Hepimizin yaşadığı üzere artık yaz ayları içerisinde yer alıyoruz. Senenin en uzun gününü geride bırakmamıza karşın güneşin batışı gene de oldukça geç vakitlere denk geliyor. Bu da mevsim normalleri içerisinde yüksek sıcaklıklarla birlikte çok uzun vakitler geçireceğimiz anlamına geliyor. Söz konusu bu durumda yapılacak en iyi şey kendimizi uzun, sıcak günlerin etkisinden kurtarmak için serin sulara kendimizi atmak. Ancak tatil için fazlaca vakti olmayan ve ülkenin en büyük, en keşmekeş içerisinde olan şehri İstanbul’da yaşayanlar için günübirlik kaçamak yapacak temiz suları bulmak hiç de kolay. Tam da bu noktada karşımıza İstanbul’a yakın konumu ile şehir sakinlerine adeta can simidi atan Menekşe Plajı karşımıza çıkıyor. Siz sevgili ziyaretçilerimiz için Türkiye’nin ve İstanbul’un temiz suyu ve berrak denizi ile dikkat çeken Menekşe Plajı’na kısa bir yolculuk yapıyoruz.

Menekşe Plajı, Türkiye’nin kaliteli suyu ve masmavi denizi ile dikkat çeken turistik noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle İstanbul içerisinde olması nedeni ile bu yorucu şehirde, sıcak yaz günlerinin etkisinden kurtulmak isteyen şehir sakinlerine muhteşem bir kaçamak fırsatı sunuyor. Bu nedenle yaz döneminde şehirden yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor diyebiliriz. İstanbul’dan gelen ziyaretçilerin çoğunlukta olduğu plaj, temiz suyu ile büyük şehirlerde bulunması zor olan bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Ancak şehrin nüfusu göz önüne alındığında Menekşe Plajı da özellikle yaz sezonunda bir hayli kalabalık olabiliyor. Bu nedenle, hafta sonu yerine hafta içi vakit geçirmeyi düşünebilirsiniz.

Menekşe Plajı

Menekşe Plajı, İstanbul ilinin Bakırköy ilçesine bağlı durumdaki ve Florya semti sınırları içerisinde varlık göstermekte olan oldukça değerli bir plaj olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul gibi devasa bir metropol söz konusu olduğunda şehir sakinlerinin günübirlik olarak serinlemesi için biçilmiş kaftan olan Menekşe Plajı yaklaşık olarak 620 metrelik sahil şeridine sahip.

Uzun sahil şeridi ile birlikte oldukça büyük bir alanı kaplayan Menekşe Plajı, ortalama olarak 200 tane şemsiye, 200 tane şezlong, 3 tane can kurtaran kulesi, 2 tane cankurtaran mobosu, 10 adet cankurtaran personeli, 1 adet kurtarma botu, 1 ambulans, 8 adet soyunma kabini ve 300 araçlık kapasiteye sahip otoparkı ile ziyaretçilerinin karşısına çıkıyor. Sahip olduğu bütün bu güzellikleri ile birlikte Menekşe Plajı, İstanbul’un yoğun ve stresli yaşamından bir gün bile olsa kaçmak isteyenler için gerçekten bulunması zor bir şans sunuyor. Ulaşım kolaylığı da plajın ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmesine neden oluyor. Üstelik plaj ve çevresi hemen her bütçeye uygun tatil imkanları sunuyor. Bunca güzel özellikten sonra sizlere yalnızca Türkiye’nin bu şirin doğa harikası plajını ziyaret etmek kalıyor.

Menekşe Plajı’nda Kamp Yapılır mı?

Küçük Çekmece Gölü’nün hemen yanında bulunan konumu ile Florya Menekşe Plajı, İstanbul’un mutlaka gezilip görülmesi gereken noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlar burada yaz aylarında, sevdikleri ile birlikte denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak istiyor. Sıcaklığın tavan yaptığı yaz aylarında insanların bu plajı tercih etmesinin en büyük nedeni, genelde büyük şehir çevrelerinde alışık olduğumuzun dışında son derece temiz sulara sahip olması. Menekşe Plajı’nda ziyaretiniz sırasında berrak suları nedeni ile sığ kesimde bulunan deniz kabuklularını bile görmek mümkün. Üstelik renkli ve hareketli yapısı ile meşhur turizm noktalarında bulunan plajları da aratmadığını söylemek gerek.

Menekşe Plajı’nın bu ziyaretçi dostu yapısı göz önüne alındığında günübirlik ziyaretler dışında biraz daha fazla zamanı olan insanlar burada kamp yapmak ve sevdikleri ile daha fazla vakit geçirmek istiyor. Bu nedenle insan burada kamp olanaklarının olup olmadığını merak ediyor? Evet, Menekşe Plajı’nda kamp yapmak mümkün. Üstelik bölgeye geldikten sonra uygun kamp alanlarına ücretsiz olarak çadırınızı kurabiliyorsunuz. Ancak Menekşe Plajı’nda kamp yapmak istiyorsanız planınızı gerçekten iyi yapmanız gerekiyor. Oldukça ziyaretçi canlısı özellikleri nedeni ile yaz aylarında son derece kalabalık olan bu plajda kamp yeri bulmak zor olabiliyor. Bu durumu aşmak için ilk olarak tatilinizi hafta içerisinde bir gün olarak belirleyebilirsiniz. Eğer bu mümkün değilse plaja biraz erken saatlere giderek, uygun alanlara çadırınızı kurabilirsiniz.

Eğer kamp yapmak istiyorsanız, mevsim normallerini de göz önünde bulundurmanız gerek. Hava sıcaklıklarının son derece yüksek olduğu yaz mevsiminde, yüksek sıcaklıklar ile arası iyi olmayanlar zorluk çekebilir. Özellikle doğan güneş ile birlikte güneş ışıklarını engelsiz şekilde alan bu plaj sabahın erken saatlerinden itibaren son derece sıcak olabiliyor. Neyse ki, temiz suları ve serin suları sizleri bekleyen deniz hemen yanı başınızda.

Menekşe Plajı’na Nasıl Gidilir?

Deniz, güneş ve kumun tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için mükemmel bir alternatif oluşturan plaj, Küçükçekmece Gölü’nün kıyı tarafında yer alıyor. Menekşe Plajı’na ulaşım sağlamak için Bakırköy – Florya seferleri düzenleyen otobüsleri ya da Yenibosna’dan bölgeye sefer düzenleyen minibüsleri kullanabilirsiniz. Elbette kişisel aracınız ile de plaja ulaşım sağlamak mümkün.

Menekşe Plajı Giriş Ücreti

İstanbul’un bu doğa harikası plajının şehir sakinleri için en güzel özelliklerinden biri de Halk Plajı olarak hizmet vermesi. Bu nedenle Menekşe Plajı ziyaretçilerinden giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Menekşe plajı bu özelliği ile de şehirden kaçıp, denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak isteyen kişiler tercih sebebi oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin