İstanbul, hiç tartışmasız dünyanın en gözde şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. On binlerce yıllık tarihi ile kültür başkenti olan İstanbul, aynı zamanda iki kıtayı birbirine bağlayan doğal bir köprü olması nedeniyle de insanların dikkatini çekiyor. Öyle ki, Türkiye’de İstanbul’da yaşamanın bir ayrıcalık olarak kabul edildiğini söyleyebiliriz. Ancak, her geçen gelişimine devam eden bu şehir, yapılaşmanın yaygınlaşmasıyla birlikte doğa ile olan bağlarını koparıyor diyebiliriz. Bu nedenle metropol sakinleri, İstanbul ve çevresinde yer alan saklı kalmış doğal alanları merak ediyor. Tam da bu noktada siz sevgili ziyaretçilerimiz için İstanbul’a 3 saat mesafede yer alan popüler dalış merkezi İbrice Limanı’nı ele alıyoruz. 

Saros Körfezi’nin “akvaryumu” olarak adlandırılan İbrice Limanı, Çanakkale Savaşları’nın canlanlandırıldığı ve bir mil açıkta batırılan Airbus A330 tipi yolcu uçağıyla, yerli ve yabancı dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor. 

İbrice Limanı için kullanılan akvaryum ifadesi, bölgenin insan eli hazırlanmış özel bir alan olduğunu vurguluyor. Metropol kente olan yakınlığı ve hazırlanan ortamda dalışa imkan sağlaması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline getiriyor. Öyle ki; İbrice Limanı bu yıl beklenenin çok üstünde ziyaretçiyi ağırladı. Dalgıç adayları eğitmenler eşliğinde liman açıklarında bulunan Çanakkale Savaşları’nın canlandırıldığı yapay resifler ve Airbus A330 tipi yolcu uçağının bulunduğu bölgeye dalış gerçekleştiriyor. İbrice Limanı’nda  bir yandan dalış eğitimlerinizi sürdürürken diğer yandan yakınlarınızla birlikte doğanın kollarında harika bir tatil gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Elbette bu dönemde seyahat eden ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken başlıklardan biri Covid -19 oluyor. Bu konuda endişe etmenize gerek yok. İbrice Limanı dalış okullarında teorik ve pratik eğitimlerde kullanılan dalış ekipmanları her kullanımdan sonra dezenfekte ediliyor ve ziyaretçiler sosyal mesafe kurallarına uyarak ağırlanıyor. 

İbrice Limanı Bu Yılın Gözdesi 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Mecidiye Sahilinde yer alan İbrice Limanı’nı Saros’un “nazar boncuğu ve akvaryumu” olarak adlandırdıklarını belirtiyor. 

Bu yıl tam anlamı ziyaretçi akınına uğrayan İbrice Limanı, yönetimin yoğun ilgiyi değerlendirmesi sonucu yeni çalışmalara imza atmayı planlıyor. Yapılan açıklamalara göre, yapay resifler bölgesinde tank batırma çalışmaları da yapılacak. Yakın zamanda düzene konulacak olan daha fazla dalış etkinliği ile İbrice Limanı’nın 100 binlere yaklaşan ziyaretçi sayısının daha da arttırılarak, Mısır’da dalış turizmi ile oluşturulan ekonomik getiriye rakip olması bekleniyor. Saros Körfezi’nin gelişimini Trakya Kalkınma Ajansı ve Edirne Valiliği gerçekleştirdiği ortak çalışmalarla birlikte üstleniyor. 

İbrice yönetimi, Dalışın diğer sporlara göre daha maliyetli olmasını nedeni Dalış tutkunlarının daha iyi hizmet beklediğini belirtiyor. Ancak bölgeye dalgıçlar tarafından gösterilen ilgi çok parlak olduğundan yönetim farklı etkinlikler, konaklama imkanları, yeme – içme mekanları ve daha birçok alanda profesyonel yaklaşımlarla gelişime devam edeceklerini belirtiyor. 

İlgi Giderek Artıyor

Türkiye Su Sporları Federasyonu da, Saros Körfezi’nde yer alan İbrice Limanı’na olan ilgiyi bir süredir yakından takip ettiklerini, her geçen gün ziyaretçi sayısının arttığını ve bu nedenle bölgenin geliştirilmesi gerektiğini vurguluyor. Federasyon, incelendiğinde İstanbul çevresinde dalış turizmi açısından en temiz bölgenin İbrice olduğunu belirtiyor. Bu özelliği ile İbrice Limanı hem şehir için hem de Türkiye için son derece önemli ve korunması gereken bir bölge. Şüphesiz, İbrice Limanı’nın en cazip özelliği hafta sonu sevdiklerinizle birlikte amatör ya da profesyonel olarak dalış gerçekleştirdikten sonra tüm aile muhteşem bir doğa ortamında sıcacık bir tatil de yapabiliyorsunuz. Üstelik İstanbul gibi nüfusun son derece yüksek olduğu bir şehre yalnızca 3 saat uzaklıkta yer alması her geçen gün ziyaretçi sayısının beklenenin üstüne çıkmasını sağlıyor. 

Bu yılın rakamları ışığında görünüyor ki; İbrice Limanı pandemi şartlarının da gevşemesi ile birlikte bu yıl 100 binin üzerinde dalgıca kapılarını açmış. Bu turizm açısından gerçekten sevindirici ve umut vadeden bir veri olarak kabul ediliyor. Farklı noktalardan gelen dalgıçların aileleriyle birlikte yaptıkları tatil bölgenin ekonominin kalkınmasında son derece büyük rol oynuyor. 

Elde olan veriler ışığında söylemek mümkün ki; İbrice Limanı’na gelen dalgıçların sayısı son 10 yılda yüzde yüz oranında artış göstermiş. Bu ziyaretçiler arasında İstanbul’dan gelen kişi sayısının fazlalığı gerçekten dikkat çekiyor. Bölgede ilk defa dalış yapmak isteyenlere imkan sunan dalış okullarının bulunması da şehir halkının bu tercihinde büyük rol oynuyor. Artan ziyaretçi sayısı ile orantılı olarak artış gösteren dalış okulları da Liman’ın korunması için dalış bölgesinin dışına taşınmış. Ancak bu ziyaretçiler için herhangi bir engel teşkil etmiyor. 

Bölgede yer alan dalış okulları uzun süreli eğitimlerin yanı sıra, acemi dalgıçlar için yarım saatlik teorik bir eğitimden sonra dalış gerçekleştirebildiklerini belirtiyor. Öyle ki; yüzme bilmeyen ziyaretçiler bile profesyonel eğitmenler eşliğinde bölgede dalış gerçekleştirebiliyorlar. 

İbrice Limanı’na Nasıl Gidilir?

Keşan ilçesinin merkezine 33 km mesafede bulunan İbrice Limanı’na kişisel aracınızla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’u başlangıç noktası olarak aldığınızda yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk süresi ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Eğer otobüs ile ulaşım sağlamak istiyorsanız Edirne – Keşan otobüs bileti satın alarak seyahat edebilirsiniz. Yolculuk sonunda Keşan içerisinden hareket eden minibüs seferleri ile kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Türkiye’nin her yerinden en uygun Edirne – Keşan otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin