Bilirsiniz, “su” insanlık hayat, doğa için hayatın başladığı nokta demektir. Evren içerisinde bir toz tanesinde çok daha ufak bir yer kaplayan gezegenimiz dünyanın dörtte üçü sularla kaplı durumda. Ne yazık ki, bunlardan sadece yüzde birlik kısmının tatlı su kaynağı olması büyük şanssızlık. Bu nedenle tatlı su kaynaklarımız ve hatta bütün doğal kaynaklarımızı en iyi şekilde korumalıyız. Kamu spotumuzu da yaptıktan sonra hemen konuya geri dönebiliriz. Eğer şanslı bir coğrafyada yaşıyorsanız etrafı sularla çevrili harika bir şehirde ikamet ediyor olabilirsiniz. Dünya üzerinde bir nehir kenarında ya da etrafı denizlerle çevrili pek çok şehir bulunuyor. Ancak aralarından bazıları sahip olduğu harika manzaralar, geçmişinden taşıdığı tarihi ve kültürel birikim ile çoktan dünya genelinde marka konumuna yükselmiş durumda.  Siz gezginler için etrafı sularla çevrili bu harika şehirleri kısaca listeledik.

Venedik – İtalya

Söz konusu sularla çevrili bir şehir olduğunda akla ilk gelen nokta Venedik oluyor. İtalya’nın bu tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken şehri modern kültürün etkisi ile romantizm simgesi olmuş en önemli şehirlerden bir tanesi.

Lizbon – Portekiz

Dünya tarihine yön veren en önemli liman kentlerinden biri Portekiz’in başkenti olan Lizbon. Avrupa’nın en ılıman iklimine sahip olmasının yanında bölgenin en hareketli şehirlerinden de bir tanesi. Lizbon Tejo Nehri’nin Atlantik Okyanusu’na döküldüğü noktada yer alıyor.

Amsterdam – Hollanda

Amsterdam kişilere tanıdığı özgürlükler ile pek çok gezginin yurt dışı için en çok tercih ettiği rotaların başında geliyor. Başlangıçta Amstel Irmağı kıyısında küçük bir balıkçı köyü olan Amsterdam bugün Hollanda’nın başkenti konumunda yer alıyor. Bu şehir için ayrıca “Kuzey’in Venedik’i” tabiri de kullanılıyor.

Stockholm – İsveç

İsveç, sahip olduğu refah seviyesi, toplumsal yapısı, kendine özgü kuralları ile dünyada pek çok kişinin merak edip, ziyaret etmek istediği bir nokta. Ayrıca başkenti olan Stockholm de sularla çevrili muazzam yapısı ile son derece ilgi çekiyor ki; şehir için kullanılan “Beauty on Water” ifadesi “suların üzerindeki güzellik” anlamına geliyor. Ayrıca bu şehre bağlı birbirinden güzel tam 14 ada mevcut.

İstanbul  – Türkiye

Söz konusu sularla çevrili bir şehir olduğunda listede İstanbul’un olmaması söz konusu dahi olamaz. Nüfusu ile Türkiye’nin en büyük şehri olarak kabul edilen İstanbul aynı zamanda ülkemiz için dünya çapında bir fenomen ve bir sembol konumunda. Kıtaları birbirine bağlayan boğazı, mavi ile yeşilin doğal karışımı tarih boyunca çok sayıda insanı kendine hayran bırakmayı başarmış.

Bergen – Norveç

Norveç, balıkçılığı ile ünlü bir dünya ülke ve haliyle bir yerde balıkçılık yapılabilmesi için bol miktarda sularla kaplı alan gerekiyor. Daha önce ziyarete giden gezginler bilecektir ki, ülkenin en önemli turizm alanlarından biri de fiyortlar. Bergen şehri ise etrafı sularla çevrili ve özellikle huzur, sakinlik arayan ziyaretçilerin uğrak noktası olan Norveç’in güneybatı kesiminde yer alan bir şehir.

San Fancisco – Amerika Birleşik Devletleri

Sırada dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan San Francisco yer alıyor. ABD’nin Kaliforniya eyaletinin güney kıyısında yer alan bu şehrin bir yanı Büyük Okyanus ilken diğer yanı San Fancisco Körfezi. Şehrin tüm dünyada bir fenomen olmasında en büyük etkilerden biri de şüphesiz Amerikan Rüyası tabirinin ortaya çıkmasını sağlayan popüler kültür. Amerikan yapımı pek çok dizide, kitapta, filmde San Francisco’nun bir sembol haline gelmiş olan köprüsüne rastlamak mümkün.

Rio De Janerio – Brezilya

Şehrin sembolü haline gelen Kurtarıcı İsa Heykeli ile eminim pek çok yerde karşılaşmışsınızdır. Sahip olduğu doğa ile dünyanın en nadir alanlarından biri olan bu şehir Brezilya’nın ikinci büyük şehri ve isminin anlamı “Ocak Irmağı” olarak biliniyor.

Sydney – Avustralya 

Dünyada sörf denildiği zaman ilk akla gelen yer şüphesiz Avustralya oluyor. Sydney, Avusturalya’nın Jackson Limanı etrafına kurulan bir şehir ve ülkenin kalbi olarak kabul ediliyor. Şehrin çizdiği modern görüntü ile limanın enfes doğası birleştiğinde ortaya harika manzaralara sahip bir şehir çıkıyor.

Dünya’nın sularla kaplı en güzel şehirlerine en yakın zamanda yolculuk etmek için en uygun fiyatlı uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin