“Dünyadaki yüz bin şehrin her birinde güneş benzersiz şekilde batıyor. Sadece bir defa buna şahit olmak için seyahat etmeye değer.” – RyuMurakami

Ah! Dünya dönüyor ve zaman durmaksızın akıp gidiyor. Özellikle son yüzyılda gelişen teknolojiler ile birlikte dünyanın en uzak köşeleri bile bizlere yakın olmuş durumda. Bu bir yandan gezginlerin dünyanın keşfi için çok daha meraklı hale gelmesini sağlıyor ve işlerini kolaylaştırıyorken bir yandan da zihinlerimizde oldukça küçük bir dünya imajı çiziyor. İçiniz rahat olsun hiç de öyle değil! Murakami’nin dediği gibi dünyanın her şehrinde güneş farklı doğuyor yalnızca buna tanıklık etmek için bile seyahat etmeye değer. Öylesine çok gezilecek görülecek yer var ki belki  de hepsini görmemiz için tüm hayatımızı adamamız gerek. Bu  nedenle sık sık seyahat etme imkanı olmayanlar büyük bir çoğunluk tarafından hayranlıkla anlatılan ünlü tatil noktalarına gitmeyi deniyor. Biz de sizler için tatil rotanızı çizerken mutlaka hesaba katmanız gereken 5 Tatil noktasını listeledik.

Akdeniz Akşamlarında romantizm için Yunanistan’ın Santorini Adası

Antik tanrıların hüküm sürdüğü topraklar Yunanistan… Bugün tatilciler için bu ülke adeta harika bir yaz tatilinin sayılı adreslerinden biri.  Akdeniz sıcak suları ile deniz, kum ve güneş üçlüsüne fazlası ile doyacağınız Santorini, dışarıdan ilk bakışta sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir açıkçası. Bir volkan adasını andıran bu yer, Akdeniz üzerinden eserek sizleri okşayacak rüzgarlar eşliğinde keşfedilmeye başlandığında ne kadar değerli bir kara parçası olduğunu anlıyorsunuz. Yeşil, sarı ve mavi renkleri farklı tonlarda adanın hemen hemen her yerinde bir araya geliyor. Ada üzerinde kurulmuş olan evler, yazın kavurucu sıcaklarından korunmak için bembeyaz olarak inşa edilmiş. Dışarıdan bakıldığında oldukça şirin bir görünüm ile sizleri karşılıyor Akdeniz’in bu eşsiz adası.

İtaya’nın sular altında kalan incisi: Venedik

İtalya zaten malumunuz. Bir gezginin mutlaka görmesi gereken ülkelerden bir tanesi.. Sayısız doğa ve sanat harikası nedeni ile dünyanın en çok turist olan ülkelerinin başında geliyor. Başkent Roma, barındırdığı bulunmaz tarihi yapılar, paha biçilmez sanat eserleri ile birlikte ülkenin en çok turist alan şehri olsa da en az Roma kadar ünlü ve bir o kadar da ziyaretçi ağırlayan bir şehri var; Venedik. Gerek tarihi yapıları gerekse tüm şehri çevreleyen su kanalları ile birlikte oluşturduğu kendine özgü muazzam manzarası nedeni ile Venedik her yıl dünyanın farklı noktalarından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Okyanus ortasında bir cennet: Phuket Adası

Özellikle son yılların tüm dünyadan akın akın ziyaretçi alan yerlerinden biri Tayland’ın güneyinde yer alan Phuket Adası. Açıkçası bu ilginin oluşması da pek haksız sayılmaz. Yalnızca resimlerine bile bakıldığında adanın ne denli muazzam bir doğa harikası olduğunu görebiliyorsunuz. Denizin bu denli berrak, kumların bu denli sarışın olduğu bir manzarayla dünyanın başka yerinde karşılaşmak pek mümkün değil. Phuket Adası ilk zamanlarda yalnızca Doğu Asya ülkelerinden ziyaretçileri ağırlıyor olsa da Tayland’ın yoğun tanıtım çalışmaları sonucunda dünyaya açılmayı başardı ve iyi ki de başarmış.

Adını herkesin bildiği bir cennet köşesi: Maldivler

Hayatınızda yalnızca bir  kere tecrübe edebileceğiniz bir tatilin adresi olabilir Maldivler sizin için. Gerçekten dünyanın başka yerlerinden bulunması çok zor olan kumsalları, denizi, lüks şekilde donatılmış tatil köyleri ile herkesi büyülüyor. Hindistan’ın güneyinde yer alan adalar dizisi Maldivler, toplamda 1200’ü aşkın adadan oluşuyor. Bu tropikal adalar dizisinde harika bir tatil geçirmeniz için gereken her şey var. Rüya gibi bir tatil deyiminin hayat bulduğu gerçek bir yer diyebiliriz Maldivler için.

Yeniden aşık olmak için bir tutam Paris…

Paris yıllardır dünya turizminin zirve noktasında diyebiliriz. Hatta öyle abartılı bir üne sahip ki, özellikle Uzak Doğuluların yaşamış olduğunu Paris Sendromu denen bir psikolojik sendrom bile var. Öyle ya da böyle dünyada sayısız insanın gitmeye can attığı noktalardan biri ve romantizmin başkenti olarak kabul ediliyor. Öyle ki hemen hemen bütün romantik komedilerde  en az bir kere uğruyorlar bu şehre… Aynı zamanda bir kültür ve sanat şehri Fransa’nın bu bölgesi. Önceki yüzyıllardan kalma sayısız sanat eserine de ev sahipliği yapıyor.

Listemizde yer alan unutulmaz tatil köşelerine bir an önce bir seyahat düzenlemek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin