Otobüs yolculukları, seyahatlerimizi kısaltmak için insan oğlu olarak geliştirdiğimiz yöntemlerin belki de en çok kullanılanı. Gitmek istediğimiz güzergah üzerinde, mesafeleri hızla kapatırken otobüslerin geniş camlarından manzaranın tadını çıkarmak, bazen uzun yolculuk boyunca bizleri farklı diyarlara sürükleyecek bir kitaba gömülmek ya da film izlemek pek çok seyahatseverin tutkularının başında geliyor. Günümüzde, yolcuların seyahat esnasında istenilen konforu yakalaması için teknolojik imkanlar da seferber olmuş durumda. Isıtma ve aydınlatma sistemleri, medya seçenekleri, eğlence içerikleri ve daha fazlası yolcuların hizmetine sunuluyor. Bu nedenle seyahati için otobüs yolculuğu yapmak isteyen çok sayıda kişi bulunuyor. Ülke içerisinde seyahat ederken otobüs bileti bulmak pek sıkıntı olmuyor. Ancak, ülkemizden yurt dışı rotalarına da otobüs ile seyahat etmek isteyen çok sayıda insan var. Peki, bu mümkün mü? Elbette, Türkiye’den yurt dışına seferler düzenleyen farklı otobüs firmaları mevcut. Siz sevgili ziyaretçilerimiz için otobüs ile gidebileceğiniz Avrupa şehirlerini kısaca listeledik. 

Atina (Yunanistan)

Atina, kelimenin tam anlamı ile Avrupa’nın kültür merkezlerinden bir tanesi. Atina, tarihin ilk dönemlerinden itibaren insanlığın en önemli merkezlerinden biri olmuş ve bu köklü tarihi geçmişinin izlerini bugüne taşıyarak günümüzde de önemini koruyor. Atina Orta Doğu’dan bakıldığında karşılaşılan ilk Avrupa kenti. 

Atina günümüze kadar uzanan süreç boyunca, Roma, Bizans, Antik Yunan, Latin vb. pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu nedenle bu şehre kadim tanrıların şehri denilmesi son derece normal görünüyor. Özellikle edebiyattan, sinemaya birçok alanda kendine yer bulan Yunan mitolojisinin merkezi Atina olarak kabul ediliyor. 

Modern Yunanistan’ın başkenti olan Atina’da yaklaşık 4 milyon kişi yaşıyor. Şehir günümüzde modern mimari ve tarihi değerlerin dengeli şekilde birbirine karıştığı dünyanın ender şehirlerinden bir tanesi. Tüm bu özellikleri düşünüldüğünde dünyanın farklı noktalarından ve ülkemizden her yıl binlerce ziyaretçiye kapılarını açması son derece normal. Türkiye üzerinden de Atina otobüs bileti satın alarak Atina kentine otobüs yolculuğu yapmanız mümkün. 

İsperih (Kemallar)

İsperih, Osmanlı döneminde bilinen adı ile Kemallar, Bulgaristan’ın kuzey doğu bölgesinde Razgrad ile bağlantılı olan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Her iki şehirde, çok sayıda Türk’e ev sahipliği yapmasından ötürü bizim için ayrıca önem arz ediyor. Günümüzde hala birçok kaynakta Kemallar olarak anılan bu kentin ismi Bulgaristan yönetimi ele aldıktan sonra önce Asparuh ve daha sonra ise İsperih şeklini almış. Razgard içerisinde yaşayan Türklerin ülkemizde olan bağları hala devam ettiğinden bu iki şehir, Bulgaristan’ın Türkiye üzerinden en çok ziyaretçi çeken şehirleri arasında yer alıyor.

İsperih içerisinde Bulgarlar ve Türkler yüzlerce yıllık ortak yaşamın getirdiği barış ilkesi ile yaşıyor. Bu nedenle karma bir kültür oluşmuş durumda. Kent merkezinde bir Ortodoks kilisesinin yanında bir cami görebileceğiniz gibi Bulgarca tabelaların yanında Türkçe tabelaları da rahatlıkla görebilirsiniz. Doğal güzellikler bakımından da son derece zengin olan Avrupa’nın bu kentine Türkiye üzerinden otobüs yolculuğu ile kolaylıkla ulaşım sağlamak mümkün.

Burgaz (Bulgaristan)

Burgaz, Bulgaristan’ın Karadeniz kıyı şeridinin güneyinde yer alan ve Türkiye sınırında Kırklareli ile komşu olan Burgaz ilinin idari merkezi olan şehirdir. Burgaz, özellikle 20. yüzyıl içerisinde göstermiş olduğu harikulade gelişim ile dünyanın farklı noktalarından gelen turistlerin tercih ettiği rotalardan biri konumuna gelmiştir. 

Burgaz, coğrafi olarak çevresi denizlerle çevrili ve sınırları içerisinde çok sayıda göl barındıran bir şehirdir. Bu durum kentte etkili olması beklenen soğuk havaları son derece yumuşattığından iklimin ılıman olmasına neden olmuştur. İkliminin turizm açısından son derece uygun olması da bu alanda gelişmesi üzerinde son derece etkili olmuş. 

Burgaz kentinde yapılan arkeolojik çalışmalar, bölgenin tarihinin M.Ö 3000 yılına kadar uzandığını gösteriyor. Geçmişinde bir liman kenti olması nedeniyle önemli bir ekonomik merkez olması Roma ve Osmanlı gibi imparatorlukların şehir üzerinde hakimiyet kurmasında etkili olmuş. Bu nedenle modern Burgaz içerisinde Roma ve Osmanlı mimarisinin örneklerini de görebilmeniz mümkün. Ülkemiz ile komşuluk içerisinde bulunan bu şehre Türkiye üzerinde Burgaz seferi düzenleyen çeşitli otobüs firmalarının Burgaz otobüs bileti satın alarak karayolu üzerinden seyahat edebilirsiniz. 

Selanik (Yunanistan) 

Selanik veya Selânik, Yunanistan’ın ikinci büyük kenti ve Yunanistan Makedonyası’nın yönetim merkezidir. Selanik’in nüfusu 315 binin üzerinde olarak sayılmıştır.

Selanik özellikle Türk vatandaşları için büyük bir öneme sahiptir. Selanik, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu şehir olması nedeniyle ayrı bir yere sahiptir. Selanik içerisinde Atatürk’e dair eserlerin sergilendiği müzeleri görebilmeniz mümkündür. 

Selanik, uzun bir dönem boyunca Osmanlı hakimiyeti altında yaşamış bir şehirdir. Bu nedenle bugün şehrin modern yapılanması içerisinde Osmanlı mimarisinin de farklı örneklerini görebilmek mümkündür. Türkiye üzerinden farklı otobüs firmalarından Selanik otobüs bileti satın alarak karayolu üzerinde şehre seyahat edebilirsiniz. 

Haskovo (Bulgaristan)

Haskovo (Hasköy), Bulgaristan’ın Türkiye ve Yunanistan sınırına yakın kendine özgü bir kenti olarak dikkat çekiyor. Yukarı Meriç Vadisi boyunca uzanan bu küçük şehir, Avrupa’nın genelinde hakim olan yapılaşmadan uzak görünümü ile ziyaretçilerin dikkatini çeken bir nokta. Yapılan demografik çalışmalar gösteriyor ki; Günümüzde Haskovo şehri sınırları içerisinde Bulgar, Türk ve Çingene vatandaşlar bir arada yaşıyor. Osmanlı döneminde Balkanların kilit noktalarından biri olan Bulgaristan o dönemde uygulanan iskan politikası nedeniyle çok sayıda Türk’e ev sahipliği yapıyordu. Yaşanılan siyasi olaylar nedeniyle bölgede yerleşik düzende bulunan Türklerin bir kısmı kentten ayrılmış olsa da günümüzde hala çok sayıda Türk burada yaşıyor. Bu nedenle kentin kültürü içerisinde hem bizim kültürümüzden hem de Bulgar kültüründen çok sayıda eseri ve ögeyi bir arada görebilirsiniz.

Listemizde yer alan Avrupa şehirleri ve daha fazlasına bir otobüs bileti alarak ulaşmanız mümkün… Türkiye üzerinden sefer düzenleyen otobüs firmalarının en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden satın alabilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma; yurt dışı rotaların seferlerinde mevsimsel yada pandemi kaynaklı düzenlemeler yapılabiliyor. Bu sebeple seyahat planınızı yaparken bunu göz önünde bulundurmanız ve biletinizi biraz erken almanız tavsiyemizdir. 

Keyifli Yolculuklar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin