Malezya, bugün rotamızı çevirdiğimiz Güney Asya’nın kalbinde yer alan, egzotik kültürü ve renkli coğrafyası ile ilgi çeken bir ülke. İnsanların çok da dahil olmadığı gizemli plajları, yeşilin ve mavinin karıştığı adaları, binlerce yıllık geçmişinden günümüze taşıdığı kültürel mirası, ender rastlanan bitki ve hayvan türleri ile tatil seçeneklerini ideal şekilde harmanladığı bir ülke Malezya. Tropikal iklim kuşağında yer alan bu ülke dünyanın en çok ziyaretçi alan tatil bölgelerinden biri olarak gösteriliyor. Güney Asya’nın en yüksek dağı Mount Kinabalu çevresinde kurulmuş olan, görselliği ile akıllardan uzun süre çıkmayacak zenginliğe sahip dalış noktaları, dünyanın geçmişine tanıklık etmiş olan kadim yağmur ormanları, dünyanın farklı noktalarına görmenize imkan bulunmayan 286 aldı ender hayvan türü, 25.000 yıllık geçmişleri ve renkli yaşamları ile ilgi çeken farklı etnik gruplarla Malezya sizlere Asya’nın zenginliklerini sonuna kadar açan bir tatil deneyimi sunuyor. Malezya özellikle tropikal iklimi, el değmemiş plajları, zengin denizaltı yaşamı ile deniz – kum – güneş üçlüsünden vazgeçemeyen gezginlere harika bir tatil sunuyor.

Güney Asya’nın en güvenli tatil merkezlerinden biri olarak kabul edilen Malezya 28 milyonun üzerinde nüfusa sahip ve fedaratif anayasal monarşi ile yönetiliyor. Malezya birbirinden bağımsız pek çok adaya ev sahipliği yapması ile birlikte isimleri Peninsular Malaysia ve Malaysian Borneo olan iki ana büyük kara parçasından oluşan bir ülke. Yakın geçmişte, 1957 yılından ülke İngiliz sömürgeliğinden çıkıp bağımsızlığı ilan etmiş ve toprakları üzerinde Malay, Çinli, Hintliler ve yerel halk bir arada yaşıyor. Kozmopolit bir yapı içerisinde süren sosyal hayatında, ülke içerisinde Müslüman, Hindu, Budist ve daha pek çok farklı inanışa sahip insanı bir arada görmek mümkün. Eğer el değmemiş doğal ortamlar tatiliniz için vazgeçilmez bir kriter ise Malezya tam sizlere göre bir seçenek. Ülkenin yüzde atmışı milyonlarca yıllık geçmişe sahip olan kadim yağmur ormanları ile kaplı ve size eşine ender rastlanır doğal ortamları sunuyor.

Malezya’da Gezilecek Yerler 

Malezya yolculuğunuz için ülkeyi gezmeye başkent Kuala Lumpur’dan başlayabilirsiniz. Burası ülkede yer alan farklı etnik kültürlere ait insanların bir arada yaşadığı bir şehir. Çin ve Hint mahalleri, gösterişli alışveriş merkezleri, gökdelenleri, devasa boyutlarda yemyeşil parkları ile oldukça etkileyici bir şehir Kuala Lumpur. Şehir yolculuğunuz boyunca, “Petronas İkiz Kuleleri, KL Tower, Merdeka Meydanı, Pasar Seni (Central Market), Little İndia, Chinatown, İslami Eserler Müzesi” gibi pek çok noktayı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kuala Lumpu şehir merkezine yalnızca yarım saat uzaklıkta yer alan ve dünyanın en büyük mağara tapınağı olarak bilinen Batu Caves’i de ziyaret edebilirsiniz.

Langkawi Adaları, Malezya’nın saklı kalmış enfes güzelliklerini keşfedebileceğiniz en güzel yerlerin başında geliyor. Ana karanın yaklaşık 30 km uzağında yer alan Langkawi, Turkuaz renkli harika denizi, sarışın kumsalları, yağmur ormanları ile kaplı çevresi, lüks konaklama ve vergisiz alışveriş fırsatı ile tam bir tatil cenneti diyebiliriz. Langkawi bölgesine giden ziyaretçiler adalardan ayrılmadan önce, “Langkawi Cable Car, Oriental Village, Underwater World, Cenang Plajı, Pregnant Lady Lake, Pulau Payar Marine Park” gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz.

Cameron Highlands, kısaca Malezya’nın Karadeniz’i olarak adlandırabileceğimiz bir bölge. Özellikle yüksek sıcaklıkla arası pek iyi olmayanlar için Kuala Lumpur’un 200 km uzaklığında bulunan bu alan yağışlı iklimi ve sıcaktan kaçmanızı sağlayacak gür ormanları ile harika bir kaçış noktası oluşturuyor. Bölge yüksek rakımda ve bol yağış altında içerisinde barındırdığı uçsuz bucaksız çay tarlaları ile ünlü.

Penang Adası’nda bulunan ve aynı isimli eyaletin başkenti olan UNESCO Dünya Mirası Listesine’de gitmeyi başarmış olan Georgetown renkli tapınakları ile tüm ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Bu ada parçası küçük bir alan üzerine kurulmuş olsa dahi içerisindeki etnik çeşitlilik ve kozmopolit yapı insanı şaşırtıyor. Bölge içerisinde Hintli, Burmalı, Taylandlı, Avrupalılar bir arada yaşıyor. Ada, birçok seyahat otoritesi ve bu alanda çalışma gösteren site tarafından ölmeden önce görülmesi gereken 10 adadan biri olarak gösteriliyor. Aynı zamanda buraya özgü bir yöresel lezzet olan Penang Laksa’sı CNN tarafından dünyanın en lezzetli yiyecekleri listesinde yedinci sıraya yerleştirilmiş. Ayrıca Güney Asya’nın en büyük Budist tapınağı olan Kek Lok Si Temple ve Penang Khoo Kongsi Müzesi burada bulunuyor.

Seyahatiniz sırasında bir sonraki durağınız başkent Kuala Lumpur’un yaklaşık olarak 2 saat kadar uzağında yer alan Meleka şehri olabilir. Mabul, Sipadan, Kapalai aynı bölge içerisinde beyaz kumlu plajları ile ünlü olan harika alanlar. Eğer tatiliniz boyunca mutlaka deniz – kum – güneş üçlüsünü bir araya getirmeye özen gösteriyorsanız mutlaka görmeniz gereken alanlardan bir tanesi. Ayrıca daha önce başka bir yer rastlamadığınıza emin olabileceğiniz canlı türleri ve zengin görselliği ile Borneo Adası’nda yer alan Kuching ve Kota Kinabalu doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin