Malumunuz, insanlık olarak oldukça uzun bir süredir gezegenimizin üzerinde bulunuyoruz. Binlerce yıllık süreç boyunca kendimizi ve çevremizi geliştirmek adına ortaya koyduğumuz onlarca farklı eser bulunuyor ve bunların pek çoğunu bugün bile dünyanın farklı noktalarında görebilmek mümkün. Yolculuklar ise insanoğlunun yaşam serüveni boyunca daima kaderinin bir parçası olmuş. Zaman içerisinde seyahat süresini kısaltmak, daha konforlu şekilde seyahat etmek gibi çeşitli nedenler ile onlarca binlerce farklı güzergah keşfedip onlarca farklı araç geliştirmiş bulunuyoruz. Uçaklar, gemiler, trenler ve otobüsler hepsi hayatımızın ve elbette seyahatlerimizin ayrılmaz bir parçası. Peki, siz yolculuklarınız için en çok hangi aracı tercih ediyorsunuz? Bu sorunun cevabı farklı nedenler dolayısı ile farklı araçlar şeklinde olsa da otobüsler bugün hala en çok kullanılan seyahat araçlarının başında geliyor ve böyle de olması gayet iyi? Neden mi? Bugün her fırsatta seyahate çıkan gezginler için neden otobüs yolculuklarını tercih etmemiz gerektiğini listeliyoruz.

1 . Otobüs yolculukları keşif için harika bir fırsat sunuyor. 

Bir gezgin; yani dünyanın hemen hemen her noktasını arzu ile keşfetmeye açık biri için otobüs yolculukları harika bir imkan sunuyor. Özellikle uzun yolculuk boyunca iki nokta arasında kat ettiğiniz mesafeler boyunca geçtiğiniz her noktayı ağır ağır izleyebilme imkanı buluyorsunuz. Yalnız kalkış ve varış noktalarınızda değil, aynı zamanda iki nokta arasındaki birçok manzaraya tanıklık etme fırsatı yakalıyorsunuz. Daima keşfe açık bir gezgin için daha iyisi ne olabilir ki?

2 . Otobüsler ile neredeyse her yere ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi özellikle Brezilya ve Türkiye gibi ülkelerde ulaşım ağında yer alan araçların çok büyük bir kısmını otobüsler oluşturuyor. Bu ülkelerde karayolu ulaşım ağı o kadar geniş alanlara yayılmış durumdaki, ülkenin tüm şehirlerini rahatlıkla gezebiliyorsunuz.

3 . Otobüs yolculukları her zaman daha hesaplı…

Seyahat tutkusu ile dolu dünyayı keşfetmeyi bekleyen bir gezginseniz muhtemelen karşılaşacağınız en büyük sorunlardan biri bütçe problemleri olacaktır. Evet, gezmek, görmek paha biçilemez anılara sahip olmanıza neden olabilir ancak bunu finanse edecek bir bütçemiz olmadığında hayallerimiz de yarı da kalıyor. Otobüs yolculuklarının bir diğer avantajı da diğer seyahat araçları ile karşılaştırıldığında en hesaplı seçenek olması.

4 . Otobüsler giderek daha konforlu hale geliyor.

Yolculuk sırasında sağlayabildiğimiz konfor da tercih ettiğimiz aracı belirlememize yarayan oldukça önemli bir faktör. Uzun yolculuklar boyunca rahat bir koltukta kitabımızı okumak, multimedya imkanlarından yararlanmak henüz yoldayken tatilimize başlamak için harika bir fırsat. Kişinin tercihlerine göre değişiyor olsa da otobüs yolculuklarının her geçen daha da konforlu hale geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çok daha geniş oturma alanları, artan multimedya seçenekleri, genişleyen ikram çeşitleri ile birlikte sonlanmasını istemeyeceğiniz yolculuklara çıkabilirsiniz. Üstelik oluşan rekabet ortamından dolayı neredeyse tüm otobüs firmaları imkanlarını genişletmek için olabildiğince çaba sarf ediyor.

5 . Yeşil bir dünya için otobüsleri sevin.

İnsanların oluşturduğu karbondioksit miktarı dünyanın başına pek de sevimli olmayan işler getirmeye devam ediyor. Aslında kelimeleri yumuşatmanın böylesi önemli bir sorun karşısında pek yararlı olacağını düşünmüyoruz; Eğer gerekli önlemler hızla alınmaz yeşil dünyamız renklerini yakın gelecekte kaybedebilir. Toplu taşıma imkanlarını tercih etmek yerine kendi aracınızı kullanmak ise üretilen karbondioksit miktarına tahmin ettiğinizden fazla etkili oluyor. Bir otobüs ile yolculuk etmenin trafikteki otuz araçlık bir karbondioksit üretimini engellediğini biliyor muydunuz? Otobüsler, motorlu araçlar içerisinde en düşük karbondioksit üretimine sahip ve bu nedenle de seyahatleriniz için en yeşil seçenek.

6 . Enerji tasarrufu için otobüsleri tercih edin.

Otobüslerin en çevreci seçenek olduğundan bahsetmiştik, bunun nedenlerinden bir tanesi de en verimli enerji tüketimine sahip ulaşım aracı olmaları. Bir otobüs ile kıyaslandığında, hızlı trenler yaklaşık 2 katı, dizel araçlar 6 katı, uçaklar 7 katı, diğer kişisel araçlar ortalama sekiz katı enerji tüketimine neden oluyor.

Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin