Orta Doğu gezileri son yılların en popüler seyahat turları arasında yer alıyor. Kişiler Orta Doğu gezileri kapsamında birçok tarihi yapıtı ve semavi dinlerin doğduğu yerleri görme ayrıcalığına erişiyorlar. Orta Doğu gezi rehberi kapsamında kişilerin mutlaka görmesi gereken yerlerin listesi aşağıdaki gibidir. İşte o liste!

Irak

Irak, Güneybatı Asya’da yer alan bir ülkedir. Irak’a dönüşecek olan topraklara ilk olarak Neolitik dönemin bir parçası olarak yaklaşık 10.000 yıl önce yerleşildi. Babil ve Asur, şimdi Irak topraklarında gelişen en eski Mezopotamya uygarlıkları arasındaydı. MÖ 612’de Pers Kralı II. Cyrus (MÖ 569-530), günümüz İran ve Irak’ının yanı sıra Türkiye ve Suriye’nin bazı kısımlarını içeren Ahameniş İmparatorluğu’nu kurdu.

Herhangi bir ülkeyi ziyaret ederken keşfedebileceğiniz sınırsız cazibe merkezi vardır. Ancak Irak, uzun ve çalkantılı tarihi nedeniyle özeldir. Antik kalıntılardan ülke insanlarının karşılaştığı günümüz zorluklarına kadar görülecek ve keşfedilecek çok şey var.   İlginizi çeken şeylere bağlı olarak Irak’ta ziyaret edilecek birçok farklı yer var. Nefes kesen güzellikler, antik kalıntılar veya kültürel yerler arıyorsanız, o zaman Irak mükemmel bir destinasyondur. Plajlar ve eğlence dolu aktiviteler arıyorsanız, o zaman Bağdat veya Basra daha hızlı olabilir. İlgi alanlarınız ne olursa olsun, Irak’ın sizin için bir şeyi var.

Ürdün

Ürdün, ziyaret edilecek birçok ilginç yeri olan güzel bir ülkedir. En popüler turistik yerlerden bazıları Petra, Ölü Deniz, Jerash ve Akabe’dir. Ürdün ayrıca doğa yürüyüşü ve trekking yapmak, kristal berraklığındaki sularda yüzmek ve dünyaca ünlü tatil beldelerinde kayak yapmak için harika fırsatlar sunuyor. Amman’ın başkenti Ürdün’ün en önemli şehridir. Ülkenin ortasında yer alır ve neredeyse iki milyon kişiye ev sahipliği yapar. Babilliler ve Asurlular dönemine kadar uzanan zengin bir tarihe sahip etkileyici bir şehirdir. Arka planda Karakurum sıradağlarının karla kaplı zirvelerinin görüntüsü unutulmaz bir deneyimdir. Şehir, çeşitli turistik mekanlar ve sokak pazarları ile hareketlidir.

 Petra, Ürdün Nehri kıyısında Wadi Musa vadisinde bulunan güzel bir arkeolojik sit alanıdır. İlk olarak MÖ 2. yüzyılda Nebatiler tarafından askeri bir saray olarak kurulmuştur. Daha sonra önemli bir ticaret merkezi haline geldi ve son üç Bizans imparatorunun mezar yeri oldu. Site şimdi bir UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı ve Ürdün’ün en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biridir. Renkli cepheleriyle ünlüdür ve bölgedeki en iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden biri olarak kabul edilir.

Bir Bedevi köyü ziyaret etmek için büyüleyici bir yerdir. Çölün ortasında bir vahadır ve geleneksel Bedevi yaşamına benzersiz bir bakış açısı sunar. Köy, doğal bir çöküntü içinde yer alır ve tırtıklı tepelerle çevrilidir. Bedevilerin nasıl yaşadıklarını ve hayvanlarına nasıl yöneldiklerini görmek bir deneyimdir.

Lübnan

Lübnan, güzel manzarası ve tarihi ile bilinir. Gezilecek çok yer var ama en önemlileri hangileri? Farklı insanlar farklı görüşlere sahiptir, bu nedenle belirli önerilerde bulunmak zordur. Ancak Lübnan’da ziyaret edilecek en popüler yerlerden bazıları Beyrut, Bekaa Vadisi, Lübnan Sedirleri, Lübnan Dağı ve Shouf’tur. Lübnan’da nasıl dolaşabilirsiniz? Etrafta dolaşmanın en popüler yolları araba, otobüs, taksi ve bisiklettir. Taksiler genellikle etrafta dolaşmanın en ucuz yoludur, ancak turistik bölgelerde çok pahalı olabilir. Otobüsler, etrafta dolaşmanın ikinci en popüler yoludur ve genellikle taksilerden daha ucuzdur. Araç kiralama da taksilerden daha ucuz bir seçenek olabilir ancak turistik bölgelerde daha pahalı olabilir. Bisiklet kiralama bir seçenektir, ancak bulunması zor olabilir ve diğer ulaşım türlerinden daha pahalı olabilir.

Lübnan’ı ziyaret etmeden önce, gidilecek yeri araştırmak önemlidir. Lübnan’daki siyasi durumu okumak da yararlıdır. Güncel olaylar, varış yerini nasıl deneyimlediğinizi etkileyebilir. Örneğin, Suriye’deki savaş Lübnan’da turizmi zorlaştırdı ve Lübnan’daki güvenlik durumu mal ve hizmet fiyatlarının artmasına neden oldu. Ancak, bu konuları okuyarak ve önceden plan yaparak Lübnan’a gelen ziyaretçiler, mevcut koşullar ne olursa olsun harika bir deneyim yaşayabilirler.

İsrail

İsrail tarih, kültür ve doğal güzelliklerle dolu bir ülkedir. Ziyaretçilere sunacağı o kadar çok şey var ki, nereden başlayacağınıza karar vermek zor olabilir. Plajlar, tarihi yerler, canlı şehirler veya muhteşem manzaralar arıyorsanız, İsrail’de herkes için bir şeyler var! İsrail ayrıca Kudüs, Tel Aviv ve Nasıra gibi dünyanın en popüler turistik yerlerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Yani ister ilk yurtdışı seyahatinizi planlıyor olun, ister eski bir favoriyi tekrar ziyaret ediyor olun, bu liste işleri kolaylaştırmaya yardımcı olacak!

İsrail, ziyaret edilecek çok çeşitli cazibe merkezlerine sahip güzel bir ülkedir. Arkeolojik alanlar, doğal güzellikler, canlı şehirler ve bir dizi başka ilgi çekici yer var. Farklı alanlar farklı deneyimler sunar, bu nedenle bir gezi planlamadan önce neyle ilgilendiğinizi belirlemek önemlidir.

İsrail’de ziyaret edilecek birçok farklı yer var. Golan Tepeleri, Negev, Arava Vadisi, Celile ve Batı Şeria, tüm popüler turistik yerlerdir. Her biri, güzel manzarası için Golan Tepeleri, çöl ortamı için Negev, inanılmaz şelaleleri için Arava Vadisi, nehirleri ve gölleri için Celile ve arkeolojik alanları için Batı Şeria gibi kendine özgü cazibe merkezlerine sahiptir. Seyahatiniz için en iyi destinasyonu seçmek için neyle ilgilendiğinizi belirlemelisiniz. Çeşitli destinasyonları çevrimiçi olarak araştırabilir veya bir seyahat acentesi ile görüşebilirsiniz. Gideceğiniz yere karar verdikten sonra seyahatinizi buna göre planlayabilirsiniz.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan Ortadoğu’da yer alan bir ülkedir. Yüzyıllardır dünya tarihinin önemli bir parçası olmuştur ve bugün hala etkili bir rol oynamaktadır. Ülkenin zengin kültürü, çarpıcı doğal güzelliği ve çeşitli manzaraları onu kaçırılmaması gereken bir yer haline getiriyor. Suudi Arabistan’a gitmeden önce biraz araştırma yapmak önemlidir. Ülkenin geleneklerinin yanı sıra yürürlükte olan katı kıyafet kurallarının da farkında olmanız gerekir.

Suudi Arabistan’a seyahat ederken hatırlanması gereken en önemli şeylerden biri muhafazakar bir ülke olmasıdır. Yerel kültüre saygılı olmak ve mütevazı giyinmek önemlidir. Ayrıca ülkenin alkolle ilgili katı kurallarının ve toplumda alkole nasıl davranıldığının da farkında olmalısınız. Suudi Arabistan’a gelen ziyaretçilerin ziyaret etmesi gereken en önemli turistik yerlerden bazıları Riyad, Mekke ve Medine’dir. Riyad, Suudi Arabistan’ın başkentidir ve birçok devlet dairesine ve KSA Kültür Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Mekke, İslam’ın en kutsal yeridir ve popüler bir turizm merkezidir. Medine, Peygamber Muhammed’in doğum yeridir ve aynı zamanda Suudi İslam Üniversitesi’nin sitesidir.

Mısır

Mısır, zengin kültürünü ve tarihini keşfetmek için sonsuz fırsatlara sahip egzotik güzelliklerin ülkesidir. Antik kalıntılardan hareketli şehirlere ve sakin köylere kadar Mısır’da turistlerin ziyaret edebileceği pek çok yer var. İster macera ister dinlenme arıyorsanız, bu destinasyonlarda sizi bekleyen özel bir şey olacak. Ne mutlu ki Mısır, ziyaret edilecek çok çeşitli nefes kesici güzellikteki yerleriyle bolluk ülkesidir. Muhteşem antik anıtlar, lüks kaplıcalar ve seçkin tatil köylerinden huzurlu çöllere ve pastoral vaha köylerine kadar her şeyi bulabilirsiniz. Mısır’daki en popüler turistik yerlerden bazıları Kahire, Luksor, Rembrandt’ın Evi, Krallar Vadisi, Abu Simbel ve Aswan’dır. 

Ülkemiz üzerinde de Orta Doğu’nun farklı noktalarına seferler düzenleyen otobüs firmaları bulunuyor, dilerseniz Türkiye’nin her yerinden NeredenNereye.com üzerinden en uygun Orta Doğu otobüs biletlerini online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin