Malumunuz artık yaz aylarının sonuna geldik. Önümüz kış demiyorum çünkü önümüzde güzel bir sonbahar mevsimi bizi bekliyor. Sonbahar bazıları için doğanın hayat bulduğu mevsimdir desek abartmış olmayız. Bu mevsim sıcakları sevmeyen gezginler için yaz aylarının bitimi birlikte gelen bir kurtarıcı gibi geliyor. Yazın çok sıcak doğru düzgün nefes alamıyorum ne gezmesi, kışın buz gibi dışarı çıkamıyorum diyorsanız sonbaharın kendine özgü matem yüklü havası tam sizlere göre. Önceki yazılarımızda sonbaharda İstanbul’da gezilebilecek harika yerlerden bahsetmiştik. Bu yazımızda yakın zamanda Avrupa’ya bir yolculuk hayal eden gezginler için sonbaharda Avrupa’da gezilecek yerleri kısaca listeledik.

Brugge (Brüj) – Belçika

Sonbaharın kendine özgü matem yüklü bir havası olduğunu biliyoruz. Ancak bu mevsim aynı zamanda sınır tanımaz romantikler için de son derece ideal bir dönem. Eğer sevgilinizle yada eşinizle sonbaharda bir Avrupa turuna çıkmak isterseniz Belçika’nın Brüj şehri harika bir seçenek olarak sizleri karşılıyor. Zamanda yolculuk yaparak Orta Çağda bir şehre seyahat etmişsiniz hissi uyandıran dakikaları uzun süre hafızanızdan çıkarmak zor olacak.

Dubrovnik – Hırvatistan

Son dönemin en popüler olan dizisi hangisi diye sorsak pek çok kişi “Game Of Thrones” cevabını verecektir eminiz. Öncesinde de son derece güzel olan fakat dizi çekimlerinin burada gerçekleştiği öğrenilince dünyanın farklı noktalarından pek çok insanın ilgi odağı haline gelen Dubrovnik sonbaharda Avrupa’da olmak isteyenler için harika bir yer. Deniz kıyısında yer alan bu bölgede fantastik bir dünyanın kapısını açan yapılarla karşılaşmanız, severek izlediğiniz dizinin bir karakterine bürünmeniz mümkün. Buradaki yolculuğunuz sırasında sahil kısmında yer alan yerel restoranlarda su ürünlerinin tadına bakmadan dönmemek gerek.

Wicklow – İrlanda

Artık beton ile çevrelenmiş şehirler görmek istemiyor musunuz? Bütün yıl bu manzaranın içerisinde sağa sola koşuşturmaktan bıkmış ve kendinizi doğanın kollarına teslim etmek istiyorsanız Wicklow çayırları tam sizlere göre. Aslında İrlanda’nın Wicklow bölgesi yılın her mevsimi eşsiz doğası ile ön plana çıkıyor. Ancak nispeten kurak yaz mevsiminden sonra gürleyen şelaleleri ve göz alabildiğine uzanan çayırları ile sonbaharda bir başka güzel oluyor diyebiliriz.

Piedmont – İtalya

Avrupa söz konusu olduğunda İtalya’dan söz etmemek imkansız. Özellikle Roma sahip olduğu sanat ve tarih birikimi ile dünyanın eşsiz şehirlerinden bir tanesi. Ancak biz bu sonbaharda tatilini İtalya’da geçirmek isteyenler için başka bir adres öneriyoruz. Piedmont İtalya’da doğanın ortasında şarap ve leziz yemekler ile romantik bir tatil geçirmek isteyenler için akla gelen ilk adres.

Prag –Çek Cumhuriyeti

Prag önceleri belirli sayıda –şanslı insanlar diyelim- insanın bildiği ve ziyaretçi sayısı az olan Avrupa şehirlerinden biriydi. Ancak son dönemlerde dünyanın farklı noktalarından gelen gezginlerin şehirle ilgili paylaşımlarını arttırmaları sonucunda giderek trend oldu diyebiliriz. Ancak bu haksız bir övgüden ibaret değil. Prag özellikle mimari yapıları ve insanın iliklerine işleyen kendine özgü havası ile mutlaka görülmesi gereken şehirlerden bir tanesi. 

Budapeşte – Macaristan

Hazır Avrupa’ya gitmişken hiç denemediğiniz yerel lezzetleri doyasıya tatmak mı istiyorsunuz? Bu gayet makul bir istek olsa gerek. Ancak özellikle döviz kurunun oldukça can sıkıcı olduğu şu günlerde Avrupa’da büyük miktarlarda alışveriş yapmak pek de mantıklı görünmüyor. Bunun için sonbahar mevsiminde sık sık festival düzenlenen bir şehre gitmeniz sizin faydanıza olacaktır. Budapeşte’de Ekim ayı itibari ile birbirinden renkli ve eğlenceli festivaller, harika yerel lezzetler ile ziyaretçilere açılıyor. Budapeşte, doğal güzellikler ve mimari mirası ile son dönemin ziyaretçi sayısını sürekli arttıran şehirlerinden bir tanesi.

Puigcerda – İspanya

Ben sonbaharda küçük, sessiz, rengarenk ve huzurlu bir kasabada olmak istiyorum diyorsanız İspanya’da yer alan Puigcerda tam sizlere göre. Özenle korunan doğası sonbaharın yaprak dökümü  ile romantik filmlerin vazgeçilmez görüntülerini bünyesinde barındırıyor.

Loire Vadisi – Fransa

Sonbaharda olgunluğa erişen üzüm bağları meşhurdur bilirsiniz ki… Fransa’nın Loire Vadisi de bunu en iyi şekilde gözlemleyebileceğiniz yerlerden bir tanesi. Öyle ki, Ekim ayının gelmesi ile birlikte tepeden vadiye kadar göz alabildiğine uzanan üzüm salkımları, soluk güneşin ışıkları ile kızıl en güzel tonlarına bürünüyor. Buraya kadar gelmişken büyüleyici şatoyu ziyaret etmeden ya da enfes şarabından denemeden dönmek büyük bir hata olacaktır elbette.

Bu sonbaharı Avrupa’nın en güzel köşelerinde geçirmek için en uygun uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin