Her yıl takvimlerimiz şubat ayını gösterdiğinde genel kitlenin aklında tek bir tarih yer alıyor; 14 Şubat Sevgililer Günü… Sevgilimiz, bizlere ailemizle birlikte en yakın kişi oluyor ve hatta kendi ailemiz oluyor. Bu durumda yıl yalnızca bir gün de olsa sevdiğimiz kişi ile birlikte son derece romantik, baş başa iyi vakit geçirmeyi istemek oldukça haklı bir istek. Şehir yaşamından, yerleşimden, gürültüden uzaklaşarak baş başa romantik bir ortam oluşturmanın yolu ise sevgilimize özel bir tatil planından geçiyor. NeredenNereye.com ailesi olarak kalbi birbiri için atan çiftler için en romantik tatil rotalarını kısaca listeledik. 

Bursa – Uludağ 

Şubat ayı kışın en belirgin olduğu aylardan biri… Kış mevsiminde romantik bir atmosfer düşünüldüğünde ise akıllara kar manzaraları eşliğinde, sessiz sakin ve huzurlu bir ortam geliyor. Türkiye’de kış turizmi denildiği zaman akla ilk gelen nokta olan Bursa – Uludağ bu romantik atmosferi oluşturmak için biçilmiş kaftan diyebiliriz. İstanbul’a yakın mesafede bulunan konumu nedeni ile de bir tercih nedeni olan Uludağ’ın kış sezonunda en yoğun dönemini yaşadığını hatırlatmak gerek. Bu nedenle sevgilinizle olan tatil planınız için erken rezervasyon seçeneklerini değerlendirmeniz gerekebilir. 

Kapadokya 

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan nadide güzelliklerinden bir tanesi olan Kapadokya, romantik kış manzaralarına tanıklık etmek için gidebileceğiniz en harika rotalardan bir tanesi. Kapadokya, binlerce yıl boyunca doğanın ellerinde oluşmuş olan eşsiz coğrafi yapılanması ile yalnızca ülkemizde değil dünya çapında ünlü bir nokta. Bu nedenle yaz -kış yılın her döneminde dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere kapılarını açıyor. Ancak, turizm hizmetlerinin son derece gelişmiş olması nedeniyle yer bulmak zor değil. Kapadokya’da her bütçeye uygun harika konaklama imkanları bulunuyor. 

Maldivler 

Sevgililer gününde, aşkınızı cennetten bir köşede yaşamak istemeniz oldukça haklı bir istek. Turizm otoriteleri tarafından cennetten bir köşe olarak nitelendirilen ve belki de dünyanın en popüler seyahat noktalarından biri Maldivler tam da aradığınız yer diyebiliriz. Kış ortasında tropik adalar dizisinde enfes bir tatil geçirebilirsiniz. Elbette yurt dışında olan bir tatil noktası olduğu için bütçenizi düşünmeniz gerekiyor. Elbette bunun yanı sıra Maldivler’in en çok tercih edilen turistik yerlerden biri olması onu biraz pahalı kılıyor. Ancak, gene de sevgiliniz ile birlikte yılın belirli bir dönemine özel kısa bir tatil geçirmek için ideal. 

Dubai 

Sevgililer gününde, kış mevsimi içerisinde sıcak bir atmosferde vakit geçirmek isterseniz, göstermiş olduğu gelişim ile dünyayı büyüleyen Dubai harika bir alternatif olarak karşınıza çıkıyor. Çölün ortasında kurulan bu yapay kent, bir tatilden beklediğiniz her şeyi karşılamak için hazır. Dubai’de sayısız alışveriş merkezi bulunuyor diyebiliriz. Seyahatiniz sırasında keyifli vakit geçirirken bir yandan da alışveriş yapabilirsiniz. Konaklama bakımından da son derece gelişmiş olan bu nokta gene bir yurt dışı seçeneği olduğu için tatil bütçenizi buna göre ayarlamanız gerekiyor. 

14 Şubat için Günübirlik Tatil Rotaları 

Yılın bu döneminde geniş bir tatil imkanı bulamayabilirsiniz. Ancak kısa da olsa sevgiliniz ile kaliteli vakit geçirmeyi istemek en doğal hakkınız. Bu nedenle sizler için sevgililer gününe özel Türkiye’de günübirlik zaman geçirebileceğiniz en romantik noktaları da kısaca listeledik. 

Pierre Loti Tepesi – İstanbul

Yapılaşma giderek artıyor olsa da sahip olduğu eşsiz manzaralar ile İstanbul hala dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. İstanbul’dan ayrılmak için vakit bulamayanlar ya da kısa bir süre içerisinde birlikte sevgilisi ile İstanbul’da vakit geçirmek isteyenler içi Pierre Loti Tepesi, enfes manzarası ile bu devasa metropolde ilk duraklardan biri olmalı. İstanbul’un Eyüp ilçesinde Haliç karşısında bir tepede yer alan mekan, son derece ünlü. Tepeden İstanbul’un panoramik bir manzarasına tanıklık ederek keyifli bir sohbete dalabilirsiniz. Bu noktaya ulaşım sağlamak da son derece kolay. Özel aracınız ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz gibi şehir içerisinde toplu taşıma ile de son derece kolay şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Adalar – İstanbul 

Denizlerle çevrili manzarası ile insanları büyüleyen İstanbul söz konusu olduğunda Prens Adalarından bahsetmeden olmaz. İstanbul tartışmasız nüfusu ve ekonomisi ile ülkenin en büyük kenti. Bu nedenle de son derece kalabalık. Haklı olarak bu özel günde kalabalıktan, gürültüden uzak, sakin ve huzurlu vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Adalar ise bunun için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Ulaşım son derece basit, farklı konaklama imkanları mevcut ve enfes doğa manzaralarına tanıklık ediyor. Daha ne olsun?

Şirince Köyü – İzmir

İzmir’in Şirince Köyü, masalsı atmosferi ile son yıllarda giderek daha popüler hale gelen bir tatil rotası. Bu nedenle önceleri kısıtlı olan konaklama imkanları da genişlemeye başladı. Şehirden uzak, kelimenin tam anlamı ile doğanın huzurlu kollarında bir 14 Şubat geçirmek istiyorsanız Şirince Köyü sizler için harika bir seçenek. Kış manzaraları ile kaplı bu yeşil köyde sevgiliniz ile birlikte ciğerlerinizi temiz hava ile dolduracak yürüyüşler yapabilirsiniz. 

Yeşilyurt Köyü – Çanakkale 

Çanakkale’de Kaz Dağları eteklerinde kurulmuş olan Yeşilyurt Köyü, Türkiye’de doğa ile buluşmak isteyenler için kesinlikle harika bir adres. El değmemiş doğası ile insanları büyüleyen Yeşilyurt Köyü, yerleşimden uzak bir noktada konumlanmış durumda. Bu nedenle sevgilinizle birlikte huzurlu, sessiz ve sakin bir ortamda vakit geçirebileceğinizden emin olabilirsiniz. Ancak, köyde konaklama imkanlarının çok da gelişmiş olduğunu söylemek mümkün değil. Bu nedenle erkenden bu romantik atmosferi ile ön plana çıkan tatil noktasında 14 Şubat için yer ayırtmak isteyebilirsiniz. 

Sevgiliniz ile birlikte harika bir tatil geçirmek için Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

Aşk ve mutluluk dolu bir 14 Şubat dileriz!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin