İstanbul, tartışmasız ülkenin en fazla nüfusuna sahip aynı zamanda en gelişmiş şehri. İki kıtanın birbirine doğal bir köprü ile bağlandığı bu muhteşem şehir, tarihin en eski dönemlerinden bu yana bir cazibe merkezi olmuş ve günümüze değin bu özelliğini korumayı başarmış. Tarih boyunca İstanbul’a hayran kalan onlarca kral, yönetici, şair, yazar ve gezginden bahsetmek mümkün. Elbette, doğa tutkunların şehrin günümüzde büyük bölümü betonlarla kaplanmış yapılanmasından hoşlanmıyor. Ancak gene de bu muazzam şehrin bugün de eşine ender rastlanır doğal alanlara ev sahipliği yaptığını unutmamak gerek. NeredenNereye.com ailesi olarak siz sevgili ziyaretçilerimiz için iş dünyasının stresinden kaçmak adına kısa ziyaretler düzenleyebileceğiniz İstanbul’un 5 doğa harikasını kısaca listeledik. 

Hacılı Köyü – Hacılı Şelalesi 

İstanbul yakınında Ağva’da bulunan Hacılı Köyü’nün kelimenin tam anlamı ile bir doğa harikası olduğundan bahsetmek gerek. Şehrin tüm kalabalık yapılarından uzakta olan bu alan öylesine sessiz ve sakin ki, görenleri ilk bakışta kendine aşık ediyor diyebiliriz. Ayrıca Hacılı Şelalesi, çevresinde bulunan uygun alanlar nedeni ile kampçılar tarafından da çokça tercih ediliyor. 

İstanbul şehir hayatından kaçmak isteyen ancak bir yandan da tatil yapmak için uzun zamanlar bulamayan ziyaretçiler için Ağva’daki Hacılı Köyü ve şelalesi biçilmiş kaftan diyebiliriz. İnsanlar, sevdikleriyle kalabalıktan uzak vakit geçirmek istediklerinde şehre yakın konumu nedeniyle burayı kamp için çokça tercih ediyorlar. Genellikle 1 – 2 günlük tatil planlamaları yapmak için uygun olan bu alan, yeşile ve maviye özlem gidermek isteyenler için huzurlu kollarını açmış bekliyor. 

Şehir hayatından izole bir yaşam kurmuş olan Hacılı Köyü’nde insanlar, genellikle odun kömürü işi ve tarım ile ilgileniyor. Bu durum köyün doğal yapısının korunmasında son derece etkili olmuş. Özellikle doğanın canlanıp, renklerini göstermeye başladığı bahar mevsimi ve yaz ayları Hacılı Şelalesi çevresinde kamp yapmak için son derece uygun. Buraya gelirken kamp malzemeleriniz arasında fotoğraf makinenizi unutmamanızı tavsiye ederiz. Zira bölgede anılarınızı ölümsüzleştirecek birbirinden enfes fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Çilingoz Tabiat Parkı

Çilingoz Tabiat Parkı, İstanbul’un Çatalca ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Plajı,ormanı, piknik yerleri ile Çilingoz Tabiat Parkı, İstanbul içerisindeki saklı cennetlerden biri olarak tatilinde keyifli vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerini bekliyor. 

Çilingöz Tabiat Parkı’nın ziyaretçileri genellikle şehirden uzaklaşmak için ellerine geçen fırsatı burada yeşilin tonları harika bir görünüm sunan bölgede geçiriyor. Buradaki fazlası ile sakin ortamın insanı huzurlu bir düş diyarına getirdiğini belirtmek gerek. Deniz, kum, güneş, yeşil ve çok daha fazlası ile harika vakit geçirebileceğiniz Çilingoz Tabiat Parkı, özellikle hafta sonu gibi kısa tatillerde kaçamak yapmak için mükemmel bir tatil rotası. 

Çilingoz Tabiat Parkı, 2005 yılından bu yana yaban hayatı koruma alanlarından biri olarak ilan edilmiş ve doğal yapısından ödün vermeden ziyaretçilerin hizmetine açılmış. Tabiat Parkı içerisinde onlarca çeşit bitki türünün yanı sıra çok sayıda hayvan türü bulunuyor. Ancak tabiat koruma alanı ilan edilen bu bölgede avlanmak kesinlikle yasak. 

Ayvat Bendi Tabiat Parkı

 

İstanbul’un Eyüp ilçesindeki Kemerburgaz’da yer alan Ayvat Bendi, şehrin son yeşil kalelerinden biri olarak adlandırabileceğimiz Belgrad Ormanları’nda yer alan 9 tabiat parkından bir tanesi. Meşe ve gürgen ağaçlarının hakim olduğu tabiat parkında yaban domuzu, altın çakal, geyik, karaca, tilki, kurt, sansar, şahin, atmaca, saksağan, karga, ağaçkakan, serçe, ispinoz, saka, yabani tavşan ve sincap türlerine rastlamak mümkün. 

Piknik yapmak için de masaların yer aldığı park alanı içerisinde mangal yapmanın ve ateş yakmanın yasak olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle, hafta sonlarında pek çok İstanbullunun bölgeye akın ettiğini söylemek gerek. Belgrad Ormanları’nın büyüleyici güzelliğinden nasibini almış. Park alanı içerisinde belediyeye bağlı sosyal tesisler ve restoranlarda yer alıyor. 

Özellikle doğa yürüyüşü ve spor etkinlikleri için tercih edilen Ayvat Bendi’ne giriş yapmak için belirli bir miktar ücret ödemeniz de gerekiyor. Ancak merak etmeyin giriş ücreti son derece uygun. 

Anadolu Feneri 

Anadolu Feneri, Boğaziçi Anadolu kıyısında ve karşı yakadaki Rumeli Feneri ile birlikte Karadeniz’e çıkıştan önceki son durak ve aynı zamanda güzel doğası ve yeşili ile birlikte boğazın en sakin ve şirin yerlerinden birisi konumunda. Beykoz ilçesine bağlı bölgenin adı herkesin tahmin edebileceği gibi içerisinde yer alan deniz fenerinden geliyor. 

Boyu 20 metreyi bulan ve 1956 senesinde yapılmış olan fener, günümüzde İstanbul’un Karadeniz’e çıkış noktası olarak kabul edilen bu bölgenin sembolü haline gelmiş durumda. Özellikle şehrin karmaşasından uzak yapısı, yeşili ve mavisi ile Anadolu Feneri, hafta sonunda kaçamak yapmak isteyen İstanbul halkı için sığınak noktası. Dünyada bir eşi daha bulunmayan boğaz manzaralarını anılarınızla birlikte ölümsüzleştirmek için seyahatiniz sırasında fotoğraf makinelerinizi yanınıza almayı unutmayın. 

Ağva – Yeşilçay Deresi 

İstanbul’un en bilinen doğal cennetlerinden biri elbette ki; Ağva. Bu bölgeyi uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Şehre yakın konumu, yeşili, mavisi, kamp alanları, dereleri vs. ile İstanbul halkının bir numaralı kaçamak adresi. Bölgede çok sayıda konaklama tesisi, bungalow evler, pansiyonlar yer alıyor. Bu nedenle yer sıkıntısı çekmiyorsunuz. Üstelik oteller konumları itibariyle Ağva’nın gezilecek yerlerine son derece yakın alanlarda bulunuyor. Şehirden uzaklaşmaya vakti olmayan genç aşıklar için bir çok otel balayına özel etkinlikler düzenliyor. 

Ağva’nın gezilecek noktalarından birisi de Yeşilçay Deresi. Açık konuşmak gerekirse günümüz şartlarında yapılanmanın etkisi ile şehirde böyle pırıl pırıl bir akarsuyu görmeniz pek de mümkün değil. İstanbul’da bir akarsuyun meditasyon etkisi yaratan şırıltısını en rahat şekilde dinleyebileceğiniz yerlerden biri Yeşilçay Deresi. 

İstanbul’un en güzel doğa harikalarına en kısa zamanda seyahat etmek için en uygun İstanbul otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin