Kurban Bayramı, Türkiye için koskoca bir ara anlamına geliyor. Koca bir yıl şehir yaşamından, binalar arasında geçirdiğimiz vakitlerden, iş yükünden ve stresten kaçabilmek adına fırsatlar arıyoruz. Bu fırsatın adı Türkiye’de bayram tatilleri ile anılıyor. Malumunuz önümüzde Kurban Bayramı var; nispeten uzun bir tatil dönemi olacak. Eğer kendinizi ayarlayabilir ve sağlam bir seyahat programı yaparsanız bir haftalık tatilinize birden fazla tatil rotası bile sıkıştırabilirsiniz. Daha önce yurt içinde pek de bilinmeyen ancak Kurban Bayramı için harika olabilecek tatil rotalarını listelemiştik. Türkiye’nin tatil için sahip olduğu doğal ve kültürel güzellikler tartışmaya açık bir konu değil. Ancak gene de insan alışılmışın dışına çıkarak çok farklı kültürler, ülkeler, şehirler keşfetmek istiyor. Bayram tatili fırsatını bu yönde kullanmak isteyen gezginler için dünyanın farklı köşelerinden Kurban Bayramında rotanız olacak farklı noktaları listeliyoruz.

Yunan Adaları – (Rodos, Meis, Kos, Samos, Midilli, Sakız Adası)

Yurt dışına seyahat deneyimi olanlar biliyor ki, yolculuğun en can sıkıcı kısımlarından biri vize işlemleri sırasında başlıyor. Bir yığın bürokratik uğraştan sonra ulaşabildiğiniz vize ani tatil kararları için pek de uygun değil. Ege’nin tüm güzelliklerini sergileyen yunan adalarına gitmek için de vize gerekiyor. Ancak, “kapıda vize” uygulamasına bu sahip alana ulaşmak nispeten daha kolay. Üstelik ekonomik göstergeleri iyi olmayan Yunanistan dünyanın farklı noktasından pek çok kişi için düşük bütçeli turizm merkezi olarak görülüyor. Korunmayı başarmış doğası, denizi, sarışın kumlu plajları ve berrak denizi ile Yunan adaları yaz tatili için son derece uygun bir lokasyon.

Ohri – Makedonya

Ohri, deniz seviyesinden 695 metre yükseklikte bulunan bir güzergah. Ohri Gölü çevresinde bulunan bu alan denize kıyısı bulunmayan Makedonya’nın en popüler tatil noktası haline gelmiş durumda. Ohri’nin doğal güzelliği tartışılmaz olsa da yalnızca bununla sınırlı kalmayan bir yer. Eğlence mekanları, tarihi evler, kaleler, kiliseler, rüzgara kapılıp kaybolabileceğiniz sokaklar Ohri’de sizleri bekliyor olacak. Ayrıca burada düzenlenen yerel etkinliklere katılıp insanın içini kıpır kıpır yapan Balkan müziklerinin tadını çıkarmayı da unutmamalısınız.

Lefkoşa – Girne, Kıbrıs

Sıcak havalar ile aranız nasıl bilemiyorum ancak sıcağı oldukça severim diyorsanız, o zaman bayram tatili için Kıbrıs sizleri bekliyor. Ayrıca vize gibi bir işlemle uğraşma derdiniz de yok. Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs, kur farkından etkilenmeden rahatlıkla tatil yapabileceğiniz yerlerden biri. Bu nedenle ekonomik olarak da uygun bir tatil imkanı sunuyor. Elbette Kıbrıs’a gitmişken resmi olarak iki farklı ülke arasında bölünen Lefkoşa’yı da gezmeyi unutmayın. Kurban Bayramı tatili boyunca yeterli süreniz olacağından daha sonra Girne’ye geçebilirsiniz.

Kotor – Karadağ

Hırvatistan’ın Avrupa Birliği üyesi olarak artık vize uygulamasına geçmesi bizim için üzücü haber olsa da Karadağ vize muafiyeti anlaşması olduğundan ulaşım sağlamak daha kolay. Son zamanlarda artan tatil maliyetleri ve vize uygulamalarının zorlaması nedeni ile Avrupa’da tatil yapmanın zorlaması nedeni ile Karadağ çokça tercih edilen bir nokta haline geldi. Adriyatik denizinin en güzel manzaralarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra bizim de izlerimizi taşıyan tarihi eserleri ile Kurban Bayramı tatilini dolu dolu geçirebileceğiniz yerlerden biri.

Saranda – Arnavutluk

Arnavutluk toprakları Türkler tarafından tatil noktası olarak fazlası ile benimsenmemiş olsa da zaman içerisinde değerleneceğini düşünüyoruz. Birbirinden güzel sahilleri, bu Kurban Bayramında bu ülkeyi ve onun mavi cenneti olan Saranda’yı gidilebilecek en güzel güzergahlardan biri haline getiriyor. Dediğimiz gibi fazla bilinmiyor olsa da son yıllarda buraya ilgi artmaya başlamış. İşin iyi tarafından bakmak gerekiyorsa, fazla kişi tarafından bilinmemesi sizlere uzun bayram tatiliniz boyunca keşfetmek adına daha ilgi çekici bir hikaye sunmasına neden oluyor. Saranda’ya gitmişken UNESCO Dünya Mirası listesine alınmış olan Butrin Antik Şehrini ziyaret etmeyi de unutmayın!

Mostar – Bosna Hersek

Türkiye’den vize sorunu yaşamadan gidebileceğiniz ülkelerden birisi de Bosna Hersek. Bosna Hersek, kelimenin tam anlamı ile “doğal cennet” tamlamasının karşılığı. Ne yazık ki, burada bizler, bütün insanlar için geçmişin utanç verici izlerini görüyorsunuz. Savaş bitmesine karşın, evlerde, sokaklarda kendilerine yer edinen savaşın izleri hala silinmemiş. Böylesine canlı, renkli ve sevgi ile kendisine sığınanları kucaklayan muazzam doğanın ortasında böylesine acı hikayelerin izlerini görmek, duymak insanı çok farklı düşüncelere sürükleyebiliyor. Neratva Nehri’nin üzerinde büyüleyici mimarisi ve bir o kadar da ortamla olan doğal uyumunu ile sizleri büyüleyen Mostar Köprüsü aklınızdan uzun süre çıkmayacak manzaralara ev sahipliği yapıyor. Kurban Bayramı tatilini bölmeden bir plan yaptığınızı düşünürsek fazlası ile zamanınız olacağından dönüş yapmadan önce mutlaka Saraybosna’ya giderek bir keşif gezisi düzenlemeyi unutmayın.

Kurban Bayramı tatilinde listemizde yer alan rotalar ya da çok daha farklı yurt dışı planları için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin