Dünya üzerinde herkesin mutlaka hayatında bir kez dünya gözüyle görmesi gereken birçok mekan bulunuyor. Bu mekanların şah eserliğine hayran kalmamak elde değil. Maddi durumu yeterli olan herkesin mutlaka ölmeden önce görmesi gereken mekanların listesi!

Venedik

Venedik, Adriyatik Denizi’nin en kuzeyindeki kanal üzerine kurulmuş, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Öyle ki diğer kanallı şehirler Venedik’e benzetilmiştir. Venedik, balayı çiftlerinin favori rotaları arasında kendine yer buluyor.

İstanbul

Tarihsel olarak üç imparatorluğun başkenti olan İstanbul, dünyada iki kıta üzerine kurulu tek şehirdir. Muhteşem mimarisi, doğal güzellikleri ve mutfağı ile İstanbul ölmeden önce mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir.

Norveç- Fiyortlar

Norveç dünyanın en sakin ve huzurlu ülkelerinden biridir. Ülkenin güçlü ekonomisinin bir diğer önemli yönü de doğasıdır. Atlantik kıyısındaki fiyortlar da dev yolcu gemilerinin uğrak yeri konumundadır.

Monako

Monako, Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ikinci ülkesi ve en zenginlerinden biridir. Jetlerin kuşattığı bu küçük prenslik mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Peru- Machu- Picchu

20.yüzyıla kadar bilinmeyen Machu Picchu, gizemini hala koruyan yerlerden biridir. And Dağları üzerine kurulmuş olan Machu Picchu, İnka medeniyetinin en büyük miraslarından biridir.

Roma

Tarihe damgasını vuran imparatorluklardan biri olan Roma’nın kuruluş yeri olan aynı adı taşıyan şehir, bugün sınırları içinde Katolik inancının merkezi olan Vatikan’ı barındırıyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Roma, sanat ve tarih tutkunlarının en çok aranan yerlerinden biridir.

Marakeş

Otantik atmosferi ile Marakeş, Fas’ın en popüler turistik şehirlerinden biridir. Farklı baharatları tatmak ve sokaklarında zamanda yolculuk yapmak istiyorsanız mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Marakeş’tir.

Prag

Bu tür listelerde olmazsa olmazlardan biri de Prag’dır. Kafka’nın, Bohemya’nın ve aşıkların şehri olan Prag, tarihi binalarıyla Vltava Nehri’nin güzelliğini yansıtıyor.

Londra

Dünyanın en çok dilli şehri olan Londra, gerçek bir kültür mozaiğidir. Bu şehirde farklı mutfakların lezzetlerini tadabilir, müzelerinde dünyanın en ünlü tablolarına hayran olabilir, dünyaca ünlü müzisyenlerin canlı performanslarını izleyebilirsiniz.

New- York

Ekonomik ve kültürel olarak dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan New York, yüksek yapıları ve hareketli gece hayatıyla dikkat çekiyor.

Göbeklitepe- Türkiye

Şanlıurfa’daki Göbeklitepe, insanlık tarihinin yeniden yazılmasına yol açan keşiflere ev sahipliği yapıyor. Bilinen tarihin yeniden yazılmasına vesile olan ve 10.000 yıllık insanlık hikayesini geri getiren Göbeklitepe mutlaka görmeniz gereken bir yerdir.

Paris

Paris her zaman Paris’tir. Paris, tıpkı İstanbul gibi sadece bir kez değil, birkaç kez görülmesi gereken bir şehirdir, sokakları, kafeleri ve müzeleri yüzyıllardır insanları büyülemiştir.

Cape- Town

Dünyanın güney ucundaki bu güzel şehir, dağları andıran dağları, çok kültürlü yapıları ve bitişiğindeki safari olanakları ile ziyaretçilerini cezbetmeye devam ediyor.

Petra

Petra Antik Kenti

Bu asırlık antik kent, Ortadoğu coğrafyasının mutlaka görülmesi gereken güzelliklerinden biridir.

Phuket

Phuket/Phi Phi Adaları

Tayland son yıllarda dünyanın en popüler turistik yerlerinden biri olmayı başarmıştır. Başkent Bangkok dışında Phuket gibi tatil beldeleri de görülmeye değerdir.

Bali

Bali, Endonezya’nın en güzel adalarından ve her yıl milyonlarca turisti ağırlayan dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir.

Buenos Aires

Buenos Aires, Amerika’nın en Avrupalı ​​şehridir ve Kanada’nın Montreal şehri ile tango, aşk ve sanatın başkenti olarak kabul edilir. Mesafeye rağmen, dünyanın her yerinden insanlar her yıl şehri ziyaret ediyor.

Barcelona

Akdeniz’in en ünlü şehri Barselona, ​​​​geniş, planlı sokakları, büyük binaları, meydanları, gece hayatı ve futbol kültürüyle turistler tarafından seviliyor.

Efes

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, dünyanın ikonik kütüphanelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda bölge Hristiyanlar için çok önemlidir. Meryem ailesinin de bulunduğu yer burasıdır.

Dublin

Edebiyatseverler için mutlaka görülmesi gereken bir şehir olan Dublin, edebiyata ve sanata damgasını vurmuş birçok ünlü yazarın sokaklarında dolaşmasıyla benzersizdir.

Viyana

Viyana, genellikle Paris’e kıyasla dünyanın en önemli kültür başkentlerinden biridir ve müzeleri, konser salonları ve sarayları turistleri çekmeye devam etmektedir.

Amsterdam

Venedik gibi kanallarla çevrili Amsterdam, Özgürlük Şehri olarak da bilinir. Gece hayatıyla ünlü bu şehirde tekne turu yapabilir, önemli müzeleri gezebilirsiniz.

Malta

Akdeniz’in ortasında yer alan Malta, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Günümüzde orta çağ tarihi ile ünlü olan Malta, turistlerin ilgi odağı olmaya başlamıştır. Malta dil öğrenmek isteyenler için de popüler bir destinasyondur.

Lizbon

Portekiz’in başkenti Lizbon, sarı tramvayları, dar sokakları ve karakteristik binaları ile tanınır. Bu tarihi şehir, özellikle romantik bir kaçamak arayanlar arasında popülerdir.

Sevilla

Sevilla, portakal çiçekleri ile bezeli dar sokakları, kaleleri ve efsanevi tapas mezeleriyle İspanya’nın mücevheridir.

Lhasa

Lhasa, Tibet Budizm’inin manevi başkenti, Himalayalar’daki görkemli tütsü tapınakları ve sarayları ve yuvarlanan manzaralar zihninizde unutulmaz bir görüntü oluşturuyor.

Rio de Jenario 

Dünyaca ünlü Karnavaldan görkemli gökyüzüne kadar Rio de Janeiro, 5 duyumuzun tümüne hitap eden bir deneyimdir. Dünyanın en ünlü iki plajının burada olduğundan bahsetmiyorum bile!

Varanisi

Hindistan’ın en kutsal şehirlerinden biri olan Varanasi, beş duyunuzu büyüleyen bir yerdir. Ganj’ın iki yakasındaki hacılar, din adamları ve adanmışlarla ufukta güneşin doğuşunu izlemek asla unutamayacağınız bir deneyim.

Floransa

Floransa, Rönesans’ın doğum yeridir ve dünyanın en güzel sanat koleksiyonlarından bazılarına sahiptir. Çarpıcı mimariden, lezzetli Toskana mutfağından ve muhteşem kiliselerden bahsetmiyoruz bile!

Küba

Eski Havana’nın sokaklarını keşfetmek sizi zaman içinde götürecek ve eski model arabalar, deniz meltemi ve ev yapımı yemeklerin kokusuyla vakit geçirebileceksiniz.

Atina

Buradaki Akropolis tapınağı, görülmesi gereken birçok listenin başında geliyor, ancak şehrin güneşli sokakları, çiçeklerle bezeli meydanları ve büyük müzeleri, Atina’nın antik kalıntılardan çok daha fazlası olduğunu gösteriyor. 

Türkiye’nin ölmeden önce görülmesi gereken şehirlerine ya da Atina gibi yurt dışı şehirlerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin