Evet, havalar o kadar soğudu ki kış aylarına geldiğimizin artık herkes farkındadır diye tahmin ediyoruz. Ancak mevsim ne olursa olsun bir gezgin için seyahat biter mi? Bu sorunun cevabı elbette ki hayır. İster beyaz karların şehirleri bir örtü kapladığı kış mevsiminde olsun isterse denizin sıcacık suyuyla bizleri beklediği kavurucu yaz mevsiminde bir gezgin için gezilip görülecek yerler, yapılacaklar asla bitmez. Bu nedenle bugün soğukların hakim olduğu mevsim kış içerisinde yapabileceğiniz en güzel etkinliklerden biri olan kayağın merkezlerine bir göz atacağız. Yaklaşan kış günlerinde kendinize ayırdığını bir dönem varsa bunu kayak merkezlerinde geçirebilirsiniz. Kayak severler için en çok tercih edilen bölge ise daha önce defalarca kez kayak yarışmalarına ev sahipliği yapmış olan Avrupa. Gerçekten bu spor için dünyanın en ideal dağlarının bulunduğu Avrupa’daki kayak merkezleri ilgilenenlerin neredeyse tek adresi oluyor. Biz de kış tatilinde harika bir kayak deneyimi yaşamak isteyenler gezginler için Avrupa’nın en iyi beş kayak merkezini listeledik.

Bansko / Bulgaristan

Avrupa’nın en çok tercih edilen kayak merkezi olan Bansko Türkiye’ye de oldukça yakın bir konumda bulunuyor. İstanbul’a yaklaşık 600 km uzaklıkta bulunan Bansko kara yolu ile ulaşabileceğiniz bir konumda bulunuyor. Türkiye’den bir kayak meraklısı olarak gidip bu ekstreme sporun tadını çıkarmak istiyorsanız Sofya’ya uçarak da en kısa zaman içerisinde bu ünlü kayak pistine varabilirsiniz. Kayak pistinin uzunluğu yaklaşık olarak 75 km. Özellikle kış mevsiminde bembeyaz karların çevrelediği bu yüksek dağların manzarası da kesinlikle görmeye değer. Sofya uçak bileti için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Bansko / Bulgaristan

Cortina / İtalya

Başta James Bond olmak üzere birçok filmin kayak sahnelerinde kullanılan Cortina, yalnızca Avrupa’nın değil aynı zamanda dünyanın en büyük ve gösterişli kayak merkezlerinden bir tanesi. 12 ayrı kayak merkezinden oluşan bu alanın pistleri 1200 km’ye kadar varıyor. İtalya özellikle Roma şehri ile birlikte başlı başına gezilmesi gereken ülkelerden birisi. Ancak kış mevsiminde kayak yapmak için bu şehre seyahat ettiğinizde Cortina sizin için biçilmiş kaftan oluyor. Cortina merkezinin bu kadar büyük olması gözünüzü korkutmasın, baştan sona kurulmuş olan teleferik sistemi sayesinde her noktasını çok kısa süreler içerisinde kat edebiliyorsunuz.

Cortina / İtalya

Ischgl / Avusturya

Avusturya’da bulunan Ischgl kasabası kesinlikle Avrupa’nın en lüks ve en pahalı yerlerinden bir tanesi. Bu nedenle bu kayak merkezine gitmeden önce iyi bir bütçe planlaması yapmanız gerekebilir. Bu kayak merkezinin eşsiz güzelliğinin yanı sıra dağın eteklerine kurulmuş kasabanın inanılmaz bir manzarası bulunuyor. Dünyanın sayılı hizmet kalitesine sahip konaklama merkezlerinde kalabilirsiniz. Diğer kayak merkezlerine göre biraz daha küçük olabilir ancak herhangi bir yönden eksikliğini hissetmeyeceksiniz. Ayrıca burada tek etkinliğin kayak olmadığını da bilmelisiniz. Bu bölge dünyaca ünlü isimlerin çok sık aralıklar ile konser verdiği bir alan.

Ischgl / Avusturya

St. Anton / Avusturya

Gene Avusturya’da bir kayak merkezi ile karşı karşıyayız. Burada kayak merkezinde geçireceğiniz zaman dışında kasaba halkının sakin yaşantısına da karışabilirsiniz. Bu güler yüzlü insanlar ziyaretçileri ağırlama konusunda bir hayli profesyonel hale gelmişler. Bu nedenle oldukça fazla insan tarafından tercih edilen tatil merkezlerinden bir tanesi. Bu kayak merkezinin rağbet görmesinin en önemli nedenlerinden biri de diğer kayak merkezlerine göre daha hesaplı olması.

St. Anton / Avusturya

Megeve / Fransa

Fransa, İtalya ve İsviçre sınırlarına oldukça yakın olan bu kayak merkezi kesinlikle Avrupa’nın en çok tercih edilen kayak bölgesi. Bunun nedeni kayak dışındaki etkinliklerin de bir hayli fazla olması. Biraz lüks ve pahalı bir konum olduğunu belirtme fayda var ancak bir kayak merkezinden her ne bekliyorsanız fazlası ile karşılayacak bir nokta. Bunun dışında şirin kasabanın eşsiz bir manzarasının olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Megeve / Fransa

Listemizde yer alan kayak merkezlerine zaman kaybetmeden bir seyahat düzenlemek isterseniz yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden çok uygun fiyatlarla uçak bileti satın alarak başlayabilirsiniz. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin