İspanya, güneybatı Avrupa’da bulunan bir ülkedir. 2.787.562 kilometrekarelik bir alana yayılan ve sınırları içinde yaşayan 50 milyondan fazla insanla İspanya, dünyadaki en çeşitli ülkelerden biridir. 3 bin yıldan daha eski bir tarihe ve dünyanın en büyük sanat eserlerinden bazılarını içeren bir kültürel mirasa ve canlı ve eğlenceli gece hayatı seçenekleriyle dolu canlı şehirlere sahip; İspanya’da ziyaret edilecek yer sıkıntısı gerçekten yok! Bazı popüler destinasyonlar diğerleri arasında Barselona, ​​Madrid, Sevilla ve Granada’dır.

İçerikteki Konular

Madrid

Madrid tarih ve kültür dolu bir şehirdir. Hem eski hem de yeni gezilecek birçok yeri var. Madrid’deki bazı popüler turistik yerler arasında Kraliyet Sarayı, Plaza de Oriente, El Prado Müzesi, Gran Via Alışveriş Bölgesi, Reina Sofia Müzesi sayılabilir. Madrid’e bir gezi düşünüyorsanız, kesinlikle ziyaret etmeniz gereken birkaç yer var. En popüler turistik yerler Kraliyet Sarayı, Plaza Mayor ve Prado Müzesi’dir. 

Ancak, görülmeye değer pek çok başka yer var, bu yüzden kendinizi bunlarla sınırlamanıza gerek yok. Ayrıca Madrid’in Puerta del Sol ve Chueca gibi yoğun semtlerinden bazılarını da ziyaret edebilirsiniz. Ve son olarak, vakit geçirmek için vaktiniz varsa bu hareketli şehrin sokaklarında dolaşabilirsiniz.

Madrid’de sıra beklemeden ve bütçenizi düşünmeden eğlenmek istiyorsanız, küçük bir giriş ücreti karşılığında şehrin bazı müzelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu müzeler arasında Thyssen-Bornemisza Müzesi, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia ve Museo de Arte Contemporáneo bulunmaktadır. Alternatif olarak, Madrid’in çok güzel caddelerinden birinde keyifli bir gezintinin keyfini çıkarabilirsiniz. Madrid’i ziyaret ederken herhangi bir güçlük yaşamamak için elinizde yeterli para olduğundan emin olun. Para birimi Euro’dur ve şehirdeki ürün ve hizmetlerin temel maliyeti nispeten yüksektir. Ancak, Euro Bölgesi sayesinde döviz kurları nispeten istikrarlıdır, bu nedenle Madrid’e bir gezi için bütçeleme konusunda herhangi bir sorun yaşamamalısınız.

Barselona

Barselona, ​​Akdeniz mimarisi, lezzetli yemekleri ve hareketli gece hayatı ile tanınan bir şehirdir. Barselona’da deneyiminizi benzersiz kılacak pek çok ziyaret edilecek yer var. Gotik Mahalle’den Plaça Reial’e kadar bu güzel şehirde herkesin keyif alacağı bir şey var. İşte Barselona’daki en iyi cazibe merkezlerinden bazıları: Katedral – Bu ikonik bina İspanya’nın en etkileyici katedrallerinden birine ev sahipliği yapıyor ve aynı zamanda tarih boyunca çarpıcı sanat eserlerini içeriyor. La Pedrera – Bu popüler destinasyon, bir tepeden limanın inanılmaz manzarasını sunuyor. 

Barselona, ​​her yaştan turist için cazibe merkezleriyle dolu bir şehirdir. İster deneyimli bir gezgin olun, ister uçaktan yeni çıkmış olun, şehirde herkesin yapabileceği bir şeyler var. En popüler turistik yerler Gaudi’nin Park Guell’i ve Sagrada Familia’dır, ancak daha az bilinen mahalleleri de keşfetmeyi unutmayın. Tüm gününüzü güneş altında geçirmeyi gerektirmeyen aktiviteler arıyorsanız, Barselona’da yapılacak çok şey var. Heyecan arayanlar, El Laberinto de Las’ın biraz korkutucu slaytlarını ziyaret edebilir veya dünyanın en büyük ikinci metro sistemini keşfedebilir. Çocuklar, MACBA Çağdaş Sanat Müzesi’nde şehir çapında bir tura çıkmayı çok sevecek, yetişkinler ise şehrin trend belirleyen kafelerinden birinde bir fincan kahvenin tadını çıkarabilir.

Barselona’daki tüm cazibe merkezlerinden bahsetmek imkansız, bu yüzden daha az bilinen hazinelerinden bazılarını ortaya çıkarmak için şehri kendi başınıza keşfetmeyi unutmayın. Bunlar arasında 19. yüzyıldan kalma güzel bir ev olan Casa Batllo veya küçük, şirin dükkanlarla dolu bir cadde olan Miralles Caddesi gibi mücevherler sayılabilir.

Granada

Granada, Endülüs, İspanya’da tanınmış bir şehirdir. Muhteşem mimarisi ve zengin tarihi ile bilinir. Granada, Alhambra Sarayı, Nasrid Sarayları, Generalife Bahçeleri vb. gibi ziyaretçilerin keşfedebileceği pek çok ilgi çekici yere sahiptir. Granada gezilecek yerler denilince akla pek çok şey gelir. Belki de en popüler turistik yerlerden biri, şehir merkezinin hemen dışında yer alan Alhambra sarayıdır. Ayrıca Granada’da ilginç keşifler yapan çok sayıda güzel eski kilise ve saray bulunmaktadır. Sierra Nevada sıradağları, yükseklerinden muhteşem manzaralar sunduğu ve yürüyüş ve tırmanma aktiviteleri için birçok fırsat sunduğu için bir başka popüler destinasyondur. Son olarak, eğlenceli ve aile dostu bir şey arıyorsanız yerel eğlence parklarını veya tema parklarını ziyaret etmeyi düşünün!

Güney İspanya’da bulunan Granada, güzel mimarisi ve yemyeşil manzarasıyla ünlü tarihi ve kültürel bir şehirdir. Sömürge ve Mağribi etkilerinin bir karışımını barındıran Granada eyaletinin başkentidir. Şehrin manzarası düzensiz, tepeler ve vadiler ve dar sokakları kıvrılıp dönüyor. Granada’da Alhambra sarayı ve Generalife bahçeleri gibi birçok cazibe merkezinin yanı sıra birçok kafe, bar ve restoran bulunmaktadır. Görülecek pek çok harika yer olduğu için Granada’yı ziyaret ederken nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir.

Şehri keşfetmenin en iyi yolu yürüyerek. Sokaklar dar ve yürümek yavaş olabilir, bu yüzden sabırlı olun. Bu şekilde şehri ve cazibe merkezlerini daha fazla görebileceksiniz. Ayrıca Granada’nın kullanımı kolay ve şehrin geniş bir alanını kapsayan toplu taşıma sisteminden de yararlanabilirsiniz. Yürümek istemiyorsanız, otobüsler, taksiler ve bisikletler de mevcuttur. Granada’yı ziyaret etmek için en iyi zaman, Haziran’dan Eylül’e kadar olan soğuk aylardır. Bu, şehrin en pitoresk olduğu ve daha az turistik aktivitenin olduğu zamandır.

Valencia 

Valensiya gezilecek birçok yeri olan güzel bir şehirdir. Bu yazıda size Valensiya’daki en popüler turistik yerlerden bazılarının bir listesini sunacağız. Tüm bu cazibe merkezleri, bu harika şehri ziyaret ederken harika bir deneyim yaşamak isteyen herkes için mükemmeldir.

Valensiya ziyaret etmek için güzel bir yer. Başkenti olarak, Gotik Mahalle, Gaudí Lock, Plaza de la Reina, Archivo General de Indias, Museo de Bellas Artes de Valencia ve Plaza Mayor gibi ilgi çekici yerler de dahil olmak üzere sunabileceği çok şey var. Şehirde ayrıca Museo Nacional d’Art de Catalunya, Museo de Arte Contemporáneo de Murcia, Museo de Bellas Artes de Valencia ve Museo Alcázar of Toledo gibi birçok müze ve galeri bulunmaktadır. Valensiya, ulaşımı çok kolay bir şehirdir. Tren sistemi kapsamlıdır ve başlıca tüm turistik yerleri kapsar. Taksiler her yerde bulunabilir ve nispeten ucuzdur. Otobüs güzergahları şehrin tüm ana bölgelerini birbirine bağlar ve ücret çok düşüktür.

Valensiya’da hem yabancı hem de yerel müşterilere hizmet veren birçok restoran ve kafe bulunmaktadır. Valensiya’daki tanınmış restoranlardan bazıları El Bullí, El Celler de Can Roca, La Churrera, El Tartine ve El Forn’dur.

Sevilla

Sevilla’da ziyaret edilecek bir yer arıyorsanız, harika seçenekler olabilecek birçok yer var. Bazı ünlü cazibe merkezleri arasında Alcázar sarayı, Mezquita camii ve dünyaca ünlü La Giralda katedrali bulunmaktadır. Buna ek olarak, Plaza de España, Kraliyet Adalet Sarayı ve Casa Consistorial (hükümet merkezi) gibi birçok tarihi simgeyi içerdiği için hem yerli halk hem de turistler için popüler bir destinasyondur. Genel olarak mimari veya İspanyol tarihi ile ilgileniyorsanız, Barrio Santa Cruz veya Calle Larios gibi diğer bölgelere göz atmayı unutmayın.

İspanya, ziyaret edilecek harika yerlerle dolu bir ülkedir ve Sevilla da bir istisna değildir. Ziyaretçiler bu muhteşem şehirde kültür, tarih ve doğal güzellik dünyalarının tadını çıkarabilirler. Sevilla, Mağribi ve Hıristiyan mimarisini harmanlayan Sancho Panza aromasıyla uluslararası bir zarafet sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin