Çin, birçok doğa harikası olan bir ülkedir. Ülke, dağlar, ovalar, çöller ve yoğun ormanlar dahil olmak üzere çok çeşitli manzaralara sahiptir. Çin’in doğal kaynakları da onu büyük bir ekonomik güç haline getiriyor. Çin, en fazla sayıda UNESCO Dünya Mirası Alanına ev sahipliği yapmaktadır. Pekin, Xi’an ve eyaletler, Çin’in ulusal hazinelerini ilk elden görmek için harika yerlerdir.

Pekin, Çin’in başkentidir ve birçok tarihi mekana sahiptir. Çin hükümeti Pekin’de bulunuyor ve bu da ona yüksek düzeyde siyasi önem veriyor. Ancak Pekin sadece başkent olduğu için önemli değil; ayrıca gezginlerin görmek istediği birçok tarihi kültürel sahiptir. Yıllar boyunca bu şehirde birçok önemli siyasi karar alındı ​​ve bunlar gelecek nesillerin görmesi için korunuyor. Ek olarak, dünya liderlerinin önemli konuları doğrudan birbirleriyle tartışabilmeleri için Pekin’de birçok uluslararası konferans düzenleniyor. Bu şehir, bir bütün olarak ulus için sahip olduğu tarihe ve kültürel öneme bakıldığında gerçekten anıtsaldır.

Tarihiyle Büyülüyor!

Ünlü Terracotta Savaşçıları ve Atları, Çin’in en büyük tarihi kentlerinden birini vurgulamak için Shaanxi eyaletinin başkenti Xi’an’da bulunmaktadır. hazineler. Bu şehir, MÖ 3. yüzyılda Çin imparatoru Qin Shi Huang’a ev sahipliği yapıyordu. Burada daha önce bunu yapan Yunanlılara rakip olacak şekilde pişmiş topraktan bir ordu kurdu. Bu imparator Qin, askerlerinin yatacağı ebedi bir yere sahip olabilmesi için bunu yaptı. Ölümünden sonra mezarı, imparatorun en değerli kalıntılarıyla yola çıkan halefleri tarafından yağmalandı. Bugün bu askerler imparatorun mezarının başında nöbet tutuyor; o kadar iyi korunmuşlardı ki, yaklaşık 2200 yıl sonra bugün hala ayaktalar.

Çoğu gezgin Çin’e doğal güzellikleri görmek için gelir- ve Çin’de bundan çok var. Çin Seddi, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken böyle bir sitedir. Bu duvar 2000 milden fazla uzanıyor ve 2 bin yıldan fazla bir süre önce tahmini 20 milyon işçi tarafından inşa edildi. Dünyanın en büyük mühendislik başarılarından biridir ve askerlerin her fırsatta ülkeye saldırmasını engeller. Birçok vahşi hayvan da Çin’de yaşıyor ve bu ülkeyi doğa tutkunları için ideal bir yer haline getiriyor. Kaplanlar, pandalar ve kurtlar, zengin biyoçeşitliliği sayesinde Çin’i vatanı olarak adlandırıyor.

Dünyanın En Büyüğü!

Çin, dünyanın en büyük ülkesi ve bir milyardan fazla insana ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda dünyanın en kalabalık ülkesidir. Çin, devasa nüfusuna rağmen, nadir bulunan vahşi yaşamın geliştiği birçok doğal bölgeye sahiptir. Çin’in uzun bir geçmişi var ve dünya meselelerinde etkili olmaya devam ediyor. Birçok ülke, Çin’in altyapısını, kültürünü ve eğitim sistemini inşa etmenin ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu amaçla, birkaç uluslararası kuruluş, bu işi kolaylaştırmaya yardımcı olmak için Çin’de ofisler kurmuştur.

Çin’de birçok tarihi yer bulunabilir. Çin’de Qin hanedanlığı ve Han hanedanlığı gibi birçok önemli tarihi olay gerçekleşti. Qing hanedanından kalma birçok hükümet binası da hala ayakta. Ek olarak, Çin’in her yerine dağılmış birçok mezar ve mumya var. En ünlü mezarlardan biri, pişmiş toprak askerleriyle Qin İmparatoru’nun mezarıdır. Çin Seddi, farklı ilçelerde binlerce mil uzanır. Dünyanın her yerinden turistler bu yerleri görmek için gelirler – özellikle de bir mirasa veya kültürel ilgiye sahip olanlar.

Çarpıcı Doğa Harikaları!

Çin doğası da bazı çarpıcı doğal manzaralar yaratır. Çin’deki en ünlü manzaralardan bazıları Hunan Eyaletindeki Huang Nehri boyuncadır. Huang Nehri kıvrılarak doğal bir vadi boyunca döner ve yol boyunca bir su şelalesi oluşturur. Diğer ünlü doğal noktalar, Cipro adasındaki Ficos Körfezi’ndeki Luhua Dağı ve Kansu Eyaletindeki Tungsten Dağı’dır. Tungsten, modern teknoloji için kritik bir metal olan doğal olarak oluşan tantalın en saf şekli olduğu için öne çıkıyor. Yalnızca Çin’de bulunan diğer benzersiz bitkiler arasında Çin nilüferi, Çin wolfberry ve Çin kayısı ağaçları bulunur. Aslında, Çin kayısıları o kadar nadirdir ki, Çin’in bazı bölgelerinde yasalarla korunmaktadır.

Popülerliğin Baş Şehri!

Çin ayrıca insanların birbirleriyle rekabet etmesine izin veren birçok popüler spor etkinliğine de ev sahipliği yapıyor. Bu etkinlikler, dövüş sanatları yarışmalarından bisiklet yarışlarına, koşu etkinliklerine ve daha fazlasına kadar uzanır. Bu yarışmalar, geniş alan kapasiteleri nedeniyle genellikle tren istasyonlarında, alışveriş merkezlerinde veya okullarda yapılır. Müsabakalar içinde müsabakalar içerisinde müsabakalara ev sahipliği yaparak insanların aynı anda egzersiz yapmalarını ve sosyalleşmelerini sağlarlar. Çin’in en kalabalık şehirlerinden biri olan Pekin’den geçen yıllık bir uluslararası maraton bile vardır.

Çin, dünyanın en kalabalık ülkesi ve önemli bir ekonomik güçtür. Birçok insan, eşsiz kültürünü ve doğal güzelliğini görmek için her yıl Çin’e seyahat ediyor. Çin’e gelen çoğu ziyaretçi diğer ülkelerden ve çoğu uluslararası turist. Çin, uluslar arasındaki uluslararası etkileşimleri destekleyen ve teşvik eden çok sayıda kamu ve özel kuruma sahiptir. Çin, başkenti Pekin olan Komünist Parti tarafından yönetilen sosyalist bir cumhuriyettir. Mandarin Çincesi konuşurlar ve çoğunlukla Budist, Hristiyan, Konfüçyüsçü, Hindu ve Taoisttirler.

Başkent Pekin!

Pekin, Çin’in başkenti ve dünyanın en eski şehirlerinden biridir. İçinde Yasak Şehir, Cennet Tapınağı ve Lama Tapınağı gibi birçok tarihi yer bulunuyor. Pekin’in Tiananmen Meydanı dünyanın en büyüklerinden biridir ve yıl boyunca birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapar. Yasak Şehir, 14.000 imparatorluk personeli, tören askerleri ve imparatorluk korumalarına ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl 1-2 Ekim’de binlerce insan Çin Seddi’ndeki muhteşem Fener Festivalini görmek için Pekin’e seyahat ediyor. Bu popüler mekanların yanı sıra Pekin, birçok tarihi derneğe, müzeye ve sanat galerisine de ev sahipliği yapmaktadır.

Çoğu insan sırf Çin Seddi’ni görmek için Çin’i ziyaret etmiştir. Dünyanın en büyük simge yapılarından biridir ve çok uzaklardan görülebilir. Duvar, Çin’in Moğolistan sınırından Gansu Eyaletine kadar 1383 km uzanıyor. Bu ünlü yapının inşaatının çoğu, 2 yüzyıl önce Qin Hanedanlığı tarafından yapıldı. Binlerce yıldır sürekli bakım sayesinde bazı bölümleri hala iyi durumda korunmaktadır. Bu harikayı yakın mesafeden görmek için dünyanın her yerinden turistler geliyor. Yıllık fener festivali sırasında, Çin Seddi boyunca sıraya girerler, böylece aynı anda her iki taraftan da görebilirler.

Bazı gezginler, Mandarin Çincesi öğrenmek veya yabancı bir ortamda gezinmek zorunda kalmadan zengin kültürünü deneyimlemek için Çin’i ziyaret eder. Bankayı bozmadan veya konfordan ödün vermeden uygun fiyatlı bir tatil istiyorlar. Tek kelime Çince konuşmadan veya herhangi bir yerel adeti anlamadan herkesin keyif alacağı pek çok harika manzara var. Çin Seddi ve Terra Cota Warriors gibi popüler turistik yerler, ‘Tombstone’ gibi filmler sayesinde dünya çapında tanınmaktadır.

Çin’de kaldıkları süre boyunca lüks deneyimler arayanların yanı sıra düşük bütçeli gezginler için sunabileceği çok şey vardır. Otantik yöresel yemek deneyimleri arayanlar için lezzetli yöresel mutfakların yanı sıra, bir bütçeyle rahatça seyahat etmek isteyenler için çok sayıda uygun fiyatlı konaklama yeri bulunmaktadır. Ayrıca, tarihi mimariye veya Çin kültürüne ilgi duyanlar için sayısız tarihi mekanın yanı sıra, ucuz alışveriş fırsatlarıyla ilgilenenler için alışveriş bölgeleri ve yerel takı veya yerel olarak yapılan giysiler satın almak isteyenler için yerel el sanatları endüstrileri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin