Yıl boyunca çalışan bizlerin çok fazla tatil fırsatı olmuyor. Kendimize ayırabildiğimiz kısacık zamanlarda iliklerimize kadar işleyen yorgunluğu atmamızı sağlayacak güzel bir tatil hepimizin hakkı. Senenin stresini, sıkıntısını atmamızı sağlayacak hareketli bir tatil yada kafamızı dinlemek için bir köşeye çekileceğimiz keşfedilmemiş bir cennet. Bu kısa kaçamakları yapabilmek için en iyi fırsatlardan bir tanesi de Kurban Bayramı tatili. Bu yıl Kurban Bayramı tatili yaz aylarının sonuna denk geliyor. Bu da demek oluyor ki tatilimizi ister deniz, kum, güneş üçlemesi ile değerlendirebilir istersek kendimize çok farklı rotalar çizebiliriz. Bu yıl kurban bayramı tatilinde gidebileceğiniz 10 yeri sizler için listeledik.

Erdek

Aileniz ile birlikte huzur dolu bir tatil geçirebileceğiniz tatil noktalarının başında geliyor Erdek. Marmara bölgesinde fazla yol kat etmeden harika bir tatil geçirmek için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Kurban bayramı tatilinin yaz aylarına denk gelmesi nedeni denize girmek isteyenler de olacaktır. Denize birçok kıyısı olan Erdek bu konuda da gözde yerlerden bir tanesi.

Kıbrıs

Kendimi biraz ülkenin dışarısına atmak istiyorum tatilciler için Kıbrıs oldukça ideal bir seçenek. Kıbrıs, tatilciler için bütçemizi fazla zorlamadan ve vize işlemleri ile uğraşmadan ülkeden ayrılmanın en kolay yollarından bir tanesi. Kıbrıs seyahatinizi gerçekleştirmek için dilerseniz bir tura katılabilir dilerseniz kendinize herkesten farklı bir rota çizebilirsiniz.

Kıbrıs

Cunda Adası

Türkiye’nin tatil denildiğinde ilk akla gelen noktalarından bir tanesi Ege bölgesi. Ayvalık’ta yer alan adalardan bir tanesi olan Cunda özellikle son yıllarda birçok kişi tarafından rağbet edilen bir tatil noktası haline geldi. Adanın taşlarla süslenmiş dar sokakları, tarihi evleri, bozulmamış doğal dokusu stresten ve şehrin karmaşasından uzaklaşmak için harika bir fırsat sunuyor.

Kalem Adası

Harika bir adada tatilinizi geçirmek ister miydiniz? Hayır hayır okyanus kıyısında tropikal adalardan bahsetmiyoruz. İzmir, Dikili ilçesinde Bademli köyüne bağlı bir ada olan Kalem adası size ilk görüşte yıllarca bilgisayarımızın duvar kağıdı olan tropikal adaları anımsatıyor. Ancak Türkiye’de olduğunu ve rahatlıkla gidebileceğinizi öğrendiğinizde oldukça seviniyorsunuz.

Side

Kendiniz için bir tatil hayal ediyorsunuz; deniz, kum, güneş, huzur ve tüm bunların yanında tarihin tozlu sayfalarına kısa bir yolculuk. Tam olarak böyle düşünenler için harika bir yer Side. Eşsiz doğal plajları, buraya yeniden dönme isteği uyandıracak sarışın kumsalları, iklimi ve tarihi antik kenti ile Side tatilcilerin gözdesi olacak yerlerden bir tanesi. Kurban bayramı tatilinde, Side’de olmak isteyenler kendilerine uygun farklı konaklama seçeneklerini rahatlıkla bulabilir. Antalya’nın bu şirin ilçesi şehrin turizm açısından oldukça gelişmiş olması nedeni ile lüks otellerden butik otellere pek çok konaklama seçeneğini bünyesinde barındırmaktadır.

Side/Antalya

Kaş

Kurban bayramı tatiliniz için seçebileceğiniz rotalara gene Akdeniz kıyılarından harika bir nokta ile devam ediyoruz. Kaş, özellikle son zamanlarda oldukça popüler hale gelen tatil beldelerinden bir tanesi. Pırıl pırıl denizi, plajları ve sevimli caretta carettaları ile kesinlikle görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Kaş’a gerçekleştireceğiniz seyahat sırasında burada yer alan Simena antik kentini de kesinlikle ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Kaş/Antalya

Fethiye

Kurban bayramı tatilinin yazın son dönemlerine tekabül etmesi bizlere güneye, sıcak denizlere rahatlıkla inme fırsatı sağlıyor. Türkiye’de deniz, kum, güneş denildiğinde ise aklınıza ilk gelen yerlerden bir tanesi Fethiye oluyor. Dünyanın farklı noktalarından oldukça fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu yerde gündüzleri denizin tadını çıkarırken gecelerinizi hareketli eğlence mekanlarında geçirebilirsiniz.

Bozcaada

Aslında burayı birçoğumuz beyaz perdenin büyülü dünyasından tanıyor. Çanakkale’de yer alan Bozcaada son dönemde oldukça fazla izleyici kitlesine ulaşan Eyvah Eyvah adlı filmi ile çok daha popüler hale geldi. Film Bozcaada’nın Geyikli bölgesinde geçiyor ve filmi izlerken bir yandan buranın doğal güzelliğine de hayran oluyoruz. Kurban bayramı tatilini sakin, huzurlu bir yerde geçirmek isteyenler için oldukça uygun olan Bozcaada’da gelmişken yöresel lezzetlerinden tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Amasra

Bir tatil planı için yalnızca Akdeniz ve Ege kıyılarından bahsetmek haksızlık olacaktır. Karadeniz içerisinde de hem yazın hem de kışın gidebileceğiniz ve sizi kendine hayran bırakacak pek çok nokta yer alıyor. Amasra ise tam olarak bu bahsettiğimiz yerlerden bir tanesi. Batı Karadeniz’de Bartın ilinin bir ilçesi olan Amasra kendini korumayı başarmış doğal güzellikleri ile size buraya neden daha önce gelmediğinizi düşündürecek.

Amasra

Çamlıhemşin

Karadeniz sahip olduğu doğal güzellikler ile kesinlikle listede tek bir yeri işgal yeri hak etmeyi hak etmiyor. Çamlıhemşin, Karadeniz’de yer alan ve son zamanlarda çeşitli tatil programlarında yada televizyon dizilerinde gördüğümüz harika bir belde. Trabzon’dan yaklaşık olarak iki saatlik bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bu yer kelimenin tam anlamı ile bir doğa harikası. Doğanın tüm renklerinin birbiri ile uyum içerisinde olduğu böylesine nadir bir ortamı pek fazla görmek mümkün değil. Özellikle tatilde tüm sıkıntılarından uzaklaşarak huzurlu dakikalar geçirmek isteyenler için tek adres diyebiliriz.

Kurban bayramı tatilinizi en güzel şekilde değerlendirmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak yada otobüs bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

 

“Mesele son durağının neresi olduğu değil, nasıl anıların ve yaşanmışlıkların olduğudur!”
– Penelope Riley –

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin