Avusturya, mimarisi, kültürü ve zarif kasabaları ile ünlü bir Avrupa ülkesidir. Avusturya’nın başkenti Viyana, tarihi açıdan dünyanın en önemli şehirlerinden biridir. Chaikovsky ve Mahler gibi ünlü bestecilerin yaşadığı müzik şehri olarak da bilinir. Tuna Nehri üzerinde yer alan otel, yürüyüş yapmak için mükemmel birçok park ve bahçeye sahiptir. Viyana dışında Salzburg, Avusturya Mahallesi ve Eski Kenti ile ünlüdür. Her ikisi de bir sonraki Avusturya seyahatinizde keşfetmek için harika yerlerdir.

Birçok kişi Avusturya’yı Viyana şehrini görmek için ziyaret eder. Avusturya’nın en kalabalık şehridir ve aynı zamanda ülkenin başkentidir. Hofburg İmparatorluk Sarayı, Avusturya yasama meclisinin buluştuğu yerdir ve onu Avrupa’nın en eski yasama binalarından biri yapar. Ringstraße, Avrupa’nın dört bir yanından tarihi eserler ve güzel mimariler satan dükkanlarıyla Viyana’nın en ünlü caddelerinden biridir. Diğer birçok yeri kadar ünlü olmasa da, Berliner Fratzscher Würstelstand, Viyana’da herkesin mutlaka yemesi gereken bir mekandır. Patates kızartması ve salata ile otantik bir Wiener şnitzeli alabileceğiniz yer burasıdır.

Salzburg, Münih ve Daha Birçok Fazlası!

Birçok insan Avusturya’yı yalnızca kış aylarında ziyaret etse de, yıl boyunca ziyaret etmek için pek çok iyi neden vardır. Avusturya’nın kış aylarında en büyük şehri Münih’tir; Bavyera Devlet Opera Binası ve Gärtnerplatz meydanına ev sahipliği yapmaktadır. Diğer önemli şehirler arasında kayak için Innsbruck, Linz, Salzburg ve Styria sayılabilir. Avusturya Alpleri’nde kayak, snowboard ve kar ayakkabısıyla yürüyüş gibi kış sporları için ideal birçok tatil yeri vardır. Bazı popüler kayak destinasyonları Kitzbühel, Lech am Arlberg ve St Johann im Pongau’dur.

Avusturya, her mevsime uygun birçok doğal cazibe merkezine sahiptir. Styria ve Burgenland’da balık tutmak veya buz pateni yapmak için harika birçok göl vardır. Vorarlberg’de yıl boyunca dağlarda şelaleler ve kar taneleri bulunur. Nock Dağları’nın tepesinde, buz pateni veya ata binebileceğiniz bir buzul bulunur. Kitzbühel’in yakınında, dağ köyleri ve ormanlardan geçen Silvretta adında bir kayak parkuru vardır.

Avusturya, orta Avrupa’da bir ülkedir ve Viyana şehri de dahil olmak üzere birçok ünlü yere ev sahipliği yapmaktadır. Ülkenin başkenti, Hofburg ve Stephansplatz gibi ünlü simge yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca konumu sayesinde Avusturya’nın geri kalanını keşfetmek için harika bir başlangıç ​​noktasıdır. Diğer destinasyonlar Graz, Linz ve Innsbruck’tur. Bunların her birinin ziyaretçilere sunacakları benzersiz bir şey var.

Viyana Turistleri Büyülüyor!

Viyana şehri, Avusturya’nın başkenti ve Batı dünyasının en eski şehirlerinden biridir. 1183 yılında kurulmuş ve hızla büyüyerek o zamanlar Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir. Bugün, 2 milyondan fazla yıllık ziyaretçisiyle Avusturya’nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Birçok kişi Viyana’yı ünlü mekanlarını gezmek, restoranlarında yemek yemek, sanatını satın almak ve birçok gece kulübünde dans etmek için ziyaret eder. Bu tarihi şehirde görülecek ve yapılacak çok şey vardır.

Viyana, önemli bir kültür merkezi olmasının yanı sıra çekici bir doğal sit alanıdır. Bol su manzarası sunan Tuna Nehri üzerinde yer almaktadır. Şehrin doğal güzelliği başlı başına ideal bir tatil destinasyonu oluşturuyor. Bununla birlikte, Tirol dağları ve gölleri gibi Avusturya’nın doğal harikalarının diğer kısımlarını keşfetmek için de mükemmel bir başlangıç ​​noktasıdır.

Kültür Ülkesi!

Avusturya’nın kültürü zengin ve çeşitlidir ve ülkenin en önemli cazibe merkezlerinden biri mutfağıdır. Birçok kişi Avusturya’yı Wiener şnitzel veya Gulaschlampe gibi geleneksel yemekleri tatmak için ziyaret eder. Diğerleri sığır eti ve yabani av eti gibi lezzetli etler için gelir. Birçok restoran aileye aittir ve işletilir ve harika yemek deneyimleri sunar. Ayrıca Viyana veya Graz gibi büyük şehirlerin yemek turlarına katılarak otantik Avusturya mutfağını ilk elden deneyimleyebilirsiniz.

Viyana ne kadar güzel olursa olsun, bazı insanlar hala Avusturya’nın diğer bölgelerini ziyaret etmeyi tercih ediyor. Bazı popüler tatil yerleri arasında güney Avusturya’daki Graz, batı Avusturya’daki Linz veya kuzey Avusturya’daki Innsbruck bulunmaktadır. Her birinin ziyaretçilere sunacağı benzersiz bir şey vardır; örneğin Innsbruck, yıl boyunca yüksek rakımı ve soğuk iklimi nedeniyle kış başkenti olarak bilinir. Her birinin, onu Avusturya’nın diğer bölgelerinden ayıran kendi kültürel özellikleri vardır. İster doğal güzellik ister geleneksel kültür arıyor olun, bu yerlerin Avusturya’yı ziyaret etmek isteyen herkese sunacak özel bir şeyleri vardır.

Avusturya, Orta Avrupa‘da bir ülkedir. Karayla çevrili ve Almanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti ile çevrili. Popüler inanış, Avusturya’nın cazibesinden kaçamayacağınızdır – mutfağı, kültürü ve manzarası komşularından ödünç alınmıştır. Ancak, yabancılar ülkenin farklılığını on yıllardır kabul ediyor. Almanya dışında, Avusturya en çok UNESCO Dünya Mirası Alanına sahiptir. Her yıl binlerce turist ülkenin ünlü simgelerini görmek için akın ediyor.

Dünyanın En Eski Şehirlerini Bünyesinde Barındırıyor!

Viyana, Avusturya’nın başkenti ve dünyanın en eski şehirlerinden biridir. Habsburg hanedanlığı döneminde emperyal gücün merkezi olarak önem taşıyor. Şehir ayrıca yasama organlarına ve ülkenin Yüksek Mahkemesine de ev sahipliği yapıyor. En önemlisi, sırasıyla ülkenin birinci ve ikinci imparatorları Franz Josef I ve Otto von Habsburg ile ilgili birçok tarihi mekana ev sahipliği yapıyor. Hofburg İmparatorluk Sarayı, her iki imparatora ait sayısız sergi ve sanat eserine sahiptir. Ayrıca, Viyana’da geniş koleksiyonlara sahip birçok müze bulunmaktadır. Old Town, dünyanın en ünlü sokak pazarlarından biridir. Ayrıca bu bölgede çok sayıda ucuz lokanta var.

Gezginler en az bir hafta Avusturya kırsalını tren ve otobüslerle gezerek geçirirler. Viyana iyi bir demiryolu sistemine sahiptir, ancak kırsal kasabalarda Macaristan ve Çek Cumhuriyeti sınırları boyunca uzanan trenler de vardır. Tarlalarında çalışan ya da meydanlarında mal satan yerlileri görebileceğiniz dağ köylerinden de trenler geçiyor. Arabası olmayanlar için yerel otobüs şirketleri her ilde ucuz ulaşım sağlıyor. Buna ek olarak, çoğu büyük tren istasyonu, bizzat bilet almak isteyenler için bilet gişeleri sunar.

Operanın Baş Ülkesi!

Avusturya’daki her kasabanın, kilometrelerce uzaktaki kalabalığı çeken en az bir ünlü dönüm noktası vardır. Bunlar arasında Richard Wagner’in The Ring Cycle operasını bestelediği Schneeberg Dağı ve II. Franz Josef’in ailesiyle Amerika’ya kaçmadan önce son günlerini yaşadığı Hohenschwangau Kalesi sayılabilir. Ayrıca, Schloss Johann Rothaus (Rothaus Sarayı) gibi Franz Josem I ile ilişkili simge yapılar da vardır. Franz Josef I, Napolyon’un askerleri tarafından 27 gün esaret altında öldükten sonra burada öldü. Her kasabada ayrıca Mariahilfstadt’s veya Graz’s gibi kendi eyaletlerinden lezzetli yiyecekler satan ünlü bir Noel Pazarı vardır.

Avusturya, zengin bir tarihe ve kültüre sahip bir Avrupa ülkesidir. Aynı zamanda Avrupa’nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Çoğu insan Avusturya’yı ünlü dağ tatil köyleri ve tarihi kasabaları için ziyaret eder. Ancak mimari, sanat veya mutfakla ilgilenen herkes seyahat programlarına Avusturya’yı da dahil etmelidir.

Avusturya’nın başkenti Viyana, dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Aynı zamanda Avrupa’nın en eski şehirlerinden biridir ve klasik müziğin babası Franz Joseph Haydn’ın doğum yeridir. Şehrin mimarisi çarpıcıdır – şehrin sert işlemeli tılsımları tarafından korunan birçok antik binaya sahiptir. Ayrıca Papavergasse’deki kafeler Eski Dünya cazibesiyle doludur ve oturmak ve insanları izlemek için ideal bir yer sunar. Viyana’da ziyaret edilecek diğer popüler yerler arasında Schönbrunn Sarayı ve birçok filmin parıldadığı Ringstraße yer alır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin