İngiltere dünyanın en ünlü ülkelerinden biridir. Tarihi, kültürü ve mutfağıyla ünlü İngiltere, ulusla ilgilenen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. İngiltere ayrıca birçok ünlü tarihi mekâna ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok ziyaretçi, kendilerini İngiltere’nin farklı misafirperverlik markasına kaptırmak için ülkenin zengin turizm sektöründen yararlanıyor.

İngiltere birçok ünlü tarihi mekâna ev sahipliği yapmaktadır. En iyi bilinen site muhtemelen aynı zamanda İngiltere’nin başkenti olan Londra’dır. Diğer ünlü yerler arasında Stonehenge ve Hadrian Duvarı bulunur. Bu sitelerin üçü de arkeolojik önemi ve doğal güzelliği ile ünlüdür. İngiltere’yi ziyaret etmek isteyenler ilgi alanlarına göre bir gezi planlamalı; tarihe ilgi duyanlar tarihi yerleri ziyaret edebilirken, doğa bilimcileri ülkenin doğal harikalarını görebilir. Bu yerlerden birini tek başına ziyaret etmek eğitici olabilir, ancak onu bir ilgi alanıyla birleştirmek daha keyifli bir deneyim sağlayacaktır.

Olağanüstü Manzaraların Ülkesi!

İngiltere’nin her yerinde doğal manzaralar bulunur. Her bölgenin farklı iklimleri ve topografyası sayesinde kendine özgü doğal güzelliği vardır. İngiltere’nin kuzeyi daha serin bir iklime ve bol miktarda göl, boğaz ve dağa sahiptir. Güney, subtropikal ormanlar, nehirler ve dağların yanı sıra kasaba ve köylerle dolu geniş bir kırsal alan ile daha ılıman bir iklime sahiptir. Midlands, yaprak döken ve iğne yapraklı ormanların yanı sıra otlaklar ve çöllerle ılıman bir iklime sahiptir. Tüm bu alanlar, keşfedilecek çok çeşitli doğa harikaları sunar. Manzaralı alanları görmek isteyenler, gezilerini havanın en iyi olduğu yerlere göre planlamalı; soğuk hava bazı insanları keşfetmekten caydırabilirken, sıcak hava insanları uzaklara bakmaya daha az motive edebilir.

İngiltere’nin tarihi, kültürü ve mutfağı ülkeyi ziyaret etmeyi eğlenceli ve eğitici hale getirir. Birçok insan Stonehenge’i görmek için İngiltere’ye gelir; oradayken Salisbury Katedrali, Bath ve Oxford’u da görebilirler. Londra, tüm bu farklı kültürel cevherleri keşfetmek için mükemmel bir üs görevi görür. İnsanlar Londra’nın çevresindeki barlarda yerel müzisyenlerin geleneksel İngilizce şarkılarını dinleyerek vakit geçirebilir. Ya da ‘bölgesel lehçe’ adı verilen benzersiz İngiliz aksanına sahip oyunlar için Shakespeare’s Globe Theatre’ı ziyaret edebilirler. İngiltere’ye yapılacak bir gezi de ülkenin lezzetli yemeklerinden bazılarını tatmadan tamamlanmış sayılmaz; sosis ve püre gibi şeyler insanlara evlerini hatırlatır, böylece onları menülerine sokmak için ellerinden geleni yaparlar.

Birleşik Krallığın Merkezi!

İngiltere, aynı zamanda Birleşik Krallık’ın bir parçası olan Avrupa’da bir ülkedir. Görkemli kaleleri, tarihi kentleri ve doğal güzellikleri ile dünyanın en ünlü ülkelerinden biridir. İngiltere’nin sunduğu en iyi şeyleri deneyimlemek isteyen gezginler bu fikirleri göz önünde bulundurmalıdır.

İngiltere bir yarımadadır, bu nedenle Avrupa’nın birçok yerinden ulaşım kolaydır. Londra’dan Avrupa’nın diğer bölgelerinden insanlar Britanya Adaları’nı kolayca görebilirler. İngiltere’ye en yakın adalar Wight Adası ve Köpekler Adası’dır. Bunların ötesinde Wight Adası, Man Adası ve Scilly Adaları vardır. Ardından, hepsi Channel Islands Group’un bir parçası olan Channel Adaları-Jersey, Guernsey ve Sark vardır. Bu adaların tümü Birleşik Krallık’ın bir parçasıdır ve İngiltere’den farklı geleneklere sahiptir. Ancak, kolay bir yolculuk için yeterince yakınlar.

Ünlü Binalarıyla Görkemli Yapıları!

İngiltere’nin en soğuk bölgeleri dışında hepsi çok sayıda doğal güzelliğe sahiptir. Ülkenin kır çiçekleri ile kaplı birçok yeşil mera ve tepesi vardır. Genel olarak, insanların burada doğa sevgisi var. Bu ülke aynı zamanda Sakson yapılarıyla da tanınır – taş, ahşap ve topraktan yapılmış miras binaları. İngiltere’yi ziyaret etmeyi planlayan herkes, Stonehenge ve Salisbury Katedrali gibi ünlü binalarına mutlaka bir göz atmalıdır.

İngiltere’nin tarihi harika turlar ve hediyelik eşya seçenekleri de sunar. Birçok gezgin, asırlık gelenekleri ve kraliyet tarihi için Londra’ya gitmeyi tercih ediyor. Diğer popüler siteler arasında Westminster Abbey, Buckingham Sarayı, Londra Kulesi ve Parlamento Tepesi bulunmaktadır. Harry Potter filmleri, taş mimarisiyle eski İngiliz kiliselerine yepyeni bir hayat verdi; artık herkes onları Hogwarts olarak biliyor.

İngiltere dünyanın en ünlü ülkelerinden biridir. Adı, birinci yüzyılda şimdi Hertfordshire olarak adlandırılan bölgeye inen Angles adlı Germen kabilesinden geliyor. İngiltere aynı zamanda Shakespeare’in oyunları ve Milton’ın Milton’ı gibi ünlü edebi eserlere de ev sahipliği yapmaktadır! Aynı zamanda kaleler, krallar ve kraliçeler, jöleler ve çaylar ülkesidir. İngiltere’nin kültür, tarih ve gastronomi açısından dünyaya sunacağı çok şey vardır.

Başkent Londra!

Londra, İngiltere’nin başkentidir ve birçok tarihi mekana ev sahipliği yapmaktadır. Adı, ‘Thames nehrindeki kara’ anlamına gelen Eski İngilizce’den gelmektedir. Birçok kişi ünlü Big Ben saat kulesini, Parlamentoyu, Buckingham Sarayı’nı ve Londra Kulesi’ni görmek için Londra’yı ziyaret eder. Birçok kişi de şehri yeraltı raylı sistemle gezmeyi tercih ediyor. Londra’da yürüyerek veya toplu taşıma araçlarıyla gezinmek kolaydır. Ayrıca çevreyi gezmek için kolayca bisiklet veya özel araba kiralayabilirsiniz.

Kırsal turizm, İngiltere’de vakit geçirmenin popüler bir yoludur. Birçok insan parkların, göllerin ve doğal güzelliğin tadını çıkarmak için İngiliz kırsalını ziyaret eder. Kırsal kesimde ayrıca Kral VIII. Henry’nin Hampton Court Sarayı’ndaki sarayı veya Stonehenge gibi birçok tarihi yer vardır. Birçok insan gezileri sırasında kırsalda birkaç gün kamp yapmayı tercih ediyor. Bu sayede hem kentsel hem de kırsal turizmin tadını aynı anda çıkarabilirler.

Araba kullanmak, İngiltere’deki kırsal bölgeyi görmenin bir başka popüler yoludur. Keşfedilecek birçok ücretsiz milli park var; en bilinenlerinden bazıları Hadrian Duvarı, Westbury, Kuzey Galler, Oxfordshire, Cotswolds ve Bath’dır. Çoğu milli parkta, yola çıkmadan önce aracınızı benzinle doldurabileceğiniz benzin istasyonları bulunur. Bazılarında, engebeli yollarda saatlerce sürdükten sonra yemek yemek için durabileceğiniz restoranlar da vardır.

Edebiyatın, Romanların Ülkesi!

İngiltere, Jane Austen’in Gurur ve Önyargı ve Charles Dickens’ın Bir Noel Şarkısı da dahil olmak üzere dünyanın en büyük edebi eserlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Londra’ya gelen pek çok ziyaretçi, şehri edebi derneklerine dayanarak keşfetmeyi tercih ediyor. İngiltere’de geçen diğer ünlü eserler arasında Emily Brontë’nin Uğultulu Tepeler ve J.M. Barrie’nin Peter Pan’ı sayılabilir. İster hızlı bir gezi ister daha uzun süreli bir konaklama planlıyor olun, burada İngiltere’de görülecek ve yapılacak şeyler için bazı öneriler var.

Popüler İngiliz Kültürünün En Gözde Bölgesi Londra

Londra, İngiltere’nin başkenti ve dünyanın en ünlü şehirlerinden biridir. Aynı zamanda Roma dönemine kadar uzanan dünyanın en eski şehirlerinden biridir. Bu tarihi şehir, ziyareti değerli kılan büyüleyici yerlerle doludur. Bu yerlerden biri, dünyanın dört bir yanından taç mücevherlerinin ve büyük eserlerin sergilendiği Londra Kulesi’dir. Ayrıca yukarıdan 360 derece görmenizi sağlayan dev bir cam küre olan London Eye’ı da görebilirsiniz. Kent ayrıca tarihi eserleri, sanatı ve diğer kültürel mekanları görebileceğiniz çok sayıda müzeye sahiptir. Ayrıca eve dönmeden önce bir bardak İngiliz birasının veya diğer yerel biraların tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda pub vardır.

Birçok insan İngiltere’yi gökyüzünün açık olduğu ve güneşin en sıcak olduğu yaz aylarında ziyaret etmeyi tercih eder. Ancak yine de diğer mevsimlerde de birçok güzel yer görebilirsiniz. Örneğin, birçok parkta ilkbaharda çiçek açan ağaçlar vardır. Kiraz çiçekleri Washington DC’de de aynı saatlerde baharı müjdeliyor. Yıl boyunca, canlı müzik ve diğer eğlenceli aktivitelerin tadını çıkarabileceğiniz Londra’nın ünlü karnavalı veya 1 Mayıs kutlamaları gibi festivaller de vardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin