İtalya, Avrupa’nın Kuzey Alpler Bölgesinde yer alan, Fransa, İsviçre, Avusturya gibi ülkeler ile sınır komşusu olan bir ülke. Sahip olduğu Akdeniz iklimi ve deniz yollarının kilit noktasında yer alan konumu ile tarihi boyunca farklı devletler tarafından cazibe merkezi olarak belirlenmiş ve bu nedenle de tarihi boyunca birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Şüphesiz bu özelliği günümüzde bu harika Akdeniz ülkesinin modern yapılanmasının içerisinde çok sayıda tarihi ve kültürel zenginliğe ev sahipliği yapmasına neden olmuş. 

Başkenti Roma olan ülkede günümüzde resmi dil olan İtalyanca’nın yanı sıra İngilizce ve Fransızca da yaygın olarak kullanılıyor. Güncel rakamlar göz önüne alındığında İtalya nüfusu 60 milyonun üzerinde olarak biliniyor. Dünyada yaygın inanışlar arasında en fazla takipçisi olan Hristiyanlığın en büyük merkezi olan Vatikan, İtalya sınırları içerisinde yer alıyor. Dünyanın dört bir yanından insanlar dini inançları nedeniyle Vatikan’ı ziyaret ediyorlar. Elbette turizm söz konusu olduğunda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olan İtalya’nın bu başarısını yalnızca din merkezli ziyaretçi ağırlayan Vatikan’a bağlamak büyük haksızlık olur. 

Roma, Floransa, Vatikan, Napoli İtalya’nın farklı nedenlerden dolayı en fazla ziyaretçi alan şehirleri olarak kayıtlara geçiyor. Özellikle Roma’da yer alan Kolezyum günümüzde İtalya’nın sembolü haline gelmiş bir yapı olarak tarihi serüveni ve mimari zenginliği ile oldukça fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Bütün bu özellikleri ile Avrupa kıtasının kültür başkenti sayılabilecek İtalya, Akdeniz ikliminin etkisi ile doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan nadir noktalardan bir tanesi. Elbette İtalya söz konusu olduğunda akıllara ilk olarak Akdeniz’in muhteşem kıyıları geliyor. Sıcak iklimi ve bir o kadar da sıcak insanları ile ziyaretçileri cezbeden ülkede Akdeniz’e kıyısı bulunan sevimli sahil kasabaları son derece ünlü. İtalya seyahatiniz sırasında yalnızca Akdeniz’in bu muazzam kasabalarına vakit ayırdığınız takdirde bile son derece huzurlu, harika bir tatil geçirmeniz mümkün. Rengarenk evleri, tertemiz sokakları, elmas gibi parlayan sahilleri, berrak deniziyle İtalya’nın sahil kasabaları sizleri bekliyor. NeredenNereye.com ailesi olarak siz sevgili ziyaretçilerimiz için İtalya’da 5 harika sahil kasabasını sizler için listeledik. 

Alghero

Alghero, Sardinya’nın kuzeybatısında bulunan en büyük sahil kasabası olarak kayıtlara geçiyor. Bu kasabayı ziyaretçiler tarafından bir cazibe merkezi haline getiren en önemli özelliği bölgede hala Katalan kültürünün etkin bir şekilde yaşıyor olması. Dar sokakları ve tarihi evleri büyüleyici bir atmosfere sahip olan kasabada son derece renkli bir yaşam tarzı ile karşılaşıyorsunuz. Katalan kültüründen miras kalan mimari yapılanma kasabanın geneline hakim ve bu durum seyahatinizi bir masal havasında geçirmenize olanak sağlıyor. Alghero’da yer alan Neptune’s Cave isimli mağara kasabanın en bilinen turizm noktası. Ayrıca kasasının içinde bulunan Bombarde Beach, ziyaretçilerin eşsiz Akdeniz’in tadını sonuna kadar çıkarmasına olanak sağlıyor. Kasaba ziyaretçileri aynı zamanda 3500 senelik tarihi bulunan Nuraghe Di Palme Vera Katedrali’nin de mutlaka görülmesi gerektiğini düşünüyor. 

La Maddalena

Akdeniz’e özgü pırıl pırıl plajları ile ünlü olan La Maddalena, Sardunya ile Karsuka bölgeleri arasında bulunuyor. Bu kasaba, eski dönemde şehir merkezi olarak kullanıldığından canlı renkli binaları ve dar sokaklarıyla İtalyan köylerinin en cazip özelliklerini kendinde toplamış durumda. La Maddalena ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu eşsiz Akdeniz plajları nedeni ile topluyor. Bölgede yer alan Spargi, Spiaggia Di Cala Coticcio, Spiaggia Testa di Polpo, Spiaggia di Cala Spalmatore, Porto Della Madonna plajları ziyaretçilerin gözdeleri arasında yer alıyor. 

Stintino 

Bu eşsiz sahil kasabası, beyaz kumlu plajları, sıcacık Akdeniz iklimi ve berrak denizi görenlerin hafızalarında uzun süre yer ediyor. Yaz sezonu boyunca özellikle serinlemek isteyen Roma halkının akınına uğrayan La Pelosa Plajı, mutlaka görülmeye değer noktalardan biri. Küçük bir kasaba olmasına karşın renkli bir tatil geçirmeniz için de son derece ideal. Gündüzleri deniz, kum ve güneş üçlüsü ile huzur dolu bir tatil geçirirken kasaba ve çevresinde son derece renkli bir gece hayatına da tanıklık edebiliyorsunuz. Kasabada yer alan denizcilik müzesi Museu della Tonnara di Stintino sahip olduğu zengin sergisiyle tarihe kısa bir yolculuk yapmanız için sizlere imkan tanıyor. 

Cagliari 

Birbirinden güzel kumsalları ve İtalyan mimarisinin nadide örnekleriyle süslenmiş olan Cagliari, Sardunya’nın başkenti. Müze, anıt, kütüphane, doğal zenginlik ve katedrali ile ünlü olan bu kasada dolu dolu bir tatil geçirmeniz mümkün.  Arnavut kaldırımlı sokakları ile ünlü olan kasabada tatilinizi ölümsüzleştirmek için birbirinden harika fotoğraflar çekebileceğiniz enfes mekanlar bulunuyor. Tarihi, iklimi, doğası, mimari eserleri, İtalyan mutfağının eşsiz lezzetleri ile tüm dünyada ünlü olan bu  bu eşsiz kasaba, yılın belirli dönemlerinde oldukça kalabalık olabiliyor. 

Manarola 

UNESCO tarafından koruma altına alınan Manarola dünyaca bilinen Cinque Terre Bölgesinde yer alıyor. Koruma altında olan bu kasayı daha ilk gördüğünüz anda bunun nedenini anlayabiliyorsunuz. Kasaba muazzam doğal güzelliği kartpostallardan dünyamıza bir armağan olarak gelmiş gibi duruyor. Rengarenk kasaba evleri ve San Lorenzo Kilisesi ile seyahat severlerin gözdesi konumunda yer alıyor. Bölgede yer alan Neptün Heykeli son derece ünlü bir eser.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin