İnsanlık, tarih perdesini araladığı günden bu yana her geçen gün gelişim göstermeye devam etti. Yeni atılan her adım ile birlikte çevremiz, sosyal ilişkilerimiz, alışkanlıklarımız değişti. Günümüzde ise teknolojik gelişim öylesine bir boyut almış durumda ki, İnternet’in olmadığı birkaç gün içerisinde ne yapacağımızı bilemez hale gelebiliriz.

Sosyal ağların yaygınlaşması ile birlikte akıllı cihazlarımız, elimiz, kolumuz gibi neredeyse bir uzvumuz halini aldı. Alışkanlıklar yine yeniden değişecektir elbette. Ancak günümüzün en popüler sosyal paylaşım platformu olan İnstagram’ın modası kolay kolay geçeceğe benzemiyor. En azından şimdi ki görüşümüz bu şekilde. İnstagram’da paylaşım yapmadığımız, yediklerimizi, gezdiğimiz yerleri göstermediğimiz gün yok gibi. En çok paylaşılan fotoğraflar arasında gezginlerin diyar diyar dolaşıp dünyanın farklı köşelerinden paylaştıkları şehir fotoğrafları da yer alıyor.

Gezinin yeni trendi, gittiğiniz noktalardan gözlere hitap eden fotoğraflar paylaşmak. Yalnızca bu neden bile insanların seyahat etmesini tetikliyor diyebiliriz. Peki, son yılların İnstagram paylaşımlarında en çok göze çarpan şehirler hangileri dersiniz? Sizler için İnstagram’da en çok paylaşılan 10 şehri listeledik.

New York

New York, Amerika Birleşik Devletlerinin en önemli şehirlerinden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. New York sanat, ticaret, turizm açısından ülkenin en gelişmiş şehri. Aynı zamanda popüler kültürün etkisi ile görüntüsüne en çok aşina olduğumuz şehir diyebiliriz. Hal böyle olunca yıl içerisinde milyonlarca  kişinin ziyaret ettiği New York’un İnstagram’da en çok paylaşılan şehir olması insanı şaşırtmıyor.

Londra

Milattan önce 43 yılında Roma imparatoru tarafından, “Londonum” olarak isimlendirilen şehir geçmişinden bugüne dünyanın en ilgi çekici şehirlerinden biri oldu. Kırmızı otobüsleri, saat kulesi, enfes mimari yapıları ile dünyanın her yerinden turistlerin ilgi odağı konumunda.

Moskova

Moskova, 1300’lü yıllara kadar Rusya’da bir beylik olarak yer alıyordu. Zamanla değişen yönetim anlayışı ile birlikte Moskova hem Rusya’nın hem de dünyanın en önemli şehirlerinden biri haline geldi. Yoğun nüfusu ve dünyanın her yerinden gelen ziyaretçileri de eklenince İnstagram’da en çok paylaşılan şehirlerden biri olması şaşırtmıyor.

Sao Paulo

Sao Paulo, Brezilya’nın hem de Güney Amerika’nın en büyük şehri. Brezilya’nın bu otantik şehrinin nüfusu 20 milyonun üzerinde. 1500’lü yıllarda papazlar tarafından kurulan ve 1700’lü yıllara kadar küçük bir kasaba olmaktan öteye gidemeyen şehir zaman içerisinde gelişim gösterdi. Bugün ise mimarisi, nüfusu, ticaret hacmi ve gezginler için en önemli doğal güzellikleri ile bölgenin el ilgi çekici turizm mekanlarından biri.

Paris

Paris tüm dünyada marka  haline gelmiş şehirlerden biri. Öyle ki, yıl içerisinde ağırlanan turist sayısına bakıldığında ilk sıralardaki yerini hiçbir zaman kaybetmiyor. Şehirde yer alan Eyfel Kulesi’nin önünden bir kare paylaşmak ise İnstagram tutkunlarının hayallerini süslüyor.  Nehir çevresine kurulu olan bu şehir elbette gezilip görülmeli.

Los Angeles

Şehrin ismi, “Melekler Şehri” anlamını taşıyor. Amerika Birleşik Devletlerinin en gözde şehirlerinden biri. Aynı zamanda sinema dünyasının kalbinin attığı, Hollywood bu şehrin toprakları içerisinde yer alıyor. Bunun yanı sıra Disnayland, USC School of Cinematic Arts gibi görülmesi gereken yerlere de ev sahipliği yapıyor.

Saint Petersburg

Rusya’nın bu ikinci büyük şehri –aynı zamanda Avrupa’nın da dördüncü büyük şehri- özellikle en uzun gündüz sürelerinin yaşandığı zamanlarda, bilinen ismi ile beyaz gecelerde binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Baltık Denizi kıyısında kurulu olan bu şehir kuzeyin Venedik’i olarak biliniyor. Her yerin bembeyaz olduğu kış günleri şehrin masalsı mimarisi bir araya geldiğinde eşine ender rastlanır bir güzellik ile karşılaşıyorsunuz.

Cakarta (Jakarta)

Endonezya’nın başkenti olan bu yer aynı zamanda 28 milyonluk nüfusu ile en kalabalık şehridir. Malay, Çin, Arao gibi bölgelerin karışımı ile oluşan demografik yapısından dolayı kozmopolit ve renkli bir halk kitlesi vardır. Hem nüfusu ile hem de zengin müzeleri ile oldukça fazla ziyaretçi toplayan şehir, İnstagram’da en çok paylaşılan kentler arasında yerini aldı.

İstanbul

İstanbul jeopolitik konumu itibari ile Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan bir şehir.  Tarih boyuncada bunun nimetlerinden yararlanarak iki büyük imparatorluğa ve pek çok farklı medeniyet ev sahipliği yapmış. Hal böyle olunca bu eşsiz şehir kültür mirası bakımından dünyanın en değerli noktalarından birine dönüşmüş. Yedi tepeli şehirde, farklı noktalardan muazzam fotoğraflar çekerek İnstagram’da paylaşabilirsiniz.

Barselona

Tatilinizi bir Akdeniz ülkesinde geçirmek istiyorsanız aklınıza ilk gelecek yerlerden biri İspanya olacaktır. Elbette İspanya, Barselona şehri olmadan düşünülemez. Dünyanın en yetenekli mimarlarından biri olan Gaudi’nin adeta şehre bir kimlik katmak için inşa ettiği muazzam mimari eserler ve renkli gece yaşamı ile Barselona da İnstagram’ın en çok paylaşılan şehirleri arasında.

Vakit kaybetmeden listemizde yer alan şehirleri İnstagram hesabınızda paylaşmak istiyorsanız yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin