Bugün dünyanın en büyük turizm ülkelerinden biri de Amerika Birleşik Devletleri biliyorsunuz. Peki, Amerika Birleşik Devletleri ve turist kelimelerini bir araya getirdiğimizde aklınıza ilk gelen yerleri sayın deseydik… Eminim pek çok kişi Las Vegas’ı listesine dahil edecektir. Las Vegas Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinde yer alan kumar ve eğlence hayatı ile ünlü şehridir. Bugün bu renkli ve bir o kadar da eğlenceli şehre kısa bir yolculuk yapıyoruz.

Biliyorsunuz, dünyanın en ünlü turizm şehirleri Roma, Paris, New York gibi şehirler kendileri hakkında yapılan tanıtım çalışmaları ile dünya genelinde ünlü oluyor ve bunun neticesinde bizde beklentiler oluşturuyorlar. Las Vegas şehri içinde bu durum söz konusu ve en genel tabiri ile biz bu şehri tam bir eğlence mekanı olarak biliyoruz. En azından bu konuda endişelenmenize gerek yok. Las Vegas sizde yarattığı eğlence beklentisini fazlası ile karşılayabilecek bir şehir. Bir defa burada her şeyin en büyüğünü görmeye hazır olun derim! Bir tabelaya mı bakıyorsunuz, muhtemelen olabilecek en ışıklı, en büyük tabela hazırlanmıştır. Bir otele mi bakıyorsunuz? Muhtemelen söz konusu mekana dikilebilecek en büyük otel binlerce odası ile dikilmiştir. Kafeler, restoranlar, kumarhaneler … Bir şehirde eğlence adına arayabileceğiniz her şey ama her şey Las Vegas içerisinde bulunuyor. Üstelik buraya gelen turistlerin birçoğu sınırsız eğlence için geldiklerinden tam olarak istedikleri tarzda partilerin düzenlendiğini de söyleyelim. Kontrolden çıkmak, hız kesmemek, sınır tanımamak mı istiyorsunuz? Bu konsepte uygun düzinelerce parti olduğunu ve sürekli olarak tekrarlandığını hatırlatalım.

Bu şehre gitmek için en uygun dönemin ne zaman olacağı kafasında böyle bir tatil planlayan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Bu farklı etkilere göre değişebilir tabi ki. Las Vegas’ın biraz lüks tüketime uygun olduğunu ve bütçe ayırmanız gerektiğini söylemek lazım. Tabi ki, daha bütçenizi biraz daraltmak için hafta içi tatillerini tercih edebilirsiniz. Hafta sonu otel fiyatları diğer günlere göre gerçek anlamda abartılı olabiliyor. Ayrıca sonbahar mevsimi de fiyatların görece daha uygun olduğu bir zaman dilimi. Ayrıca zamanlama yapmak konusunda hava durumu da oldukça etkili bir faktör. Sıcakları sevmiyorsanız, yılın oldukça büyük bir kısmı sizin için uygun değil. Çünkü Vagas çölün ortasında yer alıyor ve hayli sıcak bir iklime sahip. Kasım – Şubat ayları arasında ise sıcaklıklar düşüyor ve biraz daha normal şartlar altında eğlenceye devam edebiliyorsunuz. Elbette zamanlama konusunda etkili olan bir diğer önemli faktör ise etkinlikler oluyor. Ancak bu konuda endişeye mahal yok, eğlenmek üzerine kurulu olan bu şehirde yılın hemen hemen her dönemi etkinliklerle dolu geçiyor diyebiliriz.

Şehirde ne kadar zaman geçireceğinizi planlamak tamamen esnek diyebiliriz. Çünkü şehirde sürekli olarak bir etkinlik, bir eğlence, festival, müzikal ne ararsanız bulunuyor. Bu nedenle sizin belirlediğiniz “bana bu kadarı yeter” zaman dilimine kadar Las Vegas’ta iyi bir tatil geçirebilirsiniz. Elbette bütçenizinde belirlediğiniz süre için yeterli olması gerekiyor.

Las Vegas ile ilgili olarak söylenmesi gereken bir diğer önemli konu ise şehir içi ulaşım. Neden mi önemli? Elbette deneyimli bir gezginseniz, her durumda istediğiniz yere ulaşmanın bir yolunu bulabilirsiniz. Ancak fazla deneyime sahip değilseniz Las Vegas için işler biraz zor diyebiliriz. Toplu taşıma konusunun tamamen bir muamma olması ayrı bir dert bununla birlikte şehirde zaten fazla tercih edilmiyor. Taksi en çok kullanılan araç ancak özellikle yoğun haftasonu gecelerinde devlet dairesinde sıra bekliyormuşsunuz hissi uyandıran uzun kuyruklar ile karşılaşmanız muhtemel. Diyebiliriz ki, son zamanlar insan hayatına giren taksi uygulamaları adeta ziyaretçilerin eli ayağı olmuş durumda ve otellerde bunlar için özel bölümler bile oluşturulmuş.

Las Vegas ve Kumarhaneler

Evet, eminim Las Vegas denildiğinde herkesin aklına bir şekilde kumarhaneler geliyor. Elbette kumar alışkanlığını değerlendirmek bizim işimiz değil, bu nedenle yalnızca şehirdeki kumarhane yapısından çok kısa bahsedip geçeceğiz. Öncelikle şehre giriş yaptığınızda “abartıldığı kadar var” ifadesini kullanabilirsiniz. Zira herhangi bir otelin kumarhane tanımlaması yok; Buraya gelen herkes varsayılan ayarlarında bir kumar düşkünü olarak kabul edilmiş gibi. Her otelden adımınızı içeri attığınızda ilk olarak kumarhane bölümü ile karşılaşıyorsunuz. Üstelik bunun için otele giriş yapmanıza bile gerek yok, havaalanından şehir merkezine kadar hemen hemen her noktada küçük kumar makineleri görmeniz mümkün. Ancak oynayacak olanlara tavsiye “kasa daima kazanır,” diyelim ve geçelim.

Las Vegas’ta Gezilecek Yerler

Evet, her şeyin gezilecek görülecek yerleri vardır elbette Las Vegas’ın da var. Ancak, bir Roma zenginliği, bir doğa cenneti beklerseniz tamamen yanlışa düşmüş olursunuz. Burada her şey eğlence odaklı ve lakin buraya kadar gelmişken birkaç yer de göreyim derseniz eğer, “Las Vegas Sign, Bellagio, Fountains of Bellegio, Venetian, NY NY Hotel, Cosmopolitan, Ceasers Hotel, Luxor Hotel, Paris Hotel, Fremont Street, The Neon Museum, LINQ Promenade, Seven Magic Mountains” gibi noktaları görebilirsiniz. Sizin de dikkatinizi çekeceği gibi listedeki pek çok yer ünlü otellerden oluşuyor. Burada birçok filmin çekildiği oteller de var ve zaten otel sahipleri bunu bir pazarlama aracı olarak kullanıp bangır bangır yayınladığından pek de kaçırma fırsatınız olmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin