İnsan sosyal bir varlık sanırım bunu hepimiz kabul ediyoruz. Hayatımızın büyük bir kısmını başkaları ile geçirmek zorundayız. Yalnızlık çoğu zaman canımızı sıkan, neşemizi kaçıran bir olgu. İnsan deneyimlerini paylaşmak ve beraber mutlu olmak istiyor. Bunlar oldukça güzel ve makul istekler ancak olmayınca olmuyor demek lazım. Bir de yalnızlığı tercih edenler var ki, gezginler söz konusu olduğunda bu yüzde bir hayli artıyor diyebiliriz. Yalnızlık, kimi zaman özgürce tercih yapabilmek ile doğru orantılı olabiliyor. Hiç kimseye bağlı kalmadan yalnızca canınızın çektiği gibi hareket etmek, spontane gelişen tatil planlarından asla ödün vermemek. Bunlar için yalnız ve özgür olmak gerekiyor. Tek başına gezmek isteyen özgür ruhlu gezginler için yalnız seyahat edebileceğiniz en iyi 5 yeri listeledik.

Tayland

Uzak Doğu, macera dolu keşiflerin, gizemlerin, renkli kültürlerin ana vatanı diyebiliriz. Tayland çok sayıda insanı yıl içerisinde ağırlıyor. Özellikle son zamanlarda ülkenin turizm alanında yaptığı yatırımlar sonucunda dünyanın hemen hemen her noktasından çok fazla insanın tatil için bu ülkeyi tercih ettiğini görebilirsiniz. Elbette bunda ülkenin nispeten ucuz tatil rotalarından biri olmasının da avantajı büyük. İsterseniz çift olarak da gidebilirsiniz elbette. Ancak iyi bir Tayland tatilinin özelliği doğa gezilerinden, alışverişe, mistik tapınaklardan muazzam güzellikte adalara kadar birçok seçeneği bir arada bulunduruyor olması. Bu ülkede özgürce canınızın istediği her şeyi yapmak tatilinizin en güzel noktalardan biri olacak. Özellikle eğlence hayatı ile birlikte Tayland son zamanlarda yalnız gezginlerin en çok tercih ettiği tatil rotalarından bir tanesi.

Floransa / İtalya

Rönesans döneminde bir tatil geçirmek ister miydiniz? Evet, bu fiziksel olarak pek mümkün değil belki ama Floransa dünya üzerinde buna en çok yaklaşabileceğiniz yerlerden biri. İnsan tatili boyunca gezmek, görmek, keşfetmek; sergilere katılıp müzeleri incelemek ister. Bunun için bol vaktinizin ve kendinize ait bir planınızın olması şart. Floransa ise sizi rönesansın izleri ile karşılayan dünyanın en muhteşem şehirlerinden biri bana göre. Özellikle biraz olsun sanat merakınız varda İtalya’nın bu vizyoner şehrini mutlaka ama mutlaka görmelisiniz. Floransa’da çift olarak tatil yapabilirsiniz ancak böylesi bir şehri bağımsızca, kafanıza estiği gezebilmek de anılarınız arasında hatırladığınız en iyi tatillerden biri olabilir. Eğer bu denli dolu dolu olan bir şehri gezmek için fazla zamanınız da yoksa tek başınıza aklınıza estiği gibi özgürce gezebilir, renkli festivallere katılabilirsiniz.

Amsterdam / Hollanda

Küçük, şirin mimarisi ile dikkat çeken evler. Birbirinden harika tasarlanmış binalar. Avrupa’nın eğlence merkezlerinden biri olan Amsterdam şehri kesinlik gezilmesi gereken yerlerden biri. Ancak bu şehir özellikle tek başınıza tasarlayacağınız tatillerinizin baş tacı olabilir. Sınırsız eğlence hayatı, sayısız gezilip görülecek yerleri, başka yerlerde yaşaması zor olan şeyleri deneyebilme fırsatları ile Amsterdam tek başına özgür bir tatil hayal edenler için gerçekten biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Barselona / İspanya

Akdeniz sıcak ve renkli şehirleri ve aynı oranda mutlu insanları… Barselona dünyadaki en güzel Akdeniz şehirlerinden biri. İspanya’nın bu şehri aynı zamanda ülkenin ziyaretçiler açısından en popüler noktası.  Denizin, kumun, güneşin ve eşsiz sanat anlayışının tadını çift olarak da çıkarabilirsiniz ama bu çılgın şehrin gece yaşamını deneyimlerken özgür ve bağımsız olmak size daha önce hayal bile edemediğiniz deneyimlerin kapısını aralayabilir. Bu şehirde tek başınıza dahi olsanız sıkılmayacağınız kesin. Barselona da yapılacak en güzel şey kesinlikle tatilinizin keyfini çıkarmak.

Prag / Çek Cumhuriyeti

Özellikle son bahar mevsiminde ayrı bir güzel olan Prag’ta her köşe başı ayrı bir görebilirsiniz. Avrupa’nın doğal güzellikleri ile ünlü önemli şehirlerinden biri. Aynı zamanda son dönemde genç gezgin kitlesinin dikkatini çekmesi ile de biliniyor. Bu durum Prag’da gece yaşamının da ön plana çıkmasına neden oldu. Şehir tam anlamı ile Avrupa’nın yeni gözdesi diyebiliriz. Doğal güzellikleri ve hareketli gece yaşamının yanı sıra tarihi yapıları ile de aklınızı başınızdan alacak.

En yakın zamanda yalnız başınıza bir tatile çıkmak istiyor ve listemizde yer alan ülkelerden birinde olmayı düşlüyorsanız yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin