirimli fiyatlarla bir tura çıkararak size yaşam tarzlarını göstermeyi severler. Genel olarak, Yunanlılar zengin tarih ve konukseverlik kültürleri nedeniyle harika ev sahipleridir.

Akdeniz’in Göz Bebeği!

Yunanistan popüler bir Akdeniz destinasyonudur. Aynı zamanda eski bir Yunan kolonisidir ve Yunan kültürüne sıkı sıkıya bağlıdır. Birçok kişi yıllar boyunca Yunanistan’ı ziyaret etti ve deneyimlerini yazdı. Ülkenin doğal güzelliğini, zengin tarihini ve dünyaca ünlü mutfağını anlatıyorlar. Ayrıca Yunanistan, katı film sansür yasaları sayesinde bir film yapım yeri olarak popülerlik kazandı. Bu nedenle, Yunanistan’a bir gezi planlarken dikkate almak önemlidir.

Ülkenin adı ‘Yunanlıların ülkesi’ anlamına gelir ve onu ziyaret eden herkes için tam olarak budur. Yunanistan, Batı medeniyetinin doğum yeridir ve Parthenon ve diğer tarihi yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok insan Yunanistan’ı, birçoğu hala Rum Ortodoks Kilisesi tarafından kullanılmakta olan ünlü tapınaklarını görmek için ziyaret ediyor. Yunanistan ayrıca berrak suları ve beyaz kumları ile ünlü bir dizi plaja sahiptir. Yunanistan’daki yiyecekler de dünya çapında yaygın olarak beğenilmektedir; Birçok ziyaretçi, diğer ülkeleri keşfederken Yunan mutfağını arar.

Yunanistan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yunanistan bir zamanlar bağımsız bir ulustu, ancak 1939’da Hitler’in Büyük Roma Reich planının itici gücü altında Mussolini tarafından ilhak edildi. II. Dünya Savaşı’ndan sonra Yunanistan, 11 Ocak 1946’dan 17 Kasım 1952’de bağımsızlığını kazanana kadar geçici şartla Birleşmiş Milletler üyesi oldu. Daha sonra, 22 Mayıs 1953’te Atina Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkileri, imzalanan Sözleşmenin 21. maddesi uyarınca kuruldu. Avrupa Birliği Sözleşmesinin (CEU) III. Protokolü. Şu anda, Avrupa dışındaki diğer ülkelerde BM tarafından belirlenmiş beş Yunan büyükelçiliği ve BM tarafından belirlenmiş altı Yunan konsolosluğu bulunmaktadır.

Yunanistan’da dört ana ada vardır; her biri sayısız plaja ve doğa harikasına ev sahipliği yapmaktadır. En büyük ada, ‘dünyanın en ünlü ikinci adası’ olarak da bilinen Girit’tir. Arkeolojik alanlara, doğal güzelliklere ve bol yemek seçeneğine sahiptir. Bir sonraki en büyük ada, bir Venedik kalesine ve Romalılar zamanına kadar uzanan çeşitli tarihi yerlere sahip olan Korfu’dur. Arnavutluk’a da yakındır; bu, gezginlerin herhangi bir sudan geçmek veya uzaklara seyahat etmek zorunda kalmadan her iki ülkeye de kolayca erişmelerini sağlar.

Yunanistan’daki oteller, güzel ortamları, eşsiz kültürleri ve lezzetli yemek seçenekleri sayesinde dünya çapında yüksek puanlar alıyor. İnsanlar, bazı otellerin, akşam yemeği saatinde misafirler için şarkı söyleyen bekleyen personel veya bir otele yalınayak giren tüm konuklar gibi kendine özgü gelenekleri olduğunu bildirmiştir. Bu ilk başta garip gelebilir, ancak otellerin sizi hoş karşılandığını ve kültürlerinin bir parçası olduğunu hissettirmek için sanatsal bir yol. Sektörlerinde yüksek standartları koruyor ve personeline iyi ödeme yapabilmeleri için maliyetleri düşük tutmalarına olanak tanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin