Avusturya, Orta Avrupa’da, baştan sona etkileyici manzaralara ev sahipliği yapan, bir kış sporları merkezi haline gelmesini sağlayan dağlar ile çevrili muazzam bir yer. Avusturya, aynı zamanda tarihi kentleri ve köylerinde dünyanın farklı noktalarından binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak eşsiz manzaralara tanıklık etmesini sağlayan bir tatil destinasyonu. Karla örtül göz alabildiğince uzanan tepeleri, insana başka bir dünyanın kapılarını açan olabildiğince uzanan vadileri ile Avusturya tartışmasız Avrupa’nın en dikkat çekici noktalarından bir tanesi. Biz de yakın zamanda Avusturya seyahati düşleyen gezginler için ülkenin gezilecek yerlerini kısaca derledik.

Avusturya Gezilecek Yerler

Viyana

Pek çok gezgin tarafından Avrupa’nın en görkemli şehirlerinden biri olarak kabul edilen Viyana, zamana meydan okuyan yapıları, her mevsimi eşsiz şekilde sergileyen doğal güzellikleri ve çiftlerin vazgeçilmezi romantik atmosferi ile Avrupa’nın mutlaka görülmesi gereken kentlerinden bir tanesi. Romalılar tarafından kurulan bu şehir günümüze kadar birbirinden harika kültürel birikimleri bünyesinde toplayarak ulaşmayı başarmış. Viyana’da çok sayıda, saray, devlet binası, müze ve galeri bulunuyor. Tatiliniz boyunca şehirde sıkılmadan doya doya gezebiliyorsunuz. Şehir, eski dönemlerde kendisini istilacılardan korumak için inşa edilmiş yapıların çevresine konumlanmış. Mimari açıdan bir görsel şölen sunan şehir bu yapılar ile doğal güzellikleri son derece renkli bir mozaik şeklinde ziyaretçilerine sunuyor.

Salzburg 

Müziğe ilgisi olanlar için Salzburg oldukça önemli bir kent. Müziğin dahi ismi Mozart’ın doğduğu şehir olan Salzburg çok sayıda müzik etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Şehir meydanında bulunan Mozartplatz Heykeli dünyanın farklı köşelerinden müzik etkinlikleri için gelen ziyaretçileri kapıda karşılıyor diyebiliriz. Elbette Salzburg şehri yalnızca müzik ile ön plana çıkan bir nokta değil. Avrupa’nın bu küçük kenti tıpkı Viyana’da olduğu gibi çok sayıda mimari esere de ev sahipliği yapıyor. Birbirinden harika manzaralar eşliğinde müzik ziyafeti çekmek için harika bir tatil rotası Salzburg.

Salzkammergut 

Salzkammergut tatili sırasında eşsiz doğa manzaraları eşliğinde son derece romantik dakikalar geçirebileceğiniz bir bölge. Dünyanın farklı köşelerinden pek çok çift tatillerini Salzkammergut’un romantik ortamında geçirmek için buraya geliyor. Biraz romantizm Wolfgang ve Hallstat gibi romantik kasabalar bölgeyi ziyaret eden turistlerin öncelikli olarak uğrak adresi oluyor. Bölgede aynı zamanda romantizm atmosferini iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayan çok sayıda göl bulunuyor.

Zell Am See

Zell Am See Salzbur içerisinde yer alan dağları ve gölleri ile meşhur diğer bir tatil rotası. Bir zamanlar Fransız askerlerinin kontrolü altında bulunan bu bölge zaman içerisinde gelişim göstererek çok sayıda kayak turnuvasına ev sahipliği yaptı. St. Hippolyte Romanesk Kilisesi, Zell Am See bölgesinin en çok ziyaretçi çeken mimari eserleri arasında bulunuyor.

Innsbruck 

Dünyaca ünlü manzaraların etkileyici mimari yapılar ile yan yana durduğu bir diğer nokta olan Innsbruck Alplerin kalbinde oldukça şirin bir bölge. İkinci Dünya Savaşı sırasında en çok hasar alan noktalardan biri olmasına karşın Inssbruck zaman içerisinde kendisini geliştirerek bugün önemli turizm noktalarından biri olmayı başarmış durumda.

Graz

1999 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine eklenen Graz Tarihi Kent Merkezi Avrupa’nın en iyi şekilde korunmuş noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Muhteşem Saat kulesi ve kiliseleri ile mimarinin doğa ile buluştuğu bir diğer nokta Graz. Burayı gezmenin şüphesiz en iyi noktalarından biri, mimari ve doğal harikalar ile kuşatılmışken Avusturya’nın belki de en lezzetli yemeklerini tadabilme fırsatı yakalamanız.

Tuna Vadisi 

Avusturya sınırları içerisinde gerçekleştirebileceğiniz en güzel etkinliklerden biri hiç şüphesiz Tuna Vadisinde yer alan gezi teknelerinden birine atlayarak nehir boyunca bölgeyi gezmek. Göz alabildiğince uzayıp akan bu nehir boyunca yemyeşil kasabaları, kiliseleri, kaleleri doyasıya izleyebilirsiniz. Nehir seyahatiniz boyunca anı yakalamak ve sonsuza dek saklamak isteyeceğiniz pek çok manzara ile karşılaşmanız mümkün. Bu nedenle yolculuğa hazırlıklı çıkmak yerinde olacaktır.

Klagenfurt 

Sekiz yüz yıllık bir tarihe sahip olan Klagenfurt, eski şehir merkezinde görkemli konak, tarihi evler, müzeler ve galeriler ile süslü harika bir bölge. Bu harika şehir Wörthersee Gölü’nün eşsiz manzaraları boyunca uzanıyor ve bünyesinde onlarca kale, kilise, kule gibi tarihi mimari yapılara ev sahipliği yapıyor.

Eisenstadt

Burgerland’ın başkenti Eisenstadt, Joseph Haydn’in en meşhur eserlerinden bazılarını bestelerken 30 yıldır çalıştığı, ilginç bir barok kasabası. 13. yüzyıldan kalma St. Martin’s Katedrali, harika İngiliz usulü peyzaj bahçeleri ile Gloriette, mağzalar, kafeler, restoranlar ile birlikte masalsı güzelliklere ev sahipliği yapan Eisenstadt Avusturya’nın mutlaka gezilmesi gereken noktaları arasında bulunuyor.

Avusturya ziyaretçilerinin seyahatlerini sonlandırmadan önce, “Bregenz, Linz, Wachau, Bad Gastein” gibi diğer önemli noktaları görmelerini tavsiye ediyoruz. NeredenNereye.com ailesi keyifli yolculuklar diler! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin