Tüm dünya olarak bir yılı aşkın süredir Covid-19 pandemisi ile mücadele ediyoruz. Pandemi ile mücadele kapsamında ülkelerin farklı kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde vaka sayılarının fazla artış göstermesi nedeni ile ülkemizde de tam kapanma kararları açıklandı. Ülkemizin bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayram ziyareti gerçekleştirmek isteyenleri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Ramazan Bayramı’nda ziyaretlerin çekirdek aile sınırlı kalacağını duyurdu. KKTC Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Saner’in video konferans yolu ile başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulunca ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak kararlar onaylandı. KKTC’de Bakanlar Kurulu toplantısının sonucunda alınan kararları Başbakan Saner yapmış olduğu yazılı açıklama ile duyurdu. 

KKTC Bayram Kararları

– Bilim Kurulu vaka sayılarının bu şekilde devam etmesi durumunda ciddi ölçekli yeni bir kapanmaya gidilmesinin gerekli olmadığını vurguladı. Ancak tedbiri de elden bırakmamak gerektiğini belirten Saner, KKTC’ de Ramazan Bayramı ziyaretlerinin sadece çekirdek aile sınırlı kalacağını belirtti. 

– Alınan kararlar kapsamında, sokağa çıkma yasağının 10 Mayıs Pazartesi 21:00’den başlayarak 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’e kadar temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkma yasağının devam etmesi kararı alındı. 16 Mayıs Pazar günü ise tam kapanma başlangıcı olacak. 

– Ramazan Bayramı dolayısı ile 3 gecelik kapalı otel turizmi için arife günü olan 12 Mayıs Çarşamba 6 uçuş, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan 13 Mayıs Perşembe 4 uçuş charter sefer düzenlenmesi uygun görüldü.

– Ülkede, 17 Mayıs’tan itibaren gezi teknelerinin üçte biri kadar yolcu kapasitesi ile hizmet verebilecek.

– Bayram nedeni ile kurulan lunapark, festival alanı gibi etkinliklerin sorun teşkil edeceğinden yasak olduğunu belirtildi. 

KKTC’de Aileniz ile Gidebileceğiniz Yerler 

Koronavirüs tedbirleri nedeni ile Ramazan Bayramı’nda yalnızca çekirdek aile ziyaretine izin verilen Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden aileniz birlikte gezebileceğiniz başlıca noktaları kısaca listeledik. 

Girne Kalesi 

Ünlü yat limanın girişinde yer alan kale tarihin farklı dönemlerinde bölgeye hakim olan birçok devlet tarafından günümüze kadar ulaşmasını sağlayan tadilatlar ile ayakta kalmış. Bu nedenle mimari meraklıları günümüzde kalede farklı dönemlerin mimari anlayışlarından izler fark edebiliyor. Kale içerisinde; St. George Kilisesi, Lüzinyan ve Venedik Kulesi, Kırnı mezarları, sarnıçlar ve Lüzinyan dönemine ait zindanlar bulunuyor.

Kıbrıs Müzesi 

Müze, bilinen eski adı ile Kıbrıs Arkeoloji Müzesi bölgenin en değerli tarih müzelerinden biri ve aynı zamanda eskisi. Bu nedenle arşivinde sayısız kayıt ziyaretçilerini bekliyor. Kıbrıs’ın tarihine ışık tutan eserleri aileniz birlikte ziyaret edebilir ev bastığınız toprakların geçmişine kısa bir zaman yolculuğu yapabilirsiniz. 

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi 

Kıbrıs’a gelmiş hareketli bir tatil geçirirken biraz soluklanıp sanata zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Bu noktada ilk adresiniz Kıbrıs Modern Sanat Müzesi olmalı. Geniş sergisi ile dünyanın farklı noktalarından ziyaretçilerini ağırlıyor. Özellikle sıcaklıkların tavan yaptığı yaz döneminde Kıbrıs’ta bulunuyorsanız sıcak havalardan biraz olsun kaçmak için farklı bir alternatif sunuyor. Müzede; geçici ve kalıcı koleksiyon salonları, fotoğraf ve heykel koleksiyon sergi salonları, konferans, sinevizyon ve misafir salonu, atölyeler, kütüphane, hatıra ve hediyelik eşya satış ünitesi gibi daha pek çok şey yer alıyor.

Olimpos Tepesi 

Kalabalıktan olabildiğince uzaklaşmak ve Kıbrıs’ın en çarpıcı manzalarına tanıklık etmek istiyorsanız aileniz ile birlikte mevye bahçeleri ve vadileriyle harika manzaralara tanıklık eden Olimpos Tepesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Ziyaretiniz sırasında doğanın kollarında geçireceğiniz bu anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinelerinizi ya da akıllı cihazlarınızı yanınıza almayı unutmamalısınız. 

Nissi Plajı

Ayia Napia’da yer alan Nissi Plajı, Kıbrıs’ın en popüler plajlarının başında geliyor. Plaj ismini hemen yanı başında bulunan aynı isimli adadan alır. Son derece berrak ve temiz suları nedeniyle turistler tarafından en çok tercih edilen yerlerden biri olarak karşımıza çıkar. Aileniz ile birlikte güvenle denize girmek için son derece uygun bir nokta. 

Cape Greco Milli Parkı

Doğanın insanlara sunduğu olağanüstü manzaralara tanıklık etmek sizin seyahat motivasyonlarınızdan biri ise Kıbrıs’ın Ayia Napa’nın merkezinden uzakta kalan Cape Greco Milli Parkı tam sizlere göre bir adres. Doğanın sunduğu nimetlerden sonuna kadar yararlanarak her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen park özellikle maceracıları kendine çekmeyi başarıyor. Elbette bu saklı cenneti aileniz ile birlikte ziyaret etmek istiyorsanız daha önceden belirlenmiş rotaları takip ederek doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. 

Millomeris Şelalesi 

İsminin anlamı “Nemli Alan” olan bu şelale güneş görmeyen bir alan içerisinde yer aldığı için her mevsim ıslak kalmayı başardığı için bu ismi almış. Kıbrıs’ın en büyük şelalesi olan Millomeris, önceleri lokasyonu nedeni ile çok az kişi biliniyor olsa da günümüz dünyasının imkanları ile birlikte kısa süre içerisinde popüler olmuş. Bu nedenle günümüzde özellikle belirli dönemlerde biraz kalabalık olabiliyor. 

NeredenNereye.com tüm ziyaretçilerimiz sağlıklı ve mutlu seyahatler diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin