Karadeniz özellikle son yıllarda şehirlerden kaçarak, doğa ile kucaklaşmak isteyenler uğrak adresi oldu. Batum ise kendini iyiden iyiye gösteren, deniz kıyısında kurulmuş tam anlamı ile bir tatil şehri. Aynı zamanda büyük bir doğal liman olma özelliği taşıyan Batum, turistik gemilerin buraya kolayca ulaşabilmesi nedeni ile tercih edilen ve yıl içerisinde pek çok ziyaretçiyi ağırlayan bir şehir. Elbette bunda insanların şehre ayak bastığı andan itibaren muhteşem bir doğa ile karşı karşıya gelmelerinin de etkisi büyük. 

Batum, insanların dikkatini çekmeye başladığı günden bu yana gelişmeye devam eden bir şehir. Ziyaretçilerinin aradıklarını bulabilmesi için şehrin tarihini dokusu ile iç içe lüks casino oteller, modern yapılı eğlence merkezleri, alışveriş merkezleri de inşa edilmiş durumda. Sovyet Rusya döneminden kalma binalar ile gelişim gösteren Gürcistan’ın modern yapılarının harmanlandığı Batum şehri ilk bakışta Avrupa’nın Prag gibi şehirlerini andırıyor.  Küçük bir yerleşim yeri olan Batum’u 3 günlük bir tatil boyunca rahatlıkla gezebilirsiniz.

Batum’da Gezilecek Yerler

Batum aslında küçük bir yerleşim yeri ancak gene de şehrin tadını doyasıya çıkarmak için kedinize üç gün ayırmanızda yarar var. Batum’da gezmeniz gereken yerleri sizler için kısaca listeledik.

Batum Bulvarı

Batum Bulvarı, şehre gelmişken mutlaka bir yürüş yapmanız gereken bir alan. Aslına bakarsanız kimsenin buraya kadar gelmişken sahile paralel uzanan 7 km’lik bu yolu pas geçeceğini düşünmüyorum. Cefeler, oteller, restoranlar ardı ardına dizilmiş şekilde bulunuyor bu tarihi bulvar üzerinde. Özellikle de uygun mevsimde gitmişseniz hafif hafif esen rüzgar eşliğinde eşsiz bir manzaranın tadını çıkararak sevdiklerinizle oldukça keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Piazza Meydanı

Piazza Meydanı (Piazza Square), ilk gördüğünüz anda kendinizi kesinlikle bir Avrupa şehri içerisinde harika korunmuş bir tarihi meydan da sanıyorsunuz. 5.700 metrekarelik Piazza Meydanın’da ülkenin sayılı cafeleri, restoranları, otelleri ve eğlence merkezleri bulunuyor. Batum’un eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmek için çıktığınız bir gezintiden sonra mutlaka uğramanız ve günün yorgunluğunu atmanız gereken bir yer.

Tiyatro Meydanı

Tiyatro Meydanı’na gitmek için özellikle bir çaba sarf etmenize gerek yok, şehir içerisinde dolaşırken operası binası ile birlikte bu küçük alanı da ziyaret edebilirsiniz. Altın renkli Poseidon heykeli ve diğer renkli yapıları ile dikkat çeken bu küçük meydan harika bir ara durak.

Avrupa Meydanı

Geniş havuzu ve özellikle de yaz mevsiminde gitmişseniz çocuk sesleri ile şenlenen Avrupa Meydanı, Batum’un merkezi olarak kabul ediliyor. Meydanda yer alan koyun postlu Medea heykeli tam tamına bir milyon Lari’ye mal olmuş. Batum seyahatiniz sırasında havuzun etrafında koşturan sevimli çocukları seyredebileceğiniz bu huzur dolu parka mutlaka uğramalısınız.

Astronomik Saat

Avrupa’nın farklı şehirlerinde görmeye alıştığımız astronomik saatlerden bir tane de Batum’da bulunuyor. Batum’da yer alan eski National Bank of Georgia binasının tepesinde bulunan bu saat önünde harika fotoğraflar yakalamak için çok uygun. Baştan sona şehri gezerken çok kısa bir zaman dilimi ayırarak rahatlıkla görebilirsiniz.

Batum Limanı

Belki de şehrin yürümesi en zevkli olan noktalarından biri Batum Limanı. Aynı zamanda ülke için çok değerli bir ticaret kapısı. Liman boyunca birbirinden şirin cafe ve restoranları keşfetmeniz de kuvvetle muhtemel.

Chacha Tower

Kule ile ilgili olarak ilginç bir bilgi ile başlamak lazım. Bu kulenin ismi güçlü Gürcü içkisi Chacha’dan geliyor, her akşam saat 7 gibi kulenin dört yanında bulunan çeşmelerinden chacha akıyor. Kule, İzmir’de yalan Saat kulesine her yönü ile çok benziyor diyebiliriz.

Batum Fener Kulesi

Batum Fener Kulesi (Batumi Lighthouse), ilk olarak Osmanlı döneminde inşa edilmiş. İlk kez bitirilmesi 1863 yılında olan Batum Fener Kulesi, Ruslar tarafından 1878 yılında ikinci kez yeniden yapaılmış. Batum’a ziyarete gittiğiniz bugün karşınıza çıkan kule ise 1882 yılında Fransızlar tarafından yapılmış.

Batum’a gerçekleştirdiğiniz seyahatinizde fazladan zamanınız olduğunu düşünüyorsanız ayrıca, “Aşk Heykeli, Ferris Wheel, Alfabe Kulesi, Virgin Marry Kilisesi, Ermeni Apostolik Kilisesi, St. Nickolas Church, Orta Camii, Batum Botanik Bahçesi” gibi şehrin diğer önemli noktalarını da görmenizi tavsiye ederiz.

Batum’a seyahat etmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun fiyatlarla uçak bileti alarak başlayabilirsiniz. 🙂

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin