Mısır tarih, kültür ve doğa harikaları açısından zengin bir ülkedir. Giza’daki Büyük Piramitlere ve gizemli Petra şehrine ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın her yerinden insanlar ünlü yerlerini görmek ve mutfağının tadını çıkarmak için Mısır’a seyahat ediyor. Birçok insan da Orta Doğu hakkında daha fazla bilgi edinmek veya Arapça dil becerilerini geliştirmek için Mısır’a geliyor. Dünyanın en popüler destinasyonlarından biri olmasına şaşmamalı.

Dünyanın bilinen en eski yapısı Büyük Giza Piramidi’dir ve aynı zamanda Mısır’ın en ikonik görüntülerinden biridir. Firavun Cheops için bir mezar olarak inşa edilen bu ikonik yapı, 720 fit yarıçaplı kireçtaşı bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Bir dış beyaz kireçtaşı tabakasıyla kaplanmış binlerce granit bloktan oluşur. Bu harikanın inşası 20 yıldan fazla sürse de hiçbir zaman tam olarak tamamlanamadı. Bugün turistler, Sfenks ve Luksor Tapınağı gibi diğer Mısır yerleriyle birlikte bu antik yapıları keşfedebilirler.

Mısırı Keşfetmek

Mısır’ı ziyaret etmek, gecekondularda oturmak veya sokak tezgahlarında yemek yemek zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Aslında, birçok insan olağanüstü lüks seçenekleri için Mısır’ı ziyaret ediyor. Hem Kahire hem de Luksor, diğer birinci sınıf restoranlar ve alışveriş bölgelerinin yanı sıra birinci sınıf beş yıldızlı otellere sahiptir. Modern teknoloji, ziyaretçilerin konfordan ödün vermeden antik alanlara taşınmasına yardımcı oldu. Ayrıca, gezilerinden daha fazlasını isteyenler için turlar mevcuttur. Bu seçenekler, Mısır’ı keşfetmek isteyen herkes için kolay ve eğlenceli hale getirir.

Dünyanın her yerinden insanlar Mısır’a dini nedenlerle gelir. Ülke, Kahire’deki Kapadokya Konstantinopolis’i ve Mısır’daki Greko-Romen İskenderiye gibi Hıristiyan bölgelerine sahiptir. Kudüs’teki Kral Tapınağı da dindar turistler arasında popülerdir. Diğer popüler Hıristiyan siteleri arasında Vatikan Şehri ve İsa’nın doğduğu Beytüllahim yer alır. Müslüman gezginler de bu siteleri görmeye geliyorlar, Suudi Arabistan’ın yanı sıra dünyadaki diğer milletlerden daha fazla Müslüman vardır.

Çoğu insan Mısır’ı tarihi önemi veya mutfak lezzetleri için ziyaret ederken, aynı zamanda doğal güzelliğini ilk elden deneyimlemeye geliyor. Mısır yakınlarındaki okyanus balıklarla doludur ve keşif için mükemmel birkaç ada içerir. Kahire’nin hemen güneyindeki Nubia, yaklaşık 2 fit derinliğinde bir çöldür ancak tırmanmak için mükemmel olan güzel kumtaşı kayalıklarına sahiptir. Kahire yakınlarındaki dağlara tırmanmak bile size bu şehrin ve uzaktaki piramitlerin harika bir manzarasını sunar.

Zengin Kültür!

Mısır ülkesi, tarihi, zengin kültürü ve ünlü simge yapıları sayesinde dünyanın en popüler destinasyonlarından biridir. Arazi, Giza’daki ünlü Piramitlere ve Kahire’deki Büyük Sfenks’e ev sahipliği yapıyor. Büyük şehirlerin dışında, Mısır içinde de birçok popüler destinasyon var. Bunlar arasında antik Yunanistan’ın şehri İskenderiye ve binlerce yıl öncesine dayanan bir vaha şehri olan Siwa yer alıyor.

Mısır’ın en büyük şehirlerinden biri İskenderiye’dir; Aynı zamanda tarihsel olarak en önemlilerinden biridir çünkü Büyük İskender’in başkentini kurmayı seçtiği yer burasıdır. Şehir, Akdeniz’deki en büyük deniz üssüne ev sahipliği yaptığı için bugün hala önemini koruyor. Ayrıca bu şehrin içinde ve çevresinde birçok üniversite vardır ve bu onu Mısır’ın eğitim açısından en gelişmiş şehirlerinden biri yapar.

Krallar Vadisi

Krallar Vadisi, önemli tarihi değeri sayesinde tüm Mısır’da en çok bilinen yerlerden biridir. ve bir turizm destinasyonu olarak popüler kültür. Bu bölge bir zamanlar Mısır kraliyet ailesinin üyeleri için birkaç kraliyet mezar odasına ev sahipliği yapıyordu. Zamanla, içerideki kalıntıları hırsızlardan ve sert hava koşullarından korumak için çevredeki kayaya mezarlar oyulmuştur. Bugün bu alan sadece araştırmacılara açık ve sadece Mısır hükümetinin daveti ile ziyaret edilebiliyor.

Dünyadaki birçok insan Mısır’ın bir başka popüler tarihi bölgesi olan Luksor’u biliyor. Bu şehir, genç nüfusu ve canlı gece hayatı sayesinde ‘tüm Mısır’daki en popüler yer’ olarak biliniyor. Aynı zamanda tarihi önemi nedeniyle ülkenin en büyük turistik yerlerinden biridir – Kleopatra’nın yaşadığı ve son dinlenme yerini yaptığı yerdir. Bugün Luksor, zengin bir ticaret şehri olarak eski ihtişamlı günlerinden kalma birçok anıta ev sahipliği yapmaktadır.

Büyük Piramitler!

Mısır’daki bir diğer popüler destinasyon ise Krallar Vadisi; eski Mısır kraliyet üyeleri için birkaç kraliyet mezar odasının bulunduğu yer burasıdır. Kral Tut’un ailesinin üyeleri ve eski Mısır’dan diğer kraliyet üyeleri de dahil olmak üzere birçok ünlü insan buraya gömüldü. Bugün bu vadi hala kazılmış bir arkeolojik sit alanıdır ve yalnızca hükümet geçişi ile erişilebilir.

Eğer duyduysanız, muhtemelen görmüşsünüzdür- ya da en azından bir fotoğrafını görmüşsünüzdür! Giza’daki Büyük Piramitler, On Emir gibi edebiyattaki yerleri ve Indiana Jones ve The Last Crusade gibi filmler sayesinde dünyanın en ünlü simge yapılarından biridir. Hava koşulları nedeniyle erişimleri tam olarak kolay olmasa da, hala tüm Mısır’daki en tanınmış yerlerden biri.

Ünlü simge yapıların dışında, Mısır’ın her yerinde bulunabilecek birçok ilginç yer var. Siwa, serin iklimi ve antik tarihi sayesinde yıllardır popüler bir tatil yeri olmuştur. Bu kasaba, binlerce yıldan beri çeşitli medeniyetlere ait sayısız tapınak kalıntısına ev sahipliği yapmaktadır. Ürdün yakınlarında bir zamanlar eski bir Nebati kentinin bulunduğu Akabe de var – bugün, seyahat planlarından kurtulmak isteyenler için bir çöl kaçamağı olarak biliniyor.

Sfenksler!

Mısır, dünyanın en zengin kültürel yerlerinden biridir. Giza’daki Büyük Piramitlere, Sfenks‘e ve İskenderiye antik kentine ev sahipliği yapmaktadır. Mısır’ın her bölgesi tarihi öneme sahiptir ve Siwa, Edfu ve Karnak gibi ünlü yerleri içerir. Ayrıca, yılın belirli bir döneminde en iyi görülen birçok popüler mevsimsel destinasyon vardır.

Mısır’ın başlıca şehirleri Kahire, İskenderiye, Safaga ve Luksor’dur. Her biri Mısır’ın en önemli tarihi ve kültürel mekanlarının çoğuna ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar, Giza’daki Büyük Piramitleri, Sfenks’i, Mısır Müzesi’ni ve İskenderiye şehrini içerir. Kahire ve İskenderiye de dahil olmak üzere şehirlere dağılmış eski Mısır’dan başka binalar da var. Büyük şehirlerin dışında da görülmeye değer birkaç küçük köy vardır.

Kıyı Kabaları İlgileri Üzerine Çekiyor!

Ülkenin kıyı kasabaları – hem kuzey hem de güney – aynı zamanda birçok mükemmel manzaraya ev sahipliği yapmaktadır. Bunlara Safaga, Aswan, Hurghada ve Şarm El-Şeyh gibi destinasyonlar dahildir. Şarm El-Şeyh’teki en ünlü manzara, balıklar, köpekbalıkları ve Kaplumbağalarla dolu ünlü bir su altı hayvanat bahçesinin bulunduğu Mirsa Körfezi deniz parkıdır. Mirsa Körfezi’nde okyanus tabanında antik gemi enkazlarının bulunduğu çok sayıda sualtı arkeolojik alanı da bulunmaktadır. Diğer dikkate değer kıyı manzaraları arasında Mısır’ın güneyindeki Balboa Adası ve Kuzey Sina’daki Sharks Körfezi yer alır.

Mısır, şehirleri ve sahil kasabalarına ek olarak, eyaletlerinde çok sayıda dini mekana ev sahipliği yapmaktadır. En ünlü üçü Yukarı Mısır’da Teb, Aşağı Mısır’da Luksor ve Yukarı Mısır’da Edfu’dur. Üçü de çeşitli tarihi dönemlerden önemli anıtlara ev sahipliği yapmaktadır; Thebes ayrıca Karnak Tapınağı ile tanınır. Ayrıca, Mısır’da, tüm inançlardan Mısırlılar için hac yerlerinin bol olduğu çok sayıda dini köy vardır. Bunların arasında Libya’daki Siwa Vahası, Yukarı Mısır’daki Minya ve Kahire yakınlarındaki Ayn al-Qudeeb yer alıyor.

Mısır’da tarihi yerleri dışında doğal güzellikler konusunda eksiklik yok. Bunlardan bazıları, Sina’da veya Aswan yakınlarındaki Nil Nehri boyunca Nahalat el Birket’te bulunanlar gibi çöl manzaralarını içerir. Diğer popüler doğal destinasyonlar arasında Nubia; güzel Mavi Çöl; Luksor; Esna; Philae; Dendra; Abidos; Edfu; Kom Ombo; Asvan; ve Kahire yakınlarındaki Maadi Mağaraları. Maadi Mağaraları sarkıt, dikit ve diğer benzersiz oluşumlarla kilometrelerce yeraltı kireçtaşı mağaralarına sahiptir. Aşağıda şelale benzeri bir nehir bulunan açık bir alana açılan bir labirent sistemi ile dünyanın en büyük doğal kireçtaşı mağaralarından biridir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin